Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Κώστας Κουκοδήμος: Μία υπεύθυνη - δυναμική στάση και διαδρομή της πολιτιστικής και πνευματικής ζωής του τόπου

 Επί 90 χρόνια,  αδιάλειπτα,  η Ένωση Ποντίων Πιερίας αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τον πλούτο του λαϊκού μας πολιτισμού και της λαϊκής μας παράδοσης. Μία  υπεύθυνη - δυναμική στάση και διαδρομή της πολιτιστικής και πνευματικής ζωής του τόπου, αδιάκοπη και αδιάσπαστη.

Με επιμονή, με θαυμασμό και αξιοζήλευτο τρόπο, παρά τη γενοκτονία, τον ξεριζωμό, την  προσφυγιά και τις κακουχίες, η Ένωση Ποντίων Πιερίας έγινε το «όχημα» μεταλαμπάδευσης των ηθών και ιερών παραδόσεων του Πόντου, στα νέα χώματα της Κατερίνης, της Πιερίας.

Μετατρέποντας τον πόνο σε χαρά και τον φόβο σε ελπίδα, διαχρονικά, οι άνθρωποι που πλαισίωσαν και πλαισιώνουν την Ένωση Ποντίων διατήρησαν άσβεστο κερί στη θύμηση, στις ψυχές μας, τους αγώνες ανάδειξης και αναγνώρισης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. 

90 χρόνια από την ίδρυσή της, η Ένωση Ποντίων αποδεικνύει στην πράξη ότι η διατήρηση της Παράδοσης αποτελεί θέμα σοβαρής προσπάθειας. Μιας προσπάθειας στην οποία ο Δήμος Κατερίνης θα είναι πάντα αρωγός και συνοδοιπόρος.

Κώστας Κουκοδήμος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου