Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Δήμος Κατερίνης: Έτοιμο να λειτουργήσει για πρώτη φορά το εγκαταλελειμμένο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Κορινό

 - Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού, συντήρησης & εξωραϊσμού του χώρου

Περιποιημένο και έτοιμο να δεχθεί παρεμβάσεις που θα του επιτρέψουν να λειτουργήσει και να υποδεχθεί μαθητές και επισκέπτες για πρώτη φορά είναι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Κορινού. 

Η εγκατάλειψη - αδιαφορία που επί δύο περίπου δεκαετίες γνώρισε ο χώρος, ο οποίος κάποτε χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα σημαντικότερα έργα της συγκεκριμένης περιοχής, χωρίς όμως να λειτουργήσει ποτέ, ανήκουν στο παρελθόν.

 Κατόπιν συνεργασίας της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού, με τις Αντιδημαρχίες Καθαριότητας & Τεχνικών Έργων του Δήμου Κατερίνης, στο Πάρκο έγιναν εκτεταμένες εργασίες καθαριότητας, οι απαραίτητες παρεμβάσεις συντήρησης των εγκαταστάσεών του, η τοποθέτηση των προβλεπόμενων πινακίδων κυκλοφοριακής αγωγής. 

Επιτόπια επίσκεψη στο χώρο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας Γιάννη Συμεωνίδη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Κυριακίδη και τον πρόεδρο της Δ.Κοινότητας Κορινού, Γιάννη Μορθανάση. Όπως σημείωσε ο κος Κουκοδήμος: «Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής  από την στιγμή της ολοκλήρωσής του, δεν φιλοξένησε ποτέ μαθητές, ούτε και χρησιμοποιήθηκε για το λόγο για τον οποίο κατασκευάστηκε, καθώς κανείς έως σήμερα δεν μερίμνησε για την αξιοποίησή του. 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας, με την επιμέλεια και φροντίδα του προέδρου της Δ.ΚοινότηταςΚορινούΓιάννη Μορθανάση, προχώρησαν σε αυτές τις εκτεταμένες παρεμβάσεις.Όπως διαπιστώνετε με στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών μας σε θέματα οδικής παιδείας, καθώς και την ανάπτυξη στάσεων και δεξιοτήτων καλής οδικής συμπεριφοράς, ανοίγουμε σήμερα μετά από δύο δεκαετίες εγκατάλειψης την αυλαία λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής ΑγωγήςΚορινού, ικανοποιώντας έτσι ένα επίμονο και διαχρονικόαίτηματων δημοτών μας». 

Όπως τόνισε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού, Γιάννης Μορθανάσης:«Με πολλή δουλειά και συντήρηση αναμορφώσαμε το χώρο, ο οποίος ήταν κυριολεκτικά ρημαγμένος,πνιγμένος στα αγριόχορτα, με τις εγκαταστάσεις του εγκαταλελειμμένες. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο και τις υπηρεσίες του Δήμου, τους αρμόδιους αντιδημάρχους για την αποτελεσματική συνεργασία. Έπεται συνέχεια, καθώς σχεδιάζουμε την περαιτέρω αναβάθμιση και εξωραϊσμό του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου