Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Δίκτυο ηλεκτρονικών σειρήνων πολιτικής προστασίας εγκαθιστά ο Δήμος Κατερίνης

Στην έγκαιρη προειδοποίηση για την προστασία του πληθυσμού κυρίως σε ακραία  καιρικά φαινόμενα και καταστάσεις, αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά η εγκατάσταση Δικτύου   Ηλεκτρονικών Σειρήνων, στην οποία προχώρησε ο Δήμος Κατερίνης.  

Για τις δυνατότητες και τον τρόπο λειτουργίας του δικτύου ενημέρωσε σήμερα τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Κυριακίδη, την προϊσταμένη του τμήματος πολιτικής προστασίας Μαρίζα Αντωνακοπούλου και υπηρεσιακούς παράγοντες, ο ανάδοχος του έργου.

«Στόχος μας η καλύτερη οργάνωση και ο συντονισμός των δράσεων που απαιτούνται για την πολιτική προστασία στον Δήμο μας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών και λοιπών καταστροφών ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Κυρίως όμως, η ενημέρωση του κοινού για τα ζητήματα αυτά» σημείωσε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. 

Ειδικότερα, το έργο αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση υλικού, για τις ανάγκες ηχητικών ειδοποιήσεων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από την πολιτική προστασία σε ανακοινώσεις  έγκαιρης προειδοποίησης σταδιακά και σε πρώτη φάση στα εξής χωριά του Δήμου Κατερίνης: ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΕΤΡΑ, ΑΝΩ ΜΗΛΙΑ, ΦΩΤΕΙΝΑ, ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ, ΡΗΤΙΝΗ, ΕΞΟΧΗ, ενώ εν συνεχεία, θα καλυφθούν όλες οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Όπως διευκρινίστηκε, το συγκρότημα της ηλεκτρονικής σειρήνας, το οποίο ο Δήμος Κατερίνης είναι ένας από τους πρώτους Δήμους της χώρας που το εγκαθιστά,αποτελείται - μεταξύ άλλων - από τα εξής βασικά τμήματα:Κεντρική μονάδα, Ιστό συγκροτήματος ήχου, Τοπικό χειριστήριο σύνδεσης με την κεντρική μονάδα  κ.α.

Επιπλέον, όπως διευκρινίστηκε ο Κεντρικός Σταθμός θα τοποθετηθεί στο Δημαρχείο Κατερίνης, ενώ η Τεχνική Υπηρεσία θα καλύψει την επικοινωνία με τις ηλεκτρονικές σειρήνες. Η επικοινωνία μεταξύ του κεντρικού σταθμού και των σειρήνων επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας έναν κεντρικό υπολογιστή, για την εκτέλεση λογισμικού για την επικοινωνία με το δίκτυο των σειρήνων. Η ενεργοποίηση και ο έλεγχος των σειρήνων μπορεί να γίνεται μέσω του κινητού τηλεφώνου από τους ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥΣ χρήστες, οι αριθμοί κινητών των οποίων θα είναι εγγεγραμμένοι στην μνήμη του σειριακού ελεγκτή GSM του συστήματος .

Το υπό προμήθεια υλικό παραδόθηκε εγκατεστημένο και σε πλήρη λειτουργία, ενώ η  εκπαίδευση στο προσωπικό που θα χειριστεί το δίκτυο, θα πραγματοποιηθεί από τον ανάδοχο.

Το σύστημα θα καλύπτεται από δωρεάν γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας για τουλάχιστον (2) χρόνια, ενώ ανταλλακτικά θα παρέχονται για 10 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου