Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Διοικητικός Απολογισμός Ερασιτέχνη ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ 2019-2022

από τον Βασίλη Τσακιρίδη

Τετάρτη 22/6/22                                  

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι με τις ιδιότητές σας.

Αξιότιμα, Αγαπητά μέλη του συλλόγου μας, αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., Αθλητικογράφοι, Δημοσιογράφοι.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας και την συμμετοχή σας στις εργασίες της τακτικής γενικής συνέλευσης του Ερασιτέχνη ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ.

    Στις 31/10/2021 ημέρα Κυριακή πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ με τις νέες αρχαιρεσίες στην Νέα Έφεσο στους χώρους της ΕΠΣ Πιερίας λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ίσχυαν την περίοδο εκείνη.

Ολοκληρώνοντας τη θητεία της τον Οκτώβριο 2021 το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ σας παρουσιάζει τη δράση του για τη διετία 2019-2021 και για τους μήνες του 2022

Πριν από τρία χρόνια στην ΕΚΑΒΗ στον ίδιο χώρο που βρισκόμαστε με την παρουσία του δημάρχου μας Κώστα Κουκοδήμου βάλαμε τα θεμέλιά για το εγχείρημα επιστροφής του ΠΙΕΡΙΚΟΥ μας στις επαγγελματικές κατηγορίες. Με αρωγό και συμπαραστάτη τον Δήμαρχό μας καταφέραμε όλο το διοικητικό συμβούλιο να λειτουργήσουμε και να κλείσουμε μια δύσκολη χρονιά με την ικανοποίηση του στόχου, την άνοδο της ομάδας στην επαγγελματική κατηγορία το καλοκαίρι του 2020.

Όπως είναι γνωστό η περίπτωση της πανδημίας με τα μέτρα εγκλεισμού έφερε ανακατατάξεις στις αγωνιστικές και αθλητικές δραστηριότητές μας, σ΄ όλη την οικογένεια του Ερασιτέχνη.

Σ΄αυτή τη δύσκολη συγκυρία και ύστερα από μακρά περίοδο αγωνιστικής απραξίας,  θα μπορούσε να σκεφτεί  κανείς πως  λόγω των συνθηκών που δημιουργήθηκαν, εξ΄ ορισμού  και μόνο,  δεν θα υπήρχαν στοιχεία να συνθέσουν και να αποτυπώσουν τα πεπραγμένα της διοίκησής  μας  για την περίοδο που πέρασε.

   Καλούμαστε σήμερα να σας παρουσιάσουμε τον διοικητικό απολογισμό   τριών δύσκολων ετών,  στη διάρκεια της οποίας  είχαμε την   διακοπή  του πρωταθλήματος ποδοσφαιρικών  σεζόν (ανδρικών ομάδων και Ακαδημιών).

    Μπορεί η πανδημία  του κορωνοϊού που   ακόμη συνεχίστηκε και το 2022, να  μην  επέτρεψε  να  συνεχίσουμε τις αγωνιστικές μας δραστηριότητες σε πλήρη δράση,  σε καμία περίπτωση όμως, δεν σταματήσαμε τη δράση μας και τις προσπάθειές μας για το καλό του συλλόγου μας.

 Στα πεπραγμένα των τριών τελευταίων ετών που ανταποκρίνονται σε λειτουργία ερασιτεχνικής ομάδας, ο σύλλογος λειτούργησε σε υψηλό επίπεδο με οικονομικά δεδομένα εν καιρώ πανδημίας.

     Σίγουρα έχει  προκαλέσει τεράστιες και ανυπολόγιστες  επιπτώσεις …

Δεν μας άφησε πολλά περιθώρια, παρόλο αυτό  υλοποιήσαμε τους στόχους μας  με την άνοδο της ομάδας στην FootballLaegueκαι συνεχίσαμε τις εργασίες για την σύσταση της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ.

    Παρόλο που εναρμονιστήκαμε  με τα δεδομένα και τη νέα τάξη πραγμάτων που δημιούργησε η παγκόσμια  υγειονομική απειλή,  δεν σταματήσαμε, γνωρίζοντας ότι η συνέχεια θα ήταν δύσκολη και ότι τα προβλήματα σε αγωνιστικό  και οικονομικό επίπεδο  μεγάλα.

    Αυτή η συνέχεια όμως απαιτούσε θυσίες, προβληματισμούς, σοβαρότητα, υπευθυνότητα , και μεγάλες προσπάθειες  από όλους.

   Στα πλαίσια διαχείρισης και αντιμετώπισης των συνεπειών  που προέκυψαν από την πανδημία, αλλά και της  οικονομικής στήριξης, μπορέσαμε και αυξήσαμε τον αριθμό των ποδοσφαιριστών μας στα τμήματα υποδομών (Κ6,Κ8,Κ10,Κ12,Κ14,Κ16, βόλεϊ).

       Καλλιεργήσαμε κατάλληλες  και επωφελείς σχέσεις με χορηγούς (αρκετές πινακίδες) τόσο μέσα στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης όσο και στο βοηθητικό γήπεδο των Ακαδημιών.

 Αναπτύξαμε σχέσεις αξιοπρέπειας, αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης.

   Χειριστήκαμε όλες τις αθλητικές σχέσεις  που συνδέονται με το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ, με ισονομία και δικαιοσύνη και προασπίσαμε τη νομιμότητα,  τα συμφέροντα της  ομάδας σε κάθε στιγμή.

      Ιδιαίτερη βαρύτητα δώσαμε στο θέμα της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης του συλλόγου μαςκαι της εγγραφής του στο μητρώο αθλητικών σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

          Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Αυγενάκη σχετικά πάνω σε θέματα αναγνώρισης σωματείων και τροποποιήσεις καταστατικών σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο.

       Όλες μας οι ενέργειες είχαν  γνώμονα το συμφέρον του Συλλόγου μας και προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκαν οι προσπάθειές μας.

      Έτσι θα συνεχίσουμε,  με  συνεργασία, διάλογο και τη συμμετοχή όλων σας.

         Προβήκαμε σε ενέργειες βελτίωσης  του γηπέδου μας και τοποθετήσαμε «προκάτ» κατασκευές ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές μας. (αποδυτήρια, χώροι εξοπλισμού αθλητικού υλικού, γραφείο προπονητών, στην πορεία και wc..).

     Έγιναν  εργασίες  συντήρησης –επισκευής  στους 4 πυλώνες φωτισμού   με τη βοήθεια του Δήμου Κατερίνηςο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας, μας διέθεσε ειδικό συνεργείο και τους ευχαριστούμε δημόσια και από ετούτο εδώ το βήμα, καθώς και στον αγωνιστικό χώρο. Ζητήσαμε έναν οικίσκο από τον οικισμό προσφύγων της Κάτω Μηλιάς.

  Αποφασίστηκε η από κοινού ένδυση της ανδρικής ομάδας με όλα τα τμήματα υποδομών ώστε να υπάρχει κοινή πλεύση με εταιρεία υψηλών προδιαγραφών την Macron, για όλα τα τμήματα υποδομών.

Προμήθεια σύγχρονου προπονητικού υλικού και εξοπλισμού για την καλύτερη προπονητική διάσταση.

   Δώσαμε βαρύτητα στην λειτουργία της Σχολής Ποδοσφαίρου Τμημάτων Υποδομών υλοποιώντας τον σχεδιασμό στο ακέραιο.

  Αύξηση των τμημάτων υποδομών αφού προθέτονται συνεχώς νέοι αθλητές.

   Συμμετοχή των τμημάτων υποδομών σε τουρνουά τόσο εντός όσο κι εκτός Πιερίας. Συμμετοχή του τμήματός μας Κ16 στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μακεδονίας.

    Συμμετοχή σε τουρνουά εντός κι εκτός Πιερίας, καθώς φιλοξενήσαμε πρόσφατα επίλεκτους ποδοσφαιριστές της Β.Α. Βοσνίας πραγματοποιώντας φιλικές συναντήσεις με τα τμήματα μας, με υπεύθυνο αποστολής τον Νίκολα Νίκιτς.

Προσλάβαμε στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου τεχνικό διευθυντή Ακαδημιών και προπονητή τον κ. Μανώλη Μπατσαρά και εξαίρετους καταξιωμένους προπονητές για τα τμήματα υποδομών, τους: Γιάννη Χατζηπουργάνη, Κώστα Κραγιόπουλο, Γιώτη Κωνσταντινίδη, προπονητή τερματοφυλάκων Σάββα Ταταρίδη, την Εύη Μακρή γυμνάστρια ενδυνάμωσης των τμημάτων υποδομών.

Ευχή όλων μας είναι,  να επιστρέψουμε στα γήπεδα ενωμένοι και υγιείς.

  Από την πλευρά μας, θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις  με  πρωτοβουλίες και δράσεις, για  την ενασχόληση περισσότερων νέων παιδιών με το ποδόσφαιρο και πολύ περισσότερο να  επιστρέψει  ο φίλαθλος κόσμος στα γήπεδα.

   Οι επιτυχίες του ποδοσφαίρου βασίζονται στις μικρές ηλικίες και ο δικός μας ρόλος θα πρέπει να είναι καθοριστικός.

 Θα  συνεργαστούμε με τους φορείς του αθλητισμού, με την τοπική αυτοδιοίκηση  και με αθλητικά σωματεία,  ώστε  στον  τομέα αυτό,  να   πετύχουμε.

   Κατορθώσαμε με σωστή διαχείριση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να βελτιώσουμε σε ικανοποιητικό βαθμό τα οικονομικά  της ομάδας και να μην έχουμε οικονομικές εκκρεμότητες, αφού δρομολογήσαμε ρυθμίσεις χρεών παλαιότερων ετών με διακανονισμό στην ΔΥΟ Κατερίνης σε μηνιαία βάση καταθέτονται από τη διοίκηση.

         Πραγματοποιήθηκε και θα έρθει στο Σώμα η Τροποποίηση του καταστατικού μας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία όσα ορίζει και επιβάλει ο νέος αθλητικός νόμος για τα αθλητικά σωματεία. Δόθηκε παράταση μέχρι 31/12/22.

      Αγαπητά μέλη,  ο Διοικητικός Απολογισμός  για την περίοδο που πέρασε,  είναι τα αποτελέσματα των προσπαθειών  που καταβάλλαμε στην πιο δύσκολη περίοδο της  ποδοσφαιρικής  μας διαδρομής.

    Με αναστολή δραστηριοτήτων, περιορισμούς, απαγορεύσεις κ.λ.π,  εν μέσω  μιας παγκόσμιας απειλής για την  υγεία  όλων, σταθήκαμε όρθιοι  και  δυνατοί  και πετύχαμε τον στόχο.

    Ευχαριστούμε  από καρδιάς  όλους  εσάς  για  τη   συμπαράστασή σας, τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμο, τις υπηρεσίες του Δήμου, τους αθλητικούς φορείς, τους φορείς του νομού, το Διοικητικό Συμβούλιο, την Εκτελεστική Γραμματεία/Επιτροπή και το προσωπικό της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας, καθώς και τους εκπροσώπους των  Μ.Μ.Ε.  για τη συνεργασία και την αμέριστη βοήθειά τους, τον πρόεδρο και τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1961.

  Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους προέδρους, το προσωπικό, τη Γραμματεία, τα προπονητικά, τεχνικά, ιατρικά επιτελεία, τους φροντιστές και φυσικά τους ποδοσφαιριστές που τίμησαν και σεβάστηκαν την φανέλα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ μας.

  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μέγα χορηγό του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας πέρυσι κι εφέτος, καθώς κι όλους τους χορηγούς μας.

       Με την ελπίδα ότι  η νέα ποδοσφαιρική περίοδος θα είναι  καλύτερη από τις προηγούμενες σε σχέση με την πανδημία και  την υπόσχεση ότι θα πορευθούμε ενωμένοι στην προσπάθεια για τη βελτίωση του αθλήματος.

 Στόχος μας κοινή πλεύση στην μεγάλη μελανόλευκη οικογένεια που λέγεται ΠΙΕΡΙΚΟΣ, Δημοτική Αρχή, ΕΠΣ Πιερίας, ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1961, Ερασιτέχνης ΠΙΕΡΙΚΟΣ, Βόλεϊ, ΣΦΙΠ, ΣΟΠ Θύρα 5, Μελανόλευκοι, Μ.Μ.Ε., Φίλαθλοι, φίλοι…

Σας ευχαριστούμε

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ 1961

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου