Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΡΑΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Μετά από την αναταραχή που δημιουργήθηκε, σχετικά με τις προκρίσεις αθλητών που θα συγκροτήσουν την Εθνική ομάδα, θεωρώ ότι η αναθεώρηση του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, είναι πλέον αναγκαία και επιβεβλημένη. 

Είναι νομικά και ηθικά απαράδεχτο, επί παραδείγματι, οι εμπλεκόμενοι εκλέκτορες-εισηγητές για την συγκρότηση των Εθνικών ομάδων, να έχουν συγγενική ή σωματειακή σχέση με τους υποψήφιους, για την στελέχωση των Εθνικών ομάδων μας, αθλητές.   

Επομένως η αοριστία που χαρακτηρίζει τον υπάρχοντα κανονισμό, σχετικά με τον τρόπο και την διαδικασία συγκρότησης των Εθνικών ομάδων και η έλλειψη συγκεκριμένων κωλυμάτων για όλα τα όργανα που εμπλέκονται στην όλη διαδικασία, έτσι ώστε να αποκλείεται κάθε υπόνοια συναλλαγής, ιδιοτέλειας ή ρουσφετολογίας, είναι οι κυριότεροι λόγοι που καθιστούν τον εν λόγω κανονισμό αναχρονιστικό, άδικο και αμφισβητούμενο. Αποδείχτηκε δε, πως η μέχρι σήμερα εφαρμογή του αποτέλεσε και θα συνεχίζει να αποτελεί αν δεν ληφθούν μέτρα, μέσο οξείας αντιπαράθεσης μεταξύ συλλόγων, σωματειακών προπονητών και αθλητών. 

Για αυτούς τους λόγους ΠΡΟΤΕΙΝΩ την αναθεώρηση του υπάρχοντος κανονισμού και θεωρώ πως μια δημόσια διαβούλευση μεταξύ προπονητών, εκπροσώπων συλλόγων και αθλητών θα έδινε την ευκαιρία να ακουστούν και άλλες απόψεις επι του θέματος.

Giannis Parastatidis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου