Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Θερινό Σινεμά στην πόλη «Συντροφιά με τα Αστέρια»σε συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης και της Κινηματογραφικής Λέσχης

 ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

05/07 ΕΩΣ 09/08, ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ, ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Την επιτυχημένη του διαδρομή για τρίτη χρονιά διανύει το πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών «Θερινό Σινεμά στην πόλη - Συντροφιά με τα Αστέρια».

Ο λόγος για έναν νέο κινηματογραφικό θεσμό για τον τόπο μας, απόρροια της ιδιαίτερα δημιουργικής συνεργασίας του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης και της Κινηματογραφικής Λέσχης της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα: σύγχρονες ταινίες για μικρούς και μεγάλους «σινεφίλ» από τον ελληνικό &παγκόσμιο κινηματογράφο θα προβληθούν από τις 05 Ιουλίου έως τις 09 Αυγούστου κάτω από τον έναστρο ουρανό στον καταπράσινο χώρο του Δημοτικού πάρκου. Πρεμιέρα θα κάνει η ταινία  με τίτλο: ‘Digger’ (2021) – Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Τζώρτζη Γρηγοράκη, την Τρίτη 5 Ιουλίου.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ), Γιώργος Τσιαλός,  και η Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης, Αθηνά Κοκόγια, αναφερόμενοι στην ταυτότητα του φετινού προγράμματος προβολών, έκαναν λόγο για μια επιτυχημένη συνεργασία που συνεχίζεται σε αυτόν τον μοναδικής ομορφιάς χώρο. 

Ειδικότερα ο κος Τσιαλός σημειώνει: «Πιστοί στο ραντεβού με την τέχνη και την ψυχαγωγία του θερινού σινεμά, το απολαυστικό κινηματογραφικό ταξίδι ξεκινά. Με την προτροπή του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης συνεχίζουμε την όμορφη αυτή διαδρομή του θεσμού: «Θερινό Σινεμά στην πόλη - Συντροφιά με τα Αστέρια». Προσκαλούμε κατοίκους και επισκέπτες να παρακολουθήσουμε ποιοτικές ταινίες στο υπέροχο θεατράκι του πάρκου μας. Σας ευχόμαστε όμορφες κινηματογραφικές βραδιές».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης, Αθηνά Κοκόγια, επισημαίνει: «Με μεγάλη χαρά, για τρίτη χρονιά, το «Θερινό Σινεμά στην πόλη - Συντροφιά με τα Αστέρια», συνεχίζεται μέσα από τη γόνιμη συνεργασία μας με τον Δήμο Κατερίνης και τον Οργανισμό Πολιτισμού. Φέτος επιλέχθηκαν και θα προβληθούν, με σύγχρονο, ποιοτικό ήχο και εικόνα, σημαντικές ταινίες του ελληνικού και παγκόσμιου σινεμά, που συγκινούν, ψυχαγωγούν και μαγεύουν. Καλό θερινό σινεμά, καλό καλοκαίρι σε όλους!». 

Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη, ενώ η έναρξή τους είναι προγραμματισμένη στις 21:30.

Οι ταινίες που θα απολαύσουμε φέτος το καλοκαίρι:

Τρίτη 5 Ιουλίου

‘Digger’ (2021) - Ελλάδα

Σκηνοθεσία: Τζώρτζης Γρηγοράκης

Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Μουρίκης, Αργύρης Πανταζάρας, Σοφία Κόκκαλη


Τρίτη 12 Ιουλίου 

‘Αντίο ηλίθιοι’ (2010) - Γαλλία

Σκηνοθεσία: Άλμπερ Ντιπονέλ

Πρωταγωνιστούν: Βιρζινί Εφιρά, Αλμπέρ Ντιπονέλ, Νικολά Μαριέ, Ζακί Μπερογέ


Τρίτη 19 Ιουλίου

‘Yalda: Η νύχτα της συγχώρεσης’ (2019) - Ιράν

Σκηνοθεσία: Μασούντ Μπακσι 

Πρωταγωνιστούν: Σαντάφ Ασκάρι, Μπενάζ Τζαφαρί, Μπαμπακ Καρίμι, Φερεστέχ Σάντρε Οραφάι


Τρίτη 26 Ιουλίου 

‘Το σκαρί’ (2021) - Μάλτα

Σκηνοθεσία: Άλεξ Καμιλέρι

Πρωταγωνιστούν: Φρίντα Κάουτσι, Τζέσμαρκ Σκικλούνα, Μικέλα Φαρούτζια


Τρίτη 2 Αυγούστου 

‘Γυναίκα σε πόλεμο (2018) - Ισλανδία

Σκηνοθεσία: Μπένεντικτ Έρλινγκτον

Πρωταγωνιστούν: Χαλντόρα Γκειρχασντότιρ, Γιόχαν Σίγκουρσον, Γιορούντουρ Ράγκναρσον


  Τρίτη 9 Αυγούστου 

 ‘Φύλακας αδελφός’ (2021) - Τουρκία

Σκηνοθεσία: Φερίτ Καραχάν

Πρωταγωνιστούν: Σάμετ Γιλντίζ, Μαχίρ Ιπέκ, Μελίζ Σελτζούκ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου