Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Θεοδοσιάδης: «Σε επαγγελματικά πρότυπα ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου – Πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα»

 Δηλώσεις μετά το ισόπαλο φιλικό του Ολυμπιακού Βόλου με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου έκανε ο προπονητής των ερυθρολεύκων κ. Σάκης Θεοδοσιάδης.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε σε απόδοση του regista.gr:

«Για άλλη μία Κυριακή είχαμε ένα φιλικό, με μία αξιόλογη ομάδα που θα είναι στην κατηγορία μας, στον όμιλο μας, συγκροτημένη και οργανωμένη ομάδα που απαρτίζεται από έμπειρους παίκτες που έχουν παίξει για χρόνια σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Ήταν καλή ευκαιρία να προσαρμοστούμε στο τι μας περιμένει στο πρωτάθλημα.

Η προσπάθεια έγινε, κόντρα σε μία καλή και επικίνδυνη ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν νωθροί και άτολμοι, λίγο φοβισμένοι και άτονοι, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Αυτά είναι φυσιολογικά για την περίοδο που διανύουμε, το βασικό είναι όμως ότι από αυτή τη διαδικασία τα παιδιά που έχουν έλλειψη εμπειριών ζυμώνονται, αποκτούν εμπειρία και προσωπικότητα, καθώς και πίστη στον εαυτό τους ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Σιγά σιγά, φεύγουν τα φορτία από πάνω τους, η ομάδα μπαίνει σε διαδικασία φορμαρίσματος και περιμένουμε από τους παίκτες να δείξουν τα πλεονεκτήματα τους, εκμηδενίζοντας το όποια μειονεκτήματα. Στο δεύτερο μέρος ρολάραμε καλύτερα, η ομάδα έδειξε πιο φρέσκια και κινητική, με αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της και δημιουργήσαμε καλές προϋποθέσεις. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι για ακόμα ένα παιχνίδι τα προβλήματα δημιουργούνται όταν έχουμε εμείς την μπάλα στα πόδια μας.

Το ότι υπάρχει έλλειψη εμπειρίας πρέπει να σταματήσει, ολοκληρώνουμε την 6η εβδομάδα προετοιμασίας και πλέον έχουμε απαιτήσεις από όλους και πρέπει σε αυτό το κομμάτι τα παιδιά να δουλέψουν και λίγο περισσότερο για τον εαυτό τους, πρέπει να το διαχειριστούνε, γιατί στο πρωτάθλημα η πίεση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια και σήμερα κινδυνεύσαμε σε φάσεις που δεν επιτρέπεται να γίνονται λάθη, είμαι όμως ευχαριστημένος από την προσπάθεια, τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά και πιστεύω ότι όσο περνά ο καιρός, η ομάδα θα ρολάρει και θα είναι πιο φρέσκια. Θετικό μας στοιχείο, η επιθετική άμυνα που έχουμε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν πρέπει όμως να πουλάμε εύκολα τις μπάλες που κερδίζουμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που καλούμαστε με τους συνεργάτες μου να δουλέψουμε στην προπόνηση με τους παίκτες, να εκμηδενίζουμε τα λάθη όταν την έχουμε στα πόδια μας.

Παίζουμε παιχνίδια με ομάδες που θα έχουμε στο πρωτάθλημα μας, βλέπουμε ότι και οι αντίπαλοι δίνουν έμφαση στο να κρατήσουνε το μηδέν, με τα ματς να πηγαίνουν σε στατικές φάσεις. Φιλοσοφία και στόχος δικός μας είναι να έχουμε επιθετική άμυνα και κυριαρχία στην μπάλα. Μπορεί να έχουμε 3 παιχνίδια στο 0-0, που δείχνει μια καλή ανασταλτική λειτουργία, πρέπει όμως να δουλέψουμε στο γκολ όπως όλες οι ομάδες, κάτι που γίνεται στις προπονήσεις, ώστε να έχουμε φαντασία και οίστρο ώστε να ολοκληρώνουμε τις φάσεις. Στο δεύτερο μέρος είχαμε ευκαιρίες με καλές προϋποθέσεις όμως λόγω απειρίας η τελική προσπάθεια ήταν λάθος, αλλιώς τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά για εμάς.

Ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου μας έβαλε μεγάλους προβληματισμούς. Το ρόστερ του έχει παίκτες όπως πχ ο αρχηγός του ο Γιαζιτζόγλου που έχουν παίξει χρόνια στη Β’ Εθνική, έχουν εμπειρία και προσωπικότητα και μπορούν να ηγηθούν στα δύσκολα. Πιστεύω ότι ο Εθνικός θα κάνει μία πολύ αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα και έδειξε σήμερα πως και στην έδρα του θα είναι πολύ ανταγωνιστικός. Αν οι ομάδες του ομίλου είναι αυτές που περιμένουμε, πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που θα έχει ενδιαφέρον κάθε Κυριακή και μπορεί να κερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου και σε αυτή την κατηγορία. Δε θέλω ένα πρωτάθλημα για 2-3 ομάδες. Θέλω ένα πρωτάθλημα με αρκετές ανταγωνιστικές ομάδες, που κάθε Κυριακή θα ματώνεις για να πάρεις το αποτέλεσμα.

Είναι πασιφανές ότι χρειάζεται ενίσχυση, γίνεται μια τεράστια προσπάθεια και δύσκολη, καθώς η ομάδα διανύει μία μεταβατική περίοδο σε όλους τους τομείς. Είναι μία δύσκολη χρονιά, όπου ξέρουμε, πρώτος εγώ, ότι η ομάδα μας έχει αδυναμίες σε κάποιες θέσεις κλειδιά που πρέπει οπωσδήποτε αν υπάρχει η δυνατότητα, να έρθουν τα παιδιά αυτά που θα προσδώσουν εμπειρία, προσωπικότητα και ηγεσία για να έχουμε παραπάνω βάθος. Αν ο όμιλος είναι με 18 ομάδες τελικά πρέπει να ξεχάσουμε το περσινό πρωτάθλημα που ήταν σα να παίζουμε σε τουρνουά. Πλέον θα έχουμε 34 αγωνιστικές, ένα δύσκολο πρωτάθλημα με οργανωμένες ομάδες. Είδατε την Φήκη και τον Ηρακλή Λάρισας, ή τον Εθνικό που ήρθε σήμερα σαν επαγγελματική ομάδα, με σταφ και οργάνωση και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να δώσουμε βάθος στοχευμένα για τα δύσκολα που έρχονται για την ομάδα μας».

www.mikriliga.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου