Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Πενταήμερο σεμινάριο προπονητικής της Atletico de Madrid στην Scooters Academy στην Θέρμη Θεσσαλονίκης

Από την Πιερία συμμετείχαν οι: 

Τσακιρίδης Κωνσταντίνος προπονητής UEFA B

Τζήμας Θάνος, προπονητής UEFA C

Πραγματοποιήθηκε το αξιολογημένο σεμινάριο προπονητικής από τον ισπανικό σύλλογο Atletico de Madrid από 26-30/4/22 στην Θέρμη Θεσσαλονίκης με συμμετοχή πολλών προπονητών.

Με γνώμονα την πλήρη ενημέρωση και επιμόρφωση από την ισπανική σχολή ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκε πενταήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για την λειτουργική προπόνηση πάνω σε νέες μεθόδους προπόνησης που βασίζονται σε ευρέως αποδεκτές προπονητικές αρχές και στρατηγικές, με γνώμονα την μεγιστοποίηση της απόδοσης των ποδοσφαιριστών.


Πηγή για την εφαρμογή αποτελεσματικών προπονητικών προγραμμάτων με σύγχρονους προπονητικούς μεθόδους με κορυφαίους εισηγητές όπως ο Jose Varela , Manuel Jimenez και Raquel Torres οι προέρχονται από τα τμήματα υποδομών της Ατλέτικο Μαδρίτης . Στους συμμετέχοντας δόθηκαν πρωτόκολλα προπονητικών μονάδων και υπό την καθοδήγηση των Ισπανών προπονητών αναλύθηκαν και παρουσιάστηκαν στο γήπεδο σε ποδοσφαιριστές. Μέσα από ένα πενταήμερο εκπαίδευσης και επιμόρφωσης με θεωρία και πράξη με βιωματική προσέγγιση οι συμμετέχοντες επιμορφώθηκαν στην βελτίωση της αθλητικής απόδοσης, σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, εφαρμόζοντας στο γήπεδο στην πράξη όσα διδάχθηκαν από τους προπονητές του ισπανικού συλλόγου. Άξονες που αναλύθηκαν όπως Περιβάλλον Εκπαίδευσης, Οργάνωση, Τεχνογνωσία, Προγραμματισμός, Ανίχνευση ποδοσφαιριστών και Μεγιστοποίηση της Αθλητική απόδοσης χρησιμοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά μέσα ήταν μερικά από τα θέματα που αναλύθηκαν σε βάθος. Οι διαλέξεις του Jose Varela συνοδεύτηκαν με βιωματική προσέγγιση καθώς και πλήρη ανατροφοδότηση από τους συμμετέχοντες.

Από την Πιερία συμμετείχαν οι: Τσακιρίδης Κωνσταντίνος, προπονητής UEFA B και

Αναλυτής Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1961 ομάδα της Super League2 καθώς και ο

Τζήμας Θάνος, προπονητής UEFA C με θητεία στην Ελπίς Ανδρομάχης ομάδα του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου