Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Κατερίνη: Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας

ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

  Η Κυριακή του εορτασμού των Αγίων Πάντων, καθιερώθηκε από το έτος 2013 με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ως η Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Με αφορμή την φερώνυμη εορτή, την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, επίσημη δοξολογία προς τιμή των Αποστράτων.

  Ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, Ταξίαρχος Γεώργιος Τζήμας, ως οικοδεσπότης στο μήνυμά του, επισημαίνει: «Τιμούμε σήμερα όλους εκείνους που με το μόχθο, τον αγώνα, την αυταπάρνηση και την θυσία τους ενίοτε, επέτρεψαν σ΄ εμάς τους νεώτερους να είμαστε περήφανοι που τους διαδεχθήκαμε, σ΄ αυτή την κοπιώδη επαγγελματική διαδρομή. 

  Εκ μέρους όλων των συναδέλφων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θέλω να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας για το έργο και τις παρακαταθήκες που μας άφησαν καθώς και για την συνδρομή που εξακολουθούν να παρέχουν στο Σώμα και την κοινωνία.»

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ

  Την ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου, Κωνσταντίνου Σκούμα, ανέγνωσε η Υπαστυνόμος Α΄, Ευαγγελία Τρικαλοπούλου, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σήμερα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί έναν σύγχρονο Οργανισμό παροχής κοινωνικού έργου, όπου με το κύρος και την αξιοπιστία που έχει ανακτήσει, κερδίζει συνεχώς την αποδοχή και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Όμως, η εδραίωση αυτής της σχέσης αστυνομικού-πολίτη, δεν ήταν αποτέλεσμα μιας ημέρας. 

  Είναι απόρροια σκληρής, επίμονης και συλλογικής προσπάθειας ανθρώπων, που πριν από εμάς μόχθησαν, κόπιασαν και κατάφεραν με το έργο και την προσφορά τους, σε βάθος χρόνου, να αναδείξουν και να καθιερώσουν στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη, το πραγματικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας. Εκείνου δηλαδή, που προστατεύει και διασφαλίζει την εσωτερική ασφάλεια, την κοινωνική ομαλότητα, αλλά και την ανεμπόδιστη άσκηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.»

  Ολοκληρώνοντας, ο κ. Σκούμας, αναφέρει: «Σε αυτή την καθημερινή και δύσκολη προσπάθεια, σας νιώθουμε δίπλα μας. Νιώθουμε ότι δεν είστε αποκομμένοι από τα δρώμενα και τις εξελίξεις, αλλά αντιθέτως συνοδοιπόροι και συναγωνιστές. Η εμπειρία σας είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αξιοποίησή της επ΄ ωφελεία του Σώματος. 

  Ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, θέλω λοιπόν την ημέρα αυτή, να σας διαβεβαιώσω, ότι πάντοτε θα αποτελείτε ενεργό και πολύτιμο μέλος της ευρύτερης αστυνομικής οικογένειας στον καθημερινό μας αγώνα, για μια Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική, δημοκρατική, που σέβεται και υπερασπίζεται τον πολίτη. 3 Όλοι εμείς, οι εν ενεργεία συνάδελφοί σας, είμαστε υπερήφανοι για όλους εσάς που υπηρετήσατε και εξακολουθείτε, από άλλο χώρο και με άλλο τρόπο, αλλά με τον ίδιο πάντα ζήλο, να προσφέρετε στο Σώμα. 

  Εύχομαι και πιστεύω να αποδειχτούμε άξιοι συνεχιστές της Ιστορίας μας. Χρόνια σας πολλά.»

                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

  Από μέρους του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Πιερίας, ο πρόεδρος, Δημήτριος    Αδαμόπουλος, στην ομιλία του, αφού σκιαγράφησε το διαχρονικό ρόλο της Αστυνομίας, την άρρηκτη ενότητα Αποστράτων και των εν ενεργεία, στη διαρκή συμπαράσταση, τον ύψιστο ρόλο των Αστυνομικών στην προστασία, κοινωνική ειρήνη και ισονομία, τόνισε: «Εμείς οι υπηρετήσαντες είμαστε κοντά σας. Ζούμε μαζί σας συμμεριζόμενοι τις αγωνίες και τις ανησυχίες σας. Το έργο της Αστυνομίας είναι κοπιώδες και επικίνδυνο. Αισθανόμαστε υπερήφανοι, διότι και εμείς προσφέραμε όσα καθένας μπορούσε, με κόπους, με δυσχέρειες και με θυσίες. Εκφράζουμε δε σε όλους τους αποστράτους την ευγνωμοσύνη μας για το έργο που προσέφεραν. 

  Αγαπητοί συνάδελφοι, είτε είσαστε εν ενεργεία, είτε είστε απόστρατοι. Η σημερινή παρουσία όλων μας εδώ δείχνει την ενότητα και αποφασιστικότητα των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας. Χαιρόμαστε που είμαστε σήμερα και πάλι μαζί, σ’ αυτή την ημέρα που τιμάται η προσφορά όλων μας. Αλλά και εμείς σας τιμούμε για το έργο που επιτελείτε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, σε μια πάρα πολύ δύσκολη εποχή. 

  Σε ένα περιβάλλον που συνεχώς μεταβάλλεται, οι διεθνείς συγκυρίες μάς επιβάλουν να αναλογιστούμε και να υπολογίσουμε όλες εκείνες τις παραμέτρους που θα διαφυλάξουν τις αρχές και αξίες μιας σύγχρονης κοινωνίας. Σε μια εποχή αστάθειας και αβεβαιότητας, οφείλουμε να δείξουμε αποφασιστικότητα και να αποτελέσουμε παράδειγμα σταθερότητας, παραμένοντας υπέρμαχοι των ανθρωπίνων αξιών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των ανθρώπων, χωρίς να κάνουμε καμία διάκριση.


ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

  Κλείνοντας την ομιλία του και απευθυνόμενος στον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, Ταξίαρχο κ. Τζήμα, ο κ. Αδαμόπουλος, είπε: «Αφού σας ευχαριστήσουμε για την τιμή που μας κάνετε, σας δηλώνω απερίφραστα ότι οι Απόστρατοι είναι κοντά σας και χαίρονται με τις σημαντικές επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας, τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο, όσο βεβαίως και σε τοπικό επίπεδο. Διότι οι επιτυχίες σας στηρίζουν τη μεγάλη υπόθεση της ασφάλειας στην Πατρίδα μας, και μάλιστα σε μια πάρα πολύ δύσκολη εποχή. 

  Σ’ αυτή, λοιπόν, την πολύ δύσκολη εποχή, υπάρχουν θεσμοί που, σύμφωνα με μετρήσεις και έρευνες, αντιμετωπίζουν μια κάποια φθορά. Εμείς θλιβόμαστε που φθείρονται κάποιοι θεσμοί. Χαιρόμαστε όμως που σ’ αυτή την πολύ δύσκολη εποχή, η Ελληνική Αστυνομία, μέσα από τη συνεχή προσφορά των στελεχών της και μέσα από τις σημαντικές επιτυχίες της, είναι ψηλά στα μάτια και στη σκέψη των Ελλήνων Πολιτών. 

  Εμείς οι απόστρατοι σταθήκαμε, στεκόμαστε και θα στεκόμαστε στο πλευρό σας. Χαιρόμαστε για την ενότητα και για την άψογη συνεργασία μεταξύ μας. 

  Γι’ αυτό, κ. Αστυνομικέ Διευθυντά, εκ μέρους όλων των Αποστράτων θα ήθελα να ευχηθώ σε εσάς και στα στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, καλή συνέχεια στο υπεύθυνο και εξαιρετικά δύσκολο έργο σας, και να συνεχίσετε να έχετε πολλές επιτυχίες. 

 Επίσης να ευχηθώ σε όλους, να έχετε καλό καλοκαίρι με υγεία και δύναμη.»

  Την δοξολογία και την επακολουθήσα δεξίωση, τίμησαν με την παρουσία τους, οι Βουλευτές Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και Μπέττυ Σκούφα, ο Ταξίαρχος Διοικητής της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, Νικόλαος Αθάνατος, οι Αντιδήμαρχοι Κατερίνης, Σταύρος Χριστοφορίδης και Γεώργιος Κυριακίδης και Δίου-Ολύμπου, Διονύσιος Φόλιος, , ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Δημήτριος Κραγιόπουλος, ο Λιμενάρχης Κατερίνης, Θεμιστοκλής Αδαμίδης, ο Επισμήναρχος Κ.Ε.Δ. Αεροπορίας, Ευθύμιος Τσεντίδης, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, Ασημίνα Στρίμπα, ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας, Κωνσταντίνος Ξώμαλης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Πιερίας, Δημήτριος Πόδας, κ. ά.   

  Η φωτογραφική κάλυψη έγινε από τον Δημοσιογράφο, Μιχάλη Κανταρτζή. 

                     Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου