Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

ΕΠΣ Πιερίας: Σχεδιασμός Αγωνιστικής περιόδου 2022-2023

Ξεκίνησε από την ΕΠΣ Πιερίας, ο σχεδιασμός των διοργανώσεων της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου για τις αθλητικές διοργανώσεις του Ποδοσφαίρου -και με γνώμονα τα ισχύοντα μέχρι σήμερα- η έναρξη των τοπικών Πρωταθλημάτων θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (10 & 11.09.2022).

Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων έχει αποφασιστεί να ολοκληρωθούν ως κατωτέρω:

Α) Για την Α’ κατηγορία στις 5 Αυγούστου

Β) Για την Β’ κατηγορία στις 9 Αυγούστου

Γ) Για την Γ’ κατηγορία στις 12 Αυγούστου

και οι αντίστοιχες κληρώσεις, προς τα τέλη Αυγούστου.

Στις 12 Αυγούστου ολοκληρώνεται και η υποβολή συμμετοχών για το Κύπελλο της ΕΠΣ, στο οποίο συμμετέχουν υποχρεωτικά οι ομάδες της Γ’ εθνικής κατηγορίας, της Α’ τοπικής κατηγορίας και της Β’ τοπικής κατηγορίας.

Στο κύπελλο της ΕΠΣ έχουν δυνατότητα συμμετοχής και οι ερασιτεχνικές ομάδες των ΠΑΕ.

Τα παράβολα συμμετοχής όλων των ανωτέρω διοργανώσεων παραμένουν στα περσινά επίπεδα.

Η έναρξη του πρωταθλήματος Υποδομών, θα πραγματοποιηθεί κατά το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Όλα τα Σωματεία έχουν τη δυνατότητα (και την …υποχρέωση) μέχρι την Δευτέρα 25 Ιουλίου να καταθέσουν είτε με έγγραφο είτε με επιστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), τις προτάσεις τους σχετικά με τη διεξαγωγή όλων των διοργανώσεων της ΕΠΣ Πιερίας (ανδρικά πρωταθλήματα και υποδομές).

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου με τους εκπροσώπους των Σωματείων όλων των κατηγοριών, για συζήτηση επί των προτάσεων τους, καθώς και για τις οργανωτικές λεπτομέρειες και τις προδιαγραφές κάθε διοργάνωσης, για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.

Οι προπονητές των Σωματείων που δηλώνουν συμμετοχή, θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου, της ΕΠΟ.

Οι προπονητές των σωματείων της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά, να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA B (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Πιερίας ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή, το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣ Πιερίας.

Οι βοηθοί προπονητών, οι προπονητές φυσικής κατάστασης και οι προπονητές τερματοφυλάκων των σωματείων της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Πιερίας ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή, το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣ Πιερίας.

Οι προπονητές των σωματείων της Β’ και της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Πιερίας ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή, το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣ Πιερίας.

Οι προπονητές των σωματείων που δηλώνουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα Υποδομών, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Πιερίας ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή, το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣ Πιερίας.

Τα δικαιολογητικά και το παράβολο για την έκδοση του Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή, το οποίο εκδίδει η ΕΠΣ Πιερίας για τους προπονητές, βοηθούς προπονητών, προπονητές φυσικής κατάστασης και τερματοφυλάκων θα κατατεθούν υποχρεωτικά δέκα (10) ημέρες, πριν την έναρξη των αντίστοιχων πρωταθλημάτων.

Υπενθυμίζεται και πάλι σε όλους ότι, τα γραφεία της ΕΠΣ μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιουλίου (λόγω άδειας του υπαλλήλου), θα λειτουργούν τη Δευτέρα την Τετάρτη και την Παρασκευή (18:00-20:00), για τις έκτακτες ανάγκες των Σωματείων.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γενικός Γραμματέας

Αστέριος Κ. Τόκας                                           Δημήτριος Β. Τσακνάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου