Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Με αφορμή την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» και την «Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας»

 Σ.Ε.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ –ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ  ΟΜΑΔΑ /ΕΛ.Π.ΠΙ.

Αυτή την Κυριακή 25/9  ανεβαίνουμε μέχρι την Ρητίνη. Γιατι Δήμος δεν είναι μόνο η Κατερίνη αλλά και τα δεκάδες χωριά γύρω από την πόλη που χρόνια περιμένουν ,ειδικά όσα είναι μέχρι και 5-10χλμ και την «ποδηλατική» τους ένωση με την πόλη!

Δυστυχώς η έλλειψη ασφαλών ποδηλατικών διαδρομών δεν αφορά μόνο την πόλη αλλά και τα δεκάδες χωριά ,γύρω από αυτή. Ειδικά :Παραλία ,Κορινός, Ν.Κεραμίδι ,Αρωνάς κλπ. Οι νέοι περιμετρικοί οδοί ( που από ακόμα δεν ολοκληρώθηκαν) δεν έχουν ΚΑΜΙΑ πρόβλεψη για ποδηλατόδρομο  (και απότι μάθαμε θα απαγορεύονται τα ποδήλατα) ,εγκλωβίζοντας κυριολεκτικά τους σημερινούς  ποδηλατές ,τα παιδιά ακόμα τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους  …Είναι γεγονός ότι από το 2030 θα ξεχάσουμε ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα για την κυκλοφορία στις πόλεις  . Η Ευρώπη προετοιμάζεται, προγραμματίζει,επιδοτεί ,επιχορηγεί αλλά η Ελλάδα παραμένει ουραγός .

Ακόμα ένα σοβαρό θέμα που και πάλι είμαστε  αρνητικοί  πρωταθλητές , είναι τα τροχαία ατυχήματα –δυστυχήματα  , με παντελή ή υποτυπώδη έλλειψη  κυκλοφοριακής αγωγής και παιδείας ! 

Η ποδηλατική ομάδα του Σ.Ε.Ο.Κατερίνης μαζί με τους  Ελεύθερους Ποδηλάτες Πιερίας και άλλους συλλόγους , είχε ξεκινήσει πρακτικά μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής  με εθελοντές (διασώστες, πιστοποιημένους εκπαιδευτές ξεναγούς ποδηλασίας,MTB LEADER, επαγγελματίες οδηγούς) από το 2010 στο πάρκο κυκλοφοριακής Ν.Κεραμιδίου.  

Καλούμε όλους τους φίλους ποδηλάτες να εφαρμόζουν τον Κ.Ο.Κ. να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και πάνω από όλα: ΠΡΟΣΟΧΗ !

ΜΗΛΙΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ  

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Σ.Ε.Ο./ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου