Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Με «σπασμένα φρένα» ο ΓΑΣ, 3-0 νίκη επί του Κεραυνού Αγγελοχωρίου

Με την ψυχολογία στο «ζενίθ» και με κεκτημένη ταχύτητα από την προ ολίγων ημερών κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν, ο ΓΑΣ Σβορώνου πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 επί του Κεραυνού Αγγελοχωρίου σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος».

Ήταν μία άκρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση απέναντι σε δύο ομάδες που θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής τη φετινή σεζόν, με τον ΓΑΣ να πιστοποιεί σε ένα ακόμα παιχνίδι ότι είναι έτοιμος για τη νέα πρόκληση που έρχεται μπροστά του σε μερικές εβδομάδες. 

Το σύνολο του Σωτήρη Ζιώγα παρουσίασε ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, έδειξε αμυντική πειθαρχεία αποφεύγοντας τα εύκολα λάθη, δημιούργησε αρκετές τελικές προσπάθειες, οι ποδοσφαιριστές του έβγαλαν τρομερό πάθος, ενέργεια και τρεξίματα μέσα στο τερέν και με τρία υπέροχα σε εκτέλεση γκολ, ένα από τον Μυστρίδη στο πρώτο μέρος και δύο από τους Κωτσιόπουλο και Κατσαμάγκα από «αέρος» στο δεύτερο, ο ΓΑΣ έφτασε σε μία δικαιότατη νίκη, την 5η του στο πλαίσιο των φιλικών αναμετρήσεων της χρονιάς.

Μοναδικό ψεγάδι της σημερινής ημέρας, οι τραυματισμοί των Δημητρίου και Χατζηθεοδωρίδη στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, με την κατάσταση των δύο ποδοσφαιριστών να αναμένεται να επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα αν και επικρατεί αισιοδοξία για αμφοτέρους πως δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό. 

Στο 2ο λεπτό ο ΓΑΣ απείλησε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με το διαγώνιο σουτ του Κυρτέγου το οποίο κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων ενώ στο 5’ ο Χατζηθεοδωρίδης κατάφερε να κρατήσει το μηδέν, σώζοντας τη μπάλα λίγο πριν αυτή περάσει την τελική γραμμή σε κοντινό πλασέ των φιλοξενουμένων.

Η ομάδα μας άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό σκοράροντας ένα υπέροχο σε συνεργασία τέρμα. Ο Ναρίνογλου εκτέλεσε το φάουλ βρίσκοντας τον Κωτσιόπουλο στο δεύτερο δοκάρι, εκείνος έστρωσε τη μπάλα με κεφαλιά πάσα στον Μυστρίδη και ο τελευταίος με δεξί πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Στο 29’ μετά από ωραίο συνδυασμό  και τελική φάση για τον Κεραυνό, ο Κούζας με σωτήρια επέμβαση κράτησε απαραβίαστη την εστία του ύστερα από επικίνδυνο σουτ των φιλοξενουμένων.

Στο 32’ ο Δημηνάς τροφοδότησε τον Μακράκη στην αριστερή πλευρά και εκείνος απείλησε με το δεξί, αλλά ο αντίπαλος γκολκίπερ μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 33’ ο ΓΑΣ άγγιξε το 2-0, όταν έπειτα από κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον Τσολακίδη λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή όμως το αριστερό σουτ του κατέληξε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 35’ ο Κεραυνός κέρδισε πέναλτι όταν ο Χατζηθεοδωρίδης υπέπεσε σε παράβαση ανατρέποντας τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά ο Κούζας ήταν ανίκητος για μία ακόμη φορά λέγοντας όχι στον παίκτη των φιλοξενουμένων από την άσπρη βούλα και με εντυπωσιακή επέμβαση στην δεξιά γωνία του κράτησε το μηδέν!

Στο 60’  ο Αδάμος που είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Κούζα κάτω από τα γκολπόστ, έκανε σωτήρια επέμβαση με τα πόδια, στο σουτ του παίκτη του Κεραυνού από πολύ πλάγια θέση.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Καραγκούνης με όμορφη ατομική ενέργεια απέφυγε τον αντίπαλό του και συνέκλινε προς τον άξονα, σούταρε δυνατά με το δεξί αλλά ο τερματοφύλακας του Κεραυνού έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Στην αμέσως επόμενη φάση η ομάδα μας διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Τσολακίδης εκτέλεσε το κόρνερ και ο προωθημένος Κωτσιόπουλος με κεφαλιά «δυναμίτη» δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο γκολκίπερ πετυχαίνοντας το 2-0!

Στο 64’ ο Σιδηρόπουλος με «φαρμακερή» σέντρα από τη δεξιά πλευρά βρήκε τον Ναρίνογλου στο πίσω δοκάρι ο οποίος σούταρε αμέσως με το αριστερό, αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Κεραυνού που πρόλαβε και κάλυψε έγκαιρα τη γωνία του.


Στο 73’ η ομάδα του Σωτήρη Ζιώγα έφτασε στο 3-0 και πάλι από στημένη φάση, με τον Τσολακίδη να εκτελεί το κόρνερ και τον Κατσαμάγκα να πιάνει γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα!

Τελευταία αξιόλογη στιγμή για τον ΓΑΣ στην αναμέτρηση στο 80ο λεπτό, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Καραγκούνη, ο Μυστρίδης έπιασε την κεφαλιά στην καρδία της αντίπαλης άμυνας, αλλά ο τερματοφύλακας του Κεραυνού μπλόκαρε τη μπάλα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Ατματζίδης με α’ βοηθό τον κ. Αδαμόπουλο και β’ βοηθό τον κ. Ραντάνι.

Η σύνθεση της ομάδας μας:

ΓΑΣΣβορώνου (ΣωτήρηςΖιώγας): Κούζας (46’ Αδάμος), Χατζηθεοδωρίδης (37’Σιδηρόπουλος), Ναρίνογλου (67’ Καραμήτρος), Κωτσιόπουλος, Δημητρίου (11’ Κραγιόπουλος), Μυστρίδης, Τσολακίδης, Δημηνάς (75’ Τσάνι), Κατσαμάγκας (74’ Φωκαίδης), Κυ
ρτέγος (46’ Καμπερίδης), Μακράκης (55’ Καραγκούνης).

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου