Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

«Θα ρίξει κανέναν»: Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής που έπεσε νεκρός στο γήπεδο από κεραυνό ενώ αστειευόταν

Είναι από τα πράγματα που κανείς δεν περιμένει ποτέ να του συμβούν. Ακόμη κι αν διαβάζουμε κατά καιρούς ανάλογα περιστατικά, θεωρούμε απίθανο να γίνουμε εμείς τα θύματα ενός κεραυνού. Δυστυχώς, όμως, για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή στην Εύβοια αποδείχθηκε μια ζοφερή πραγματικότητα.

Το περιστατικό συνέβη πίσω στον Νοέμβριο του 2014 και ο απόλυτα άτυχος της υπόθεσης ήταν ένας άνθρωπος που λίγες ημέρες νωρίτερα είχε κλείσει τα 30 χρόνια του. Ο Γιάννης Συκιώτης μαζεύτηκε μαζί με τους συμπαίκτες του για προπόνηση όπως συμβαίνει σε γήπεδα σε όλη την Ελλάδα όπου πολλοί αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα, παίζοντας κατά κύριο λόγο για το κέφι τους.

Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και στην Κήρινθο της Εύβοιας, με τα μέλη της ομάδας να προέρχονται από διάφορα χωριά και πόλεις της περιοχής και να είναι δεμένοι μεταξύ τους, ουσιαστικά μια παρέα παιδιών που μεγάλωναν μαζί.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα θα ξεκινούσε η προπόνηση, όπως κι έγινε. Τότε ήταν που φάνηκε ότι πιθανότατα δεν θα κατάφερναν να γυμναστούν αφού οι ουρανοί έδειχναν να έχουν άλλα σχέδια. Τα σύννεφα προμήνυαν βροχή, ενώ από μακριά ακούστηκαν οι πρώτες βροντές.

 Βλέποντας τις λάμψεις των κεραυνών ο Γιάννης Συκιώτης αστειεύτηκε, όπως θα μπορούσε να είχε κάνει οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του. «Θα πέσει κανένας κεραυνός και εδώ», είπε χαριτολογώντας και συνέχισε στον ίδιο τόνο λέγοντας ότι θα πήγαινε σε έναν φίλο του να πάρει… αλεξικέραυνο… Χωρίς να το γνωρίζει κανείς εκείνη την ώρα, ούτε καν ο ίδιος, προανήγγειλε τον τρόπο του θανάτου του…

Όταν τελικά φάνηκε ότι οι καιρικές συνθήκες δεν θα επέτρεπαν την διεξαγωγή της προπόνησης, παίκτες και γυμναστές πήραν την απόφαση να τρέξουν μέχρι τα αποδυτήρια και ανάλογα με την πορεία του καιρού είτε να την ματαιώσουν είτε να επιστρέψουν στο γήπεδο.

Ο Γιάννης ήταν από εκείνους που αποχωρούσαν τελευταίοι. Τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα ακολουθούσε. Δευτερόλεπτα αργότερα ακούστηκε ξανά μια βροντή, με την διαφορά ότι εκείνη την φορά ήταν πολύ πιο κοντά από τις προηγούμενες και αποδείχθηκε μοιραία.

Έντρομοι οι συμπαίκτες και οι φίλοι του συνειδητοποίησαν ότι ο Γιάννης είχε χτυπηθεί από τον κεραυνό στο κέντρο του γηπέδου. Έτρεξαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες και αμέσως ο άτυχος 30χρονος μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας στο Μαντούδι. Δυστυχώς, όμως, ήταν πλέον πολύ αργά. Εκεί απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν να πιστέψουν την τραγική ειρωνεία με την «πρόβλεψη» που είχε προηγηθεί…

Δίχως αμφιβολία ήταν ένα πρωτοφανές περιστατικό το οποίο πήρε αναπάντεχα την ζωή ενός νέου ανθρώπου, βυθίζοντας όλη την τοπική κοινωνία και κυρίως την οικογένειά του σε ανείπωτο πένθος.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από eviazoom.gr

menshouse.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου