Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Σάκης Παντελιάδης: Πιστεύω ότι του χρόνου η ομάδα θα είναι στην Super League 2

 Ο Σάκης Παντελιάδης μίλησε αποκλειστικά στο Debut.gr για τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, την «σύνδεσή» του με τον Πιερικό και την πρώτη συμμετοχή στη Super League.

Τα πρώτα βήματα

Ξεκίνησες την επαγγελματική σου καριέρα στην ομάδα του Πιερικού. Πλέον, μετά από 14 χρόνια πορείας στον χώρο του αθλητισμού, γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, πίστευες πως θα είχες αυτήν την εξέλιξη και θα αγωνιζόσουν ακόμα και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

Σαν παιδί είχα κι εγώ όνειρα όπως όλα τα παιδιά. Πολλά από αυτά πραγματοποιήθηκαν κι αν κάνω έναν απολογισμό βάζω θετικό πρόσημο. Ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι.

Ποια ήταν η αφορμή για να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα ήμουν με μία μπάλα στις γειτονιές και έπαιζα ποδόσφαιρο. Εκτός αυτού, τόσο ο πατέρας μου όσο και ο θείος μου έχουν υπάρξει ποδοσφαιριστές. Οπότε και αυτός ο παράγοντας με ώθησε στο να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο.

Πιερικός: Η αρχή του παραμυθιού

Πολλές  φορές στον αθλητισμό λέμε «κάθε αρχή και δύσκολη». Το ίδιο ισχύει και στην δική σου περίπτωση;

Θέλει πολύ προσπάθεια. Ειδικότερα όταν μιλάμε για αθλητισμό, το ερασιτεχνικό από το επαγγελματικό κομμάτι διαφέρει πάρα πολύ. Οι δυσκολίες ήταν μεγάλες αλλά αυτό είναι και το όμορφο του αθλητισμού. Πρέπει να μάθεις να ξεπερνάς τις δυσκολίες ώστε να καταφέρεις κάτι καλύτερο.

Ποια είναι η στιγμή που θυμάσαι πιο έντονα από τις πρώτες σου σεζόν και ποια ήταν τα συναισθήματα σου στην επίτευξη του πρώτου σου γκολ;

Η στιγμή που θυμάμαι πιο έντονα είναι όταν μπήκα ως αλλαγή σε ένα ματς με τον Εθνικό Αστέρα. Μάλιστα, με δικό μου γκολ η ομάδα κατάφερε να κερδίσει την αναμέτρηση. Θεωρώ πως από εκείνο το σημείο και μετά τα πράγματα μπήκαν σε σωστή τροχιά.

Ήθελα να αποδείξω στον εαυτό μου πως μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Είμαι περήφανος που το κατάφερα με το «καλημέρα».

Πανσερραϊκός: Ραντεβού στα «Μεγάλα Σαλόνια»

Το 2010 εμφανίζεται στην ζωή σου ο Πανσερραϊκός που αγωνιζόταν στην Super League. Ήταν δύσκολη η μετάβαση από τον Πιερικό της Β’ Εθνικής σε μία ομάδα Α’ κατηγορίας;

Δεν ήταν τόσο δύσκολη γιατί την προηγούμενη χρονιά αγωνιζόμασταν ως αντίπαλοι. Οπότε γνωριζόμουν με αρκετούς παίκτες, προσαρμόστηκα αρκετά γρήγορα και έπαιξα αμέσως.

Θεωρείς πως κάθε ποδοσφαιριστής που παίρνει μια τέτοια μεταγραφή, έχει το «βάρος» πως πρέπει να αποδεικνύει καθημερινά με τη δουλειά του πως άξιζε αυτή την ευκαιρία; Πώς διαχειρίστηκες εσύ αυτό το «βάρος»;

Αρχικά, ήθελα να αποδείξω στον εαυτό μου πως μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Και αυτό έκανα με το «καλημέρα». Η ζωή του ποδοσφαιριστή είναι ένας καθημερινός αγώνας. Να βελτιώνεσαι συνεχώς και να δείχνεις στον εαυτό σου πως μπορείς να τα καταφέρεις.

Η πρώτη σου σεζόν στην Super League συνδυάστηκε με τον υποβιβασμό της ομάδας. Τι θεωρείς ότι πήγε λάθος; Τι θα άλλαζες;

Υπήρχαν ελλείψεις σε κάποιες θέσεις όπως αυτή του σέντερ φορ. Ειδικότερα η απουσία σε αυτή τη θέση μας στοίχισε αρκετά εκείνη τη χρονιά. Σε προσωπικό επίπεδο έκανα μία αρκετά καλή σεζόν μέχρι που είχα τον πρώτο μου σοβαρό τραυματισμό. Όμως κρατάω τα θετικά. Σαν απολογισμό όμως θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τον υποβιβασμό.

Επιστροφή στη… βάση

Μετά το πέρασμά σου από ομάδες όπως είναι ο Ατρόμητος, η Λαμία, ο Λεβαδειακός και η Ξάνθη, πώς πήρες την απόφαση να γυρίσεις στον Πιερικό;

Η αλήθεια είναι πως είχα αποφασίσει να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Ο λόγος ήταν πως δεν είχα πλέον άλλο κίνητρο να αγωνίζομαι και όχι επειδή δεν μπορούσα να παίξω άλλο. Παρόλα αυτά με πλησίασαν οι άνθρωποι του Πιερικού και μου έδειξαν πόσο ήθελαν να παίξω ξανά για την ομάδα. Το ρόστερ αποτελούνταν από πολλούς νέους παίκτες, αρκετοί εκ των οποίων κατάγονται από την Πιερία. Ήθελα με όποιο τρόπο μπορώ να βοηθήσω αυτά τα παιδιά να εξελιχθούν, όπως είχαν βοηθήσει και μένα κάποιοι άνθρωποι στο ξεκίνημά μου.

Στην ομάδα του Πιερικού φέτος είσαι ο πρώτος αρχηγός, όντας ένας από τους πιο έμπειρους στο ρόστερ της ομάδας. Πόσο δύσκολο θεωρείς ότι είναι να είσαι αρχηγός σε μία ομάδα με τόσο μεγάλη ιστορία;

Δεν θεωρώ πως είναι δύσκολο αλλά είναι μία θέση με μεγάλη ευθύνη. Πρέπει καθημερινά να προσπαθείς και αυτά που λες στους συμπαίκτες σου, να είσαι ο πρώτος που τα κάνει μέσα στο γήπεδο. Πρέπει η εικόνα σου να είναι αντάξια ενός αρχηγού εντός αγωνιστικού χώρου, μέσα στα αποδυτήρια αλλά και έξω από το γήπεδο. Πρέπει να δείχνεις τον σωστό δρόμο.

Με την ομάδα του Πιερικού δυστυχώς δεν καταφέρατε να πετύχετε τον στόχο σας που ήταν η αποφυγή του υποβιβασμού. Τι θεωρείς πως πήγε λάθος κατά την διάρκεια της σεζόν; Πιστεύεις ότι ήταν άδικος ο υποβιβασμός σας;

Πιστεύω πως δεν αξίζαμε τον υποβιβασμό. Θεωρώ πως ήταν άδικος. Βέβαια ακόμα εκκρεμούν κάποιες εξωγηπεδικές αποφάσεις ώστε να μείνουμε στην κατηγορία. Στο αγωνιστικό κομμάτι μπορεί να μας στοίχισε η απειρία. Όμως χτίζοντας μια ομάδα με γηγενής ποδοσφαιριστές, νεανικό υλικό και κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν στην διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, ήξερες εξ’ αρχής ότι ίσως αυτό σου στοιχίσει σε κάποια παιχνίδια. Πέραν αυτού όμως οι παίκτες βελτιώθηκαν και έζησαν μία μεγάλη εμπειρία. 

Πιστεύω ότι του χρόνου η ομάδα θα συνεχίσει να είναι στην Super League 2 και αυτοί οι παίκτες θα δικαιωθούν. Για να είναι η ομάδα εκεί σίγουρα έφταιξαν πολλά. Φταίξαμε κι εμείς οι παίκτες. Η πίτα είναι εδώ και ο καθένας πρέπει να πάρει το κομμάτι που του αναλογεί. Ο καθένας να κάνει την αυτοκριτική του. Όπως την κάνουν οι παίκτες, να γίνεται και από τους προπονητές και τη διοίκηση. Δεν μπορεί σε μια χρονιά που η ομάδα έχει πέσει, ο καθένας να μην αναλογιστεί τις ευθύνες του. Παρόλα αυτά πρέπει να συνεχίσουμε και να δούμε θετικά όλη αυτήν την χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου