Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

«Αντίο ηλίθιοι»:Μία ξέφρενη κωμωδία καταστάσεων στο «Θερινό Σινεμά στην πόλη – Συντροφιά με τα Αστέρια»

- Τρίτη 12 Ιουλίου & Ώρα 21:30,στο Ανοιχτό Θέατρο του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης

Με την ταινία  «Αντίο ηλίθιοι» (2020), μία ξέφρενη κωμωδία καταστάσεων, καθώς και πικρή σάτιρα της γαλλικής πραγματικότητας, συνεχίζεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) και την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης, το πρόγραμμα προβολών «Θερινό Σινεμά στην πόλη – Συντροφιά με τα Αστέρια». 

Η ταινία, η οποία θα προβληθείτην Τρίτη 12 Ιουλίου & ώρα 21:30, στο Ανοικτό Θέατρο του Δημοτικού Πάρκου,  αναδείχτηκε σε μεγάλη νικήτρια των βραβείων Σεζάρ (τα γαλλικά Όσκαρ) μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερου σεναρίου, ενώ με 2.000.000 εισιτήρια στη Γαλλία σε καιρό πανδημίας θεωρήθηκε μια από τις μεγαλύτερες γαλλικές επιτυχίες της τελευταίας δεκαετίας.Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία: ΆλμπερΝτιπονέλ

Πρωταγωνιστούν: ΒιρζινίΕφιρά, Αλμπέρ Ντιπονέλ, Νικολά Μαριέ, ΖακίΜπερογέ

Η υπόθεση

Ο Γάλλος σκηνοθέτης επιλέγει να μπλέξει την κωμωδία με το δράμα και να παντρέψει το χιούμορ με το τραγικό και το παράλογο για να ξεδιπλώσει τον προβληματισμό του για το τέρας της γραφειοκρατίας, την κοινωνική απομόνωση και την αδυναμία επικοινωνίας.

Η ΣιζΤραπέ είναι μια γλυκιά και πληθωρική κομμώτρια που μαθαίνει ότι σύντομα θα πεθάνει από καρκίνο. Τελευταία επιθυμία της να συναντήσει το παιδί που γέννησε στα 15 και έδωσε για υιοθεσία, χάνοντας από τότε τα ίχνη του. Στην έρευνα της θα βρει απρόθυμο και καταναγκαστικό σύμμαχο έναν αυτοκαταστροφικό αλλά ικανότατο δημόσιο υπάλληλο, που από παρεξήγηση σέρνει πίσω του την αντιτρομοκρατική, αλλά και έναν τυφλό αρχειοθέτη που τρέφει εμφανή συναισθήματα για την Σιζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου