Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Δήμος Κατερίνης: Ανάπλαση Πάρκου Ευαγγελικών & «Πάρκα Γυμναστικής» σε Ευαγγελικά & Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο

-Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο & ξεκινούν άμεσα οι εργασίες

Την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και τη δυνατότητα της ατομικής άσκησης σε ειδικά διαμορφωμένους ελεύθερους & ασφαλείς χώρους εξασφαλίζουν η ανάπλαση του πάρκου Ευαγγελικών και ταυτόχρονα η τοποθέτηση οργάνων εκγύμνασης στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς και  στο Α΄ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης. 

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης του έργου, προϋπολογισμού μελέτης 118.900,00  ευρώ με ΦΠΑ, έγινε σήμερα, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Μορφακίδη και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Παρέστησαν επίσης, υπηρεσιακοί παράγοντες. Το κύριο αντικείμενο του έργου: «Ανάπλαση πάρκου Ευαγγελικών στο   ΟΤ 40Α  και τοποθέτηση οργάνων εκγύμνασης στον χώρο αυτού και στο χώρο του Ο.Τ.351  Α΄Δ.Α.Κ Κατερίνης, της Κοινότητας Κατερίνης» που πρόκειται να υλοποιηθεί άμεσα από τον Δήμο Κατερίνης, χρηματοδοτείται από επιδότηση του Ταμείου Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ διαμορφώνεται ως εξής:

α)στο πάρκο Ευαγγελικών θα γίνει αφαίρεση κατεστραμμένων πλακών πεζοδρόμου, κράσπεδων κήπου - πεζοδρομίου, κεραμικών πλακιδίων, και η επαναπλήρωσή τους.  Παράλληλα, προβλέπεται καθαίρεση επιχρισμάτων  σε θέσεις που είναι κατεστραμμένα και η αντικατάσταση με νέα έγχρωμα επιχρίσματα. Επίσης, θα αντικατασταθούν τα κατεστραμμένα καλάθια απορριμμάτων, τα παγκάκια ανάπαυσης, ενώ θα τοποθετηθεί ένα σετ εννέα οργάνων εκγύμνασης εξωτερικού χώρου.

β)στο Α’ ΔΑΚ (γήπεδο Πιερικού - στο χώρο για τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων και για τους περιπατητές), θα διαμορφωθεί χώρος 400μ2, όπου θα γίνει εκσκαφή για την διαμόρφωσή του και οριοθέτηση με κράσπεδα κήπου. Επιπλέον, θα τοποθετηθεί ένα σετ (9) οργάνων εκγύμνασης εξωτερικού χώρου.

Παράλληλα, στο πάρκο Ευαγγελικών προγραμματίζονται παρεμβάσεις για το Δίκτυο Άρδευσης, ενώ τόσο στο Α’ ΔΑΚ, όσο και στο πάρκο των Ευαγγελικών εργασίες Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης  στους χώρους εκγύμνασης. Τα όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου, έχουν προδιαγραφές αντοχής παντός καιρού, καλύπτουν όλα τα διεθνή στάνταρ και πρότυπα ασφαλείας, ενώ διαθέτουν ειδικές οδηγίες χρήσης.

«Ακούμε τις ανάγκες των πολιτών. Βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη μας. Δημιουργούμε σταδιακά ένα δίκτυο οργανωμένων ανοικτών χώρων άθλησης. Εξασφαλίζουμε πολλαπλές επιλογές άσκησης και  ψυχαγωγίας στους δημότες όλων των ηλικιών. Με την ανάπλαση του πάρκου των Ευαγγελικών και την τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής, οι δημότες θα συνδυάζουν την άθληση με τις δραστηριότητες που μπορεί κανείς να απολαύσει στο πάρκο. Αντίστοιχα στο Α’ΔΑΚ ικανοποιούμε τις  πάγιες ανάγκες των δημοτών μας για άθληση. Και συνεχίζουμε» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

«Η ανάγκη για ανάπλαση των δημόσιων χώρων, για  ανοιχτούς χώρους άσκησης και άθλησης είναι μεγάλη και στην πόλη μας αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο. Με ποιότητα και ασφάλεια δίνουμε την δυνατότητα στους πολίτες να γυμναστούν στην ύπαιθρο οποιαδήποτε στιγμή δωρεάν» σημειώνει από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Μορφακίδης. 

Ο εκτιμώμενος χρόνος υλοποίησης του έργου είναι 9 περίπου μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. 

Υπενθυμίζεται, ότι, το πρώτο ολοκληρωμένο υπαίθριο γυμναστήριο του Δήμου Κατερίνης, λειτουργεί ήδη, με μεγάλη επισκεψιμότητα και ανταπόκριση από δημότες και επισκέπτες, από τον περασμένο Μάιο στο δημοτικό πάρκο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου