Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Κατσιαμήτας: “Επαγγελματισμός και Μπίλης τη διαφορά στον Πιερικό, όπως και το ταλέντο”

 Στην εκπομπή “Primo Secondo” του “City of Primo 106.1” μίλησε ο Αλέξανδρος Κατσιαμήτας, ο έμπειρος Κατερινιώτης μεσοεπιθετικός, που γύρισε στον Πιερικό για την 4η θητεία του, προερχόμενος από τον ΓΑΣ Σβορώνου. Ο 27χρονος έχει παίξει και στη Β΄ Εθνική με τους “μελανόλευκους”, έχει συνεργαστεί ξανά με τον Λεωνίδα Μπίλη και γυρνά σε γνώριμα λημέρια, ενώ ακόμα θήτευσε σε Ερμιονίδα, Κρόνο Αργυράδων, Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, Πύδνα Κίτρους, Διαγόρα Σεβαστής, Εθνικό Ν. Κεραμιδίου και Γερμανία. 

Ο Κατσιαμήτας, πιο μεγάλος ηλικιακά ως τώρα στο νεανικό ρόστερ, αναφέρθηκε στις υψηλές βλέψεις για την ιστορική ομάδα της Πιερίας, την οικειότητα που απέκτησε μαζί της και τη συνειδητή επιλογή για χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. 

Ακόμα, χαρακτήρισε όπλο στη νέα προσπάθεια την εμπειρία του Λεωνίδα Μπίλη, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο, ενώ αναφέρθηκε και στην πρώην ομάδα του, τον Σβορώνο (όπου πέρυσι πανηγύρισε άνοδο και φέτος ήδη κατέκτησε το Σούπερ Καπ, βοηθώντας σημαντικά). Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για το οικείο περιβάλλον στο οποίο γυρνά: “Να έχουμε υγεία, καλό ξεκίνημα και όλα θα έρθουν. Είναι οικείο περιβάλλον, είναι η 4η φορά μου στην ομάδα, με διακοπές ανάμεσα. Με τον κ. Μπίλη είναι η 3η φορά που συνεργαζόμαστε, τον είχα ξανά στον Πιερικό στη Γ΄ Εθνική και στον Εθνικό Ν. Κεραμιδίου. Με τους ανθρώπους που έχουν απομείνει, οικείο περιβάλλον, όπως το γυμναστή Γιώτη Αμανατίδη, ξανά από τη Β΄ Εθνική, πάλι εκεί, μετά από τόσα χρόνια. Το ρόστερ ανανεώθηκε, υπάρχουν πολλοί καινούριοι ποδοσφαιριστές, μικροί σε ηλικία. Αυτή τη στιγμή είμαι ο πιο μεγάλος σε ηλικία. Είναι ένα νεανικό ρόστερ, με Κατερινιώτες πιο πολύ στην ομάδα, που θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω και τους πιστεύει ο κ. Μπίλης για να είναι εδώ”.

Για τις πρώτες εντυπώσεις του: “Σε θέματα οργάνωσης η ομάδα λειτουργεί σε καθαρά επαγγελματικά πλαίσια. Με βίντεο, αναλύσεις, βίντεο σε κάθε προπόνηση, με GPS στα φιλικά. Ο κ. Μπίλης δουλεύει πολύ επαγγελματικά και ίσως αυτό είναι το στοιχείο που ο Πιερικός μπορεί να αναδειχτεί και να πάει ψηλά. Έχει τεράστια εμπειρία και θα βοηθήσει πολύ την ομάδα αυτό”.

Για το αν τον ανησυχεί η σχετική απειρία του ρόστερ, ή σταδιακά θα καλυφθεί, μετά από ένα μικρό διάστημα προσαρμογής και λίγες ενισχύσεις, αλλά και αντιστάθμισμα το ταλέντο και τον ενθουσιασμό: “Ο στόχος εξαρχής ήταν η ομάδα να πάει με μικρούς ηλικιακά ποδοσφαιριστές, με πλούσιο ταλέντο και να τους βοηθήσουν να κάνουν το βήμα παραπάνω, αν μπορέσει να βγάλει κάποιο ποδοσφαιριστή ο Πιερικός. Οργανωμένα από την αρχή, αυτή είναι φιλοσοφία και της διοίκησης και του προπονητή”.

Για τα φιλικά, που ως τώρα είναι μόνο δυο (νίκες με Εορδαϊκό και Αιγινιακό): “Θα βοηθηθούμε και θα βοηθηθώ και εγώ, να ενταχθώ γρήγορα στην ομάδα, με τα φιλικά, όσο πιο πολλά είναι, τόσο καλύτερα. Δε πρόλαβα ακόμα να αγωνιστώ σε φιλικό, τις επόμενες μέρες λογικά θα γίνει”.

Για το φετινό ατού που πιστεύει οτι θα χαρακτηρίζει τον Πιερικό και μπορεί να κάνει τη διαφορά: “Θα συγκροτήσουμε κάτι συμπαγές και ομαδικό, ένα σύνολο που θα βγάλει πολλά τρεξίματα στον αγωνιστικό χώρο και θα δυσκολέψει πάρα πολύ τους αντιπάλους, είτε εντός, είτε εκτός. Οι ποδοσφαιριστές που είναι πιο μικροί σε ηλικία μπορούν να αναδείξουν το ταλέντο τους και μαζί με τη φυσική κατάσταση και τα τρεξίματα να έρθουν και οι νίκες”.

Για το μήνυμα που επιθυμεί να στείλει στον κόσμο: “Να γεμίσουμε πρώτα το γήπεδο αυτό, να χαίρεται ο κόσμος να έρχεται να βλέπει τον Πιερικό, είναι η μεγαλύτερη ομάδα της πόλης. Θα προσπαθήσουμε σίγουρα με τις νίκες να τον φέρουμε εμείς πρώτα, να γεμίσει αυτό το γήπεδο. Και στόχος μας είναι είτε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, είτε να βγούμε πρωταθλητές”.

Για το φετινό στόχο των “μελανόλευκων” και αν είναι υψηλός, βάσει της πρώτης αναφοράς του για “πρωταθλητές”: Βήμα βήμα, θα το κυνηγήσουμε. Παιχνίδι με παιχνίδι, κοιτάμε διαφορετικά. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο, έχει πολλά παιχνίδια φέτος. Στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό, θα δούμε που θα έχουμε φτάσει. Ο Πιερικός είναι μεγάλη ομάδα, αυτός είναι ο στόχος από την αρχή”.

Για τις προσωπικές φιλοδοξίες του: “Μέσα από το σύνολο να αναδειχθεί πρώτα η ομάδα και μετά και εγώ και να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά”.

Για το γενικό ανταγωνισμό στην κατηγορία: “Κάποιες ομάδες κινούνται πολύ δυνατά, όπως η Καβάλα και τα Τρίκαλα, αν είναι αυτές στον όμιλο μας. Πρέπει να δούμε πρώτα τους αντιπάλους μας, σε ποιόν όμιλο θα παίξουμε”.

Για ένα σχόλιο για τον Σβορώνο, την πρώην ομάδα του: “Για αρχή θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Γιάννη Τρελλόπουλο, με βοήθησε πάρα πολύ σε αυτό το χρονικό διάστημα που ήμουν στην ομάδα. Ο ΓΑΣ Σβορώνου είναι πολύ καλή ομάδα, αποτελείται από ένα αρκετά έμπειρο σύνολο παικτών, πολύ καλών για την κατηγορία. Πιστεύω θα πάνε πολύ καλά, δουλεύουν καλά με τον προπονητή κ. Ζιώγα. Πιστεύω οτι θα έχουν μια αντάξια πορεία”.

Για τις διαφορές και ομοιότητες με τις 3 προηγούμενες θητείες του στην ομάδα της Κατερίνης: “Διαφορετικές και οι 3 χρονιές στην ομάδα. Η πρώτη ήταν στη Β΄ Εθνική, εντελώς διαφορετική τώρα. Θα έλεγα οτι η ομάδα έχει διαφορά από τις χρονιές που ήταν στη Γ΄ Εθνική όσον αφορά τον επαγγελματισμό που δείχνουν οι άνθρωποι που είναι τώρα στην ομάδα. Αυτή η διαφορά πιστεύω υπάρχει, είναι πιο οργανωμένα”.

soccerpractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου