Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Δήμος Κατερίνης: Ανυπόστατα και κυρίως ατεκμηρίωτα δημοσιεύματα για ρύπανση του θαλάσσιου χώρου από λύματα

 Μια σειρά από ανυπόστατα και κυρίως ατεκμηρίωτα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ρύπανση του θαλάσσιου χώρου από λύματα, προκάλεσαν για ακόμη μια φορά αναστάτωση και μεγάλη ανησυχία σε κατοίκους και επισκέπτες των ακτών της Πιερίας. 

Ο Δήμος Κατερίνης, οφείλει να ενημερώσει: 

1. Το φαινόμενο του πλαγκτόν παρατηρείται συχνά στην ακτογραμμή που φτάνει μέχρι τα όρια της Λάρισας. 

2. Τα αποτελέσματα των δειγμάτων που λήφθηκαν από τη ΔΕΥΑ Λάρισας και αναλύθηκαν έδειξαν ξεκάθαρα πως πρόκειται για πλαγκτόν

3. Η διακοπή ηλεκτροδότησης στο Βιολογικό Σταθμό Κατερίνης δεν δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία του καθώς ενεργοποιούνται άμεσα γεννήτριες. 

4. Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και στη διάθεσή τους για παροχή πληροφοριών  

Είναι λυπηρό, οι ίδιοι άνθρωποι κάθε χρόνο την ίδια περίοδο να επιχειρούν να ματαιώσουν τις τεράστιες προσπάθειες που γίνονται από τους δήμους και τους επαγγελματίες του τουρισμού και να διασπείρουν με μεγάλη ευκολία και περισσή ανευθυνότητα αβάσιμες καταγγελίες. 

Είναι τεράστια η ευθύνη όλων μας να προστατεύσουμε τη θάλασσα και τις ακτές μας, είναι υποχρέωσή μας όπου εντοπίζουμε παράνομες ενέργειες ή καταστρατήγηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας να παρεμβαίνουμε. Είναι όμως πρώτιστο καθήκον μας υπεύθυνα να απευθύνουμε δημόσιο λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου