Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

«ΜΑΜΑΔΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»: ΔΩΡΕΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με ιδιαίτερη θέρμη υποδέχθηκαν τις "Μαμάδες σε Δράση", της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Γιάννης Νταντάμης και ο υπεύθυνος της Βιβλιοθήκης Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης. 

Εκπροσωπώντας την ομάδα "Μαμάδες σε Δράση - παιδιών ηλικίας 0-9 ετών», ηΧριστίνα Σιδηροπούλου, η Λυδία Υφαντίδου και η Κλειώ Υφαντίδου, συναντήθηκαν μαζί τους προκειμένου να τους ενημερώσουν για τη δράση "Τι λείπει από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη" της πόλης, μια πρωτοβουλία του https://alana-athens.gr/ , και να δωρίσουν στη δημοτική βιβλιοθήκη Κατερίνης τα καλαίσθητα και πρωτότυπα βιβλία με εικονογράφηση για παιδιά από τις εκδόσεις "ΣΠΟΡΟΣ" (https://www.sporos-books.gr/) : 1. "Η μεγάλη εικόνα: Η ιστορία της βίβλου" (παιδική βίβλος), 2. "Φίλος που συγχωρεί", 3. "Αντίο στα αντίο", 4. "Μια πολύ καλή ιδέα", 5. "Ο κήπος", 6. "Η υπόσχεση των Χριστουγέννων".

Οι "Μαμάδες σε Δράση" ενημέρωσαν για την ομάδα, τη δράση και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει για την υποστήριξη μαμάδων αλλά και ολόκληρης της οικογένειας στο απαιτητικό έργο της ανατροφής παιδιών. Σχετικά με την πρωτοβουλία του «alana» για την ενίσχυση των δημοτικών βιβλιοθηκών ανά την Ελλάδα, την οποία οι «Μαμάδες Σε Δράση» αγκαλιάζουν και υποστηρίζουν σημείωσαν: «θέλουμε να ενθαρρύνουμε νέες εγγραφές παιδιών στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες ώστε να ενισχυθεί η φιλαναγνωσία. Επιθυμία μας είναι η δημοτική βιβλιοθήκη να αναπτύσσεται συνεχώς και να αγκαλιάζεται από αναγνώστες όλων των ηλικιών ξεκινώντας από τα πολύ μικρά παιδιά στα οποία απευθύνονται και τα βιβλία που δωρίσαμε. Έτσι, θέλουμε να συμβάλλουμε στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του δήμου μας καθώς παίζει πρωταρχικό ρόλο στο να εμπνεύσει τα μικρά παιδιά να αγαπήσουν τον γραπτό λόγο και να εμπλουτίσουν την καθημερινότητά τους με ανάγνωση, σκέψη και φαντασία. Επίσης, είμαστε ανοιχτές σε κάθε συνεργασία όπως παρουσίαση παιδικών βιβλίων, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που αφορούν οικογένειες με παιδιά αυτής της ηλικίας».

Ο κ. Νταντάμης ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη δωρεά προς την Δημοτική Βιβλιοθήκη τονίζοντας ότι "υποστηρίζουμε την εκπαιδευτική και διαπαιδαγωγική διαδικασία των παιδιών με κάθε τρόπο και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε γόνιμη συνεργασία".

Ποιες είμαστε

Είμαστε μια ομάδα συναναστροφής μαμάδων με στόχο την παρέα και την ανταλλαγή απόψεων και συμβουλών ώστε να ομορφύνουμε την καθημερινότητά μας. Θέλουμε να ζούμε την κάθε μέρα μας ουσιαστικά, με πραγματικούς φίλους δίπλα μας, με αυτοπεποίθηση και τόλμη απέναντι στις προκλήσεις. 

Πιστεύουμε ότι αυτές οι αξίες πηγάζουν από την πίστη μας στο Θεό, που πρώτος μας έδειξε το δρόμο της Αγάπης και της Υπηρεσίας στον πλησίον. Στην ομάδα μας είναι ευπρόσδεκτες όλες οι Μαμάδες με παιδιά ηλικίας 0 – 9 ετών καθώς και οι εγκυμονούσες, χωρίς διακρίσεις χρώματος, θρησκείας, και λοιπών πεποιθήσεων.  Σε προσκαλούμε να συμμετέχεις ενεργά, να ακούσεις, να μιλήσεις, να μάθεις, να στηρίξεις και να στηριχθείς. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο e-mail: mamadesedrasi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου