Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Μετά τη ζέστη έρχονται καταιγίδες και μπουρίνια σήμερα στη Μακεδονία

Με αρκετή ζέστη θα κυλήσει το 24ωρο που ανοίγεται μπροστά μας αλλά θα έχουμε και καταιγίδες το απόγευμα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Για σήμερα, Πέμπτη η μέρα ξεκινάει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε ολόκληρη τη χώρα αλλά από το απόγευμα και μετά προς τα βόρεια ανατολικα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες ενώ δεν αποκλείονται και οι χαλαζοπτώσεις και τα επικίνδυνα πλημμυρικά φαινόμενα.

Η θερμοκρασία κατά τόπους θα αγγίξει και τους 40 – 41 βαθμούς Κελσίου, αλλά όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από το βράδυ θα αρχίσει η υποχώρηση του υδραργύρου.

Στην Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, η μέρα ξεκινάει με ηλιοφάνεια αλλά από αργά το απόγευμα και προς το βράδυ, η αστάθεια από τα βορειοανατολικά της χώρας θα επηρεάσει και τμήματα του νομού και δεν αποκλείεται να δούμε και πρόσκαιρες καταιγίδες. Ο υδράργυρος στο κέντρο της πόλης θα φτάσει το μεσημέρι τους 38 βαθμούς και θα είναι αυξημένος και ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Στη Θεσσαλονίκη, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς θα δεχτεί ισχυρές καταιγίδες προς το απόγευμα και το βράδυ παρά τη ζέστη και τους 35 και 36 βαθμούς.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, «τις επόμενες ημέρες μπαίνουμε πάλι σε συνθήκες αστάθειας λόγω της ψυχρής λίμνης από τη Μαύρη Θάλασσα και θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα βρεθεί σε πιο φυσιολογικές τιμές για την εποχή στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου», κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου