Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: ΜΙΑ ΆΡΡΗΚΤΗ ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1982

Του Γιώργου Καρανικόλα

Στην εποχή της αποξένωσης, της απομόνωσης, του ναρκισσισμού  και των διαδικτυακών φίλων που, βιώνουμε σήμερα η πραγματική φιλία είναι η αναγκαιότητα στη ζωή μας .

Μια τέτοια αληθινή φιλική σχέση που ,  κρατάει από το φθινόπωρο του μακρινού 1982 . και παραμένει αναλλοίωτη στον  χρόνο , κόντρα στα σημεία των ... καιρών είναι αυτή του Γιώργου Καρανικόλα με το Στέλιο Αποστόλου. Γνωρίστηκαν στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης , όντας φοιτητές στην σχολή Τεχνολογίας γεωπονίας ( Ζωικής Παραγωγής ) και από τότε είναι φίλοι ...για πάντα . 

Συμφοιτητές , συγκάτοικοι  , σειρές στην Αεροπορία , μαζί στο Κέντρο της Τρίπολης. Από τότε ο εκ Φθιώτιδας Στέλιος από το χωριό Γραμμένη του Δήμου Μακρακώμης . και ο Γιώργος από την από το Αιγίνιο της Βόρειας Πιερίας δημιούργησαν στενούς , δυνατούς και  ενωτικούς δεσμούς φιλίας .

Όταν τους δοθεί η ευκαιρία ένθεν και ένθεν , παρά την μεγάλη απόσταση που τους χωρίζει , μιας και ο Λαμιώτης διαμένει μόνιμα  με την οικογένειά του στην Αθήνα (είναι παντρεμένος με την κυρία Λίτσα από τον Κάλαμο Λευκάδας και έχουν δύο κόρες την Βασιλική και την Γιούλη), συναντιούνται  και φυσικά έχουν πολλά να θυμηθούν τόσο  από το μακρινό, όσο και από το κοντινό παρελθόν, με την συγκινησιακή φόρτιση να χτυπάει  στο " κόκκινο ".

Βέβαια και ο σχολιασμός για τα τωρινά δρώμενα δεν πήγε πίσω. 

Το περασμένο διήμερο ο υπογράφων "κατηφόρισε " στην Πρωτεύουσα και η συνάντηση τους ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη .  


Να σημειώσουμε ότι ο  κ. Αποστόλου είναι εξωδιοικητικός παράγοντας της Λαμίας και όπως θα καταλάβατε το "αθλητικό πρωτόκολλο" βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων που εκτυλίχθηκαν . Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για την πρώτη νίκη της ομάδας από την Φθιώτιδα επί του Λεβαδειακού με τον Καρανικόλα να ρίχνει " φαρμακερά βέλη "  περί ....υποβιβασμού .

Το καλωσόρισμα , η εγκαρδιότητα  , η ζεστασιά και η φιλοξενία που επιφύλαξαν στον τελευταίο  ο Στέλιος και η σύζυγος του κύρια Λίτσα ήταν απ' όλες τις πλευρές , χωρίς υπερβολή εξαιρετικά . Και φυσικά χρήζουν ανάλογης ανταπόδοσης .

Εις το επανιδείν !!! .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου