Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Διασωστική Ομάδα Πιερίας: Παιδιατρικό σεμινάριο του ERC στους Νέους Πόρους''

'PBLS COURSE

Tην Κυριακή στις 22 Μαΐου, εκπαιδεύτριες της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας βρέθηκαν στην αίθουσα του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνας, στους Πόρους της Πιερίας. Εκεί μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων, την οποία ενστερνίστηκαν με μεγάλη προθυμία επαγγελματίες καταστημάτων και απλοί πολίτες της περιοχής, πραγματοποιήθηκε μια πιστοποίηση του ERC πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής σε Παιδιά και Βρέφη (PΒLS COURSE). Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί πως είχε προηγηθεί η εκπαίδευση και η πιστοποίησή τους πάνω στη Βασική Υποστήριξη Ζωής σε ενήλικες.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες του ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης). Ειδικότερα, οι εκπαιδεύτριες Γεραρίδου Αθηνά (Διευθύντρια Προγράμματος του ERC) και Παπαδοπούλου Μαριάνθη ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες σε θεωρητικό επίπεδο για τις Πρώτες Βοήθειες, για τη χρησιμότητα και την εφαρμογή τους στην καθημερινότητα.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η εκπαίδευση και πιστοποίησή τους πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής σε Παιδιά και σε Βρέφη, δηλαδή πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην Αφαίρεση ενός Ξένου Σώματος (Πνιγμονή) – Τεχνική Heimlich.

Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης πιστοποίησης ευελπιστούμε οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες να απέκτησαν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να προσφέρουν τις πολύτιμες Πρώτες βοήθειες σε μια κρίσιμη στιγμή. Άλλωστε, όλοι μας αξιοποιώντας με δημιουργικό τρόπο τα δυο μας χέρια, έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε τις πολύτιμες Πρώτες Βοήθειες και να συνδράμουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε μια δύσκολη στιγμή.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας συγχαίρει όλους όσοι έλαβαν μέρος στην εκπαίδευση και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους πάνω στις πολύτιμες Πρώτες Βοήθειες και τους εύχεται καλό καλοκαίρι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου