Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Power Pass: Πως θα γίνουν οι πληρωμές

H αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές του Power Pass έχει ξεκινήσει

Οι πληρωμένες αναμένεται να γίνουν σε δύο δόσεις, καθώς κάποιες αιτήσεις θα χρειαστούν πρόσθετο έλεγχο, ενώ η καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αναμένεται να γίνει από την Παρασκευή 15 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι τα ποσά που θα επιστραφούν στους καταναλωτές μέσω του επιδόματος για το ηλεκτρικό ρεύματα θα είναι από 18 έως 600 ευρώ και αφορούν την περίοδο Δεκέμβριος 2021 – Μάιος 2022.

Μάλιστα, οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με sms ή e-mail για την αίτηση που θα εγκριθεί, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε τα έξι στάδια για την εξέλιξη της αίτησής σας.

Υπολογίστε πόσα χρήματα θα πάρετε και δείτε παραδείγματα

Για να υπολογίσετε το ποσό που θα λάβετε από το Power Pass θα πρέπει να κάνετε την εξής πράξη:

Ποσό επιστροφής = (Ποσό ρήτρας αναπροσαρμογής λογαριασμού που εκδόθηκε εντός του μηνός – Ποσό έκπτωσης από το κράτος επί της ρήτρας αναπροσαρμογής – Ποσό έκπτωσης από τον πάροχο επί της ρήτρας αναπροσαρμογής) * Ποσοστό συνιδιοκτησίας ή χρήσης * 60%.

Ας δούμε μερικά ενδεικτικά παραδείγματα:

Αν κάποιος έχει επιπλέον χρεώσεις, μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων για το εν λόγω διάστημα, συνολικού ύψους 300 ευρώ, θα λάβει αποζημίωση 180 ευρώ.

Αν οι επιπλέον χρεώσεις ανέρχονται σε 800 ευρώ, η αποζημίωση θα διαμορφωθεί στα 480 ευρώ.

Αν οι χρεώσεις είναι από 1.000 ευρώ και πάνω και πάλι η αποζημίωση θα είναι 600 ευρώ. Τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως και τις 15 Ιουλίου.

Μετά το Power Pass σειρά παίρνει και ο δεύτερος γύρος για την επιδότηση καυσίμων, με την πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 να αναμένεται να ανοίξει στα τέλη του μήνα.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου