Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Δήμος Κατερίνης: Πολυμελής αποστολή νέων αθλητών – αθλητριών στην Παγκόσμια Μαθητιάδα, στο Klagenfurt της Αυστρίας

 Συνάντηση με τα 105 μέλη της αποστολής αθλητών – αθλητριών ηλικίας 12 έως 18 ετών από τον Δήμο Κατερίνης, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Παγκόσμια Μαθητιάδα - UNITED WORLD GAMES, η οποία διοργανώνεται το χρονικό διάστημα 16 έως 19 Ιουνίου, στο Klagenfurt της Αυστρίας είχαν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Αθλητισμού Γιάννης Μπεινάς και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δ. Κατερίνης Θάνος Μπαρμπαγεωργόπουλος. 

«Είμαι βέβαιος ότι με επίκεντρο την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι,  οι νέες και οι νέοι της πόλης μας, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, με στόχο να κατακτήσουν υψηλούς αγωνιστικούς στόχους. Εύχομαι  κάθε επιτυχία και διάκριση στη σπουδαία αυτή διοργάνωση, η οποία συμβάλλει στην ειρήνη και την συναδέλφωση των λαών» τονίζει σε δήλωσή του, με αφορμή την αναχώρηση (αύριο) της αποστολής,  ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Στην συνάντηση, παρέστησαν επίσης: το μέλος του  Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι συντονίζουν τις προετοιμασίες, καθώς επίσης, προπονητές και συνοδοί. Στη διάρκειά της, έγινε διεξοδική ενημέρωση για το προπονητικό και αγωνιστικό πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, για την αναχώρηση και επιστροφή της αποστολής, ενώ δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες οι στολές με τα εθνικά χρώματα, καθώς και με  το σήμα του Δήμου Κατερίνης.  

Όπως είναι γνωστό, η Παγκόσμια Μαθητιάδα, διοργανώνεται το χρονικό διάστημα 16 έως 19 Ιουνίου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και της Αυστριακής κυβέρνησης. Συνολικά στους αγώνες λαμβάνουν μέρος 12.000 αθλητές – αθλήτριες από 50 χώρες, σε 12 διαφορετικά αθλήματα, ενώ με αφορμή την αδελφοποίησή του με το Moosburg της Αυστρίας ο Δήμος Κατερίνης, έχει την τιμή να εκπροσωπεί τη χώρα μας, με την συμμετοχή  νέων  αθλητών – αθλητριών, σε ομαδικά και ατομικά αγωνίσματα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η αποστολή θα αναχωρήσει από την Κατερίνη αύριο Τετάρτη.  Όπως προαναφέρθηκε, θα συνοδεύεται από προπονητικό, ιατρικό τιμ, καθώς και από εκπροσώπους του Δήμου Κατερίνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου