Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Δήμος Κατερίνης - ΔΕΥΑΚ: Στην τελική φάση η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς νερού στη Μ. Μηλιά

Στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης των εργασιών είναι το υδρευτικό έργο μεταφοράς νερού από τις πηγές της Άνω Μηλιάς προς την υδρευτική δεξαμενή της Μέσης Μηλιάς. Το έργο υλοποιεί η ΔΕΥΑ Κατερίνης. Με την κατασκευή του νέου δικτύου, απομακρύνεται ο προηγούμενος αγωγός αμιάντου, ενώ σε όλο το μήκος του είναι κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

Συνολικά κατασκευάζονται 4.800 μέτρα αγωγού και δύο νέα φρεάτια-δεξαμενές σε αντικατάσταση των υφιστάμενων τα οποία έχουν υποστεί φθορές από το χρόνο. Με την ολοκλήρωση του έργου, εξασφαλίζεται η ποιότητα του πόσιμου νερού για τους κατοίκους της περιοχής, ενώ αναμένεται να υπάρξει σημαντική εξοικονόμηση πόρων, λόγω της ελαχιστοποίησης των βλαβών που συχνά παρουσιάζονται λόγω παλαιότητας, στο υπάρχον δίκτυο.

Την περιορχή των εργασιών στην Άνω Μηλιά επισκέφθηκε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Στέργιο Μπουσνάκη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Επιχείρησης Σταύρο Χριστοφορίδη και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κ. Μηλιάς Φώτη Τζήκα. «Υλοποιούμε ένα σημαντικό έργο ύδρευσης. Αντικαθιστούμε τον παλιό αγωγό αμιάντου πολλών χιλιομέτρων, διασφαλίζουμε την ομαλή ροή υδροδότησης, αλλά κυρίως την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Η διοίκησή μας επικεντρώνει σε έργα ύδρευσης στις κοινότητες. Ήδη εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση την κατασκευή και αντικατάσταση του δικτύου στον Κορινό και στα Φωτεινά», δήλωσε ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου