Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

«Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία» στην Κατερίνη

To Δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας τέθηκε στο επίκεντρο της ανοικτής εκδήλωσης, που με μεγάλη ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, από την μη κερδοσκοπική οργάνωση PeopleBehind σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης, τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) και τη ΔΗ.ΚΕ.ΔΗΚ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό σχετικά με τον ψηφιακό αλφαβητισμό των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ παρουσιάστηκε η ψηφιακή εφαρμογή «Αγκαλιά 65+», που δημιουργήθηκε από την ΑΜΚΕ InterMediaKT, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα των ατόμων άνω των 65 ετών.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ: «Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία», όπου άτομα άνω των 65 ετών μιλούν με ειλικρίνεια και χιούμορ για το πώς ήρθαν (ή δεν ήρθαν) σε επαφή με τους υπολογιστές αλλά τον τρόπο με τον οποίον η ψηφιοποίηση του κράτους και των υπηρεσιών έχει αλλάξει τη ζωή τους.

Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου μετέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Δήμου Κατερίνης Γιώργος Τσιαλός, ενώ παρέστησαν ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ, Αστέριος Μπουσνάκης, ο αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ Δημήτρης Ζησιμόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Ευστάθιος Κεραμιδιώτηςκ.α. εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων. 

Την εκδήλωση συντόνισε η Κατερίνα Σαμαλή, Κοινωνική Επιστήμονας του Δ.Κατερίνης, ενώ εκ μέρους της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης PeopleBehind οι: Μαρία Αστερίου, Μαρία Ηλιοπούλου. Τέλος, εκ μέρους της ΑΜΚΕInterMedia KT, η Αντωνέλα  Κοτσώνη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου