Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Μάριος Παναγιώτου: Ο Πιερικός είχε μια ηρεμία πρωτόγνωρη για ελληνικά δεδομένα

Ο Κύπριος προπονητής, Μάριος Παναγιώτου, ήταν στην περασμένη σεζόν στον πάγκο του Πιερικού. Το Themasports.com επικοινώνησε με τον Κύπριο κόουτς και είχε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη μαζί του.

Πως ήταν η σεζόν στον πάγκο του Πιερικού;

Ξεκινήσαμε τη σεζόν ξέροντας πως πρέπει να χτίσουμε μια ομάδα κυρίως με νεαρούς ποδοσφαιριστές αφού η ομάδα δεν είχε πάρει αδειοδότηση.

Για διάφορους λόγους είτε τραυματισμών είτε γραφειοκρατικούς χάσαμε 6 βασικούς παίκτες μας, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας,που αυτό μας δημιούργησε ανομοιομορφία στο ρόστερ

Μέσα από όλα αυτά τα προβλήματα έπρεπε να βρούμε λύσεις για να παρουσιάσουμε μια ομάδα ανταγωνιστική και ταυτόχρονα να καλύψουμε τις αδυναμίες και τις ελλείψεις. Το έργο μας από δύσκολο έγινε σχεδόν ακατόρθωτο αλλά δεν υπήρχε κάτι άλλο στο μυαλό μας εκτός από το να δουλέψουμε για να πετύχουμε.

Δυστυχώς όμως ήρθε η λύση της συνεργασίας μας και δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε όπως θα θέλαμε τη χρονιά.

Πως ήταν η συνεργασία του… τρίπτυχου (διοίκηση, τεχνικό επιτελείο, παίκτες)

Υπήρχε πολύ καλή συνεργασία από όλους γιατί ο καθένας έκανε τη δουλειά που του αναλογούσε με σωστή νοοτροπία. Η ομάδα είχε μια ηρεμία πρωτόγνωρη για ελληνικά δεδομένα.Ο λόγος βέβαια ήταν το γεγονός πως πίσω από το όλο πρότζεκτ ήταν ο δήμαρχος Κατερίνης, κύριος Κουκοδημος, ένας άνθρωπος πολυ ξεχωριστός που εμπνέει σεβασμό.

Ο κόσμος πως σε υποδέχθηκε, πως ήταν το κλίμα εκεί γενικότερα και ποια μηνύματα έπαιρνες εσύ κατά τη διάρκεια της θητείας σου στον πάγκο του Πιερικού;

Στην αρχή υπήρχε ένα κλίμα αμφισβήτησης, γιατί εκτός από νέος προπονητής, δεν είχα και την προβολή από τα αθλητικά σάιτ.

Σιγά-σιγά , μέσα από τη δουλειά μου και το χαρακτήρα μου κέρδισα τον σεβασμό τους και αυτό είναι σημαντικό για μένα.

Πως είδες γενικά το πρωτάθλημα;

Ήταν ένα πρωτάθλημα που 5 ομάδες είχαν πολύ μεγάλο μπάτζετ και διεκδίκησαν την πρωτιά, 2 ομάδες αδιάφορες στην ουσία αφού δεν ανέβαιναν ούτε έπεφταν (ΠΑΟΚ Β , Ολυμπιακός Β) και οι υπόλοιπες να παλεύουν για τη σωτηρία τους. Έγινε καλό πρωτάθλημα σε γενικές γραμμές και δίκαια κέρδισε η Βέροια τον τίτλο, αφού ήταν η πιο σταθερή ομάδα.

Τι… κρατάς από την παρουσία σου στον πάγκο του Πιερικού;

Κρατάω όλες τις εμπειρίες, τις φιλίες και νιώθω όμορφα συναισθήματα γενικά για την πόλη.

Τι πήγε στραβά και διακόπηκε η συνεργασία σας;

Αυτό που υπήρχε ως δεδομένο είναι ότι η ομάδα ήταν ακόμη πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας παίξει με όλες τις ομάδες που θα πάλευαν για τη σωτηρία εκτός έδρας, άρα υπήρχε ένα σοβαρό πλεονέκτημα για μας, συν ότι με την αδειοδότηση που πήρε η ομάδα στην πορεία και τις επικείμενες μεταγραφές Δεκεμβρίου, πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπήρχε περίπτωση  να κινδυνεύσει.

Μάλιστα ξεκινήσαμε να ετοιμάζουμε  το πλάνο της επόμενης μέρας με δημιουργία και βελτίωση εγκαταστάσεων, συνεργασία με Κ-19 και ακαδημία, διαμόρφωση ρόστερ και πολλά άλλα. Από εκεί και πέρα η ζωή του προπονητή αυτή είναι και πρέπει να την αποδεχθούμε.

Γιατι επέλεξες τον Πιερικό; Τι είχες στο μυαλό σου όταν είπες το ναι;

Ο Πιερικός ήταν ένα σημαντικό πρότζεκτ. Συνδύαζε επαγγελματισμό, χτίσιμο ομάδας σε όλα τα επίπεδα, διοίκηση με στόχους μακροπρόθεσμους και γενικά ομάδα με τεράστια προοπτική.

Ποιο το επόμενο σου βήμα;

Το σημαντικό για μένα είναι η ομάδα να έχει όραμα, πλάνο, ανθρώπους που να νοιάζονται για να φτιάξουν κάτι σωστό με προοπτική.

Τι φταίει και γίνονται τόσες πολλές αλλαγές προπονητών στην Ελλάδα;

Το βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η αμάθεια για το τι εστί προπονητική ποδοσφαίρου. Οι νέοι προπονητές Uefa Pro, έχουν περάσει από μια διαδικασία εκμάθησης, πολύ εξειδικευμένη και πολύ δύσκολη. Θα ήταν πιο σωστό να μας δώσουν χώρο να αλλάξουμε πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Είχες και επαφές με την ΑΕΠΠολεμιδιών… Τι έγινε τελικά;

Η ΑΕΠΠ είναι μια ομάδα που αποτελείται από εξαιρετικούς ανθρώπους, έχουν φτιάξει μια ομάδα που για τα κυπριακά δεδομένα είναι κόσμημα. Είχαμε συζήτηση τηλεφωνική και δια ζώσης στην Αθήνα. Σε αυτή τη φάση της καριέρας μου θα ήθελα να συνεχίσω Ελλάδα ή εξωτερικό οπότε δεν μπορούσα να απαντήσω θετικά.

Προσωπικοί σου στόχοι από εδώ και πέρα;

Ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα με στόχο να φτάσω βήμα-βήμα στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα συνεχίσω να παλεύω για αυτό τον στόχο έχοντας ως παρακαταθήκη τον σεβασμό των συναδέλφων μου και την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών που συνεργάστηκα.

Themasports.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου