Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Χωρίς υπαιτιότητα ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ, γι αυτό δεν πήγε - "Ανοίγματα" εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για ΠΑΕ της SL2

 Σε αντίθεση με τα καταγγελλόμενα εναντίον του Απόλλων Πόντου που η υπόθεση του χαρακτηρίστηκε και ποινικά κολάσιμη με την παραπομπή της και στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.
Ο Πιερικός δεν εμφανίσθηκε στην ΕΕΑ στη σύσκεψη της Παρασκευής (10/6) για την κλήση σε ακρόαση για παραβίαση του άρθρου 69 παρ.παρ. 8, 12 και 13 ν.2725/1999 όπως αναφέρει το κατηγορητήριο.Ο νόμος είναι σαφής και το άρθρο 12 αναφέρει ρητά ότι η εκάστοτε Αθλητική Ανώνυμη Εταιρία είναι υπόλογη και η ομάδα τιμωρείται, ΜΟΝΟΝ όταν υπάρχει υπαιτιότητα των οργάνων της και παραβιαστεί κάποια απο τις διατάξεις των παραγράφων του νόμου.

Στην περίπτωση του ΠΙΕΡΙΚΟΥ, ποιός να τιμωρηθεί? 

Η ΠΑΕ που δε γνώριζε ότι κάποιος απο τους ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΥΣ αγόρασε και κατείχε το 0,003% του μετοχικού κεφαλαίου? Αυτά είναι αστεία πράγματα και στην προκειμένη περίπτωση, η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου προσπαθεί να ...πιαστεί απο τα μαλλιά της την ώρα που πνίγεται, κάνοντας σπασμωδικές κινήσεις εντυπωσιασμού οι οποίες όμως στερούνται οποιασδήποτε ουσίας και σοβαρότητος.

Γιατί στην περίπτωση της, υπάρχει ΒΑΡΕΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΜΕ ΔΟΛΟ, κάτι που δεν διορθώνεται και οπως αναφέρει ρητά το άρθρο 12, η ποινή ισχύει ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ. Και  επειδή συμμετείχε στην ποδοσφαιρική περίοδο που ολοκληρώνεται στις 30/6, ισχύει για την τρέχουσα περίοδο που θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου.

Επίσης, για να έχεις υποχρέωση να γνωστοποιήσεις στην Ε.Ε.Α κάποιον μέτοχο, πρέπει να κατέχει  τουλάχιστον το 5% των μετοχών οπότε ξανά αποφασίζεται η χορήγηση αδείας από την Ε.Ε.Α κάτι που ΔΕΝ έγινε ή κάποιοι εξαπάτησαν την επιτροπή στην περίπτωση του Απόλλων Πόντου αφού οι μέτοχοι  που ΔΕΝ μπορούσαν να κατέχουν μετοχές λόγο κολλήματος, κατείχαν μετοχές άνω του 5% ο καθένας τους. Γι αυτό λοιπόν στάλθηκε στον Εισαγγελέα η υπόθεση Απόλλων Πόντου. Μέγα ερώτημα αποτελεί το γιατί ο κύριος Λεουτσάκος που γνώριζε, έπρεπε να μην επικυρώσει την βαθμολογία αλλά, το έπραξε...

Στο οικονομικό σκέλος και την χαώδη "τρύπα" που παρουσιάζουν πολλές ομάδες της κατηγορίας, αξίζει να γίνει αναφορά στο γιατί ΕΙΝΑΙ τεράστιες οι διαφορές μεταξύ τεχνοκρατών που γνωρίζουν το ποδόσφαιρο και δεν είναι τυχαίοι (και τυχαίως περαστικοί από τον χώρο). Είναι μια δικαίωση 100% της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ και του ΔΗΜΑΡΧΟΥ Κώστα Κουκοδημου που έβαλε και ΒΑΖΕΙ γερές βάσεις (σε δύσκολες εποχές για το ποδόσφαιρο).  Αναμένονται κι άλλα νέα, ειδικά στην Σούπερ Λιγκα 2, περί ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ, μετά από όσα διέρευσαν για Ξάνθη, ΑΕΛ , Τρίκαλα και Ολυμπιακό Βόλου, που ήδη εγκατέλειψαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου