Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Ο Δήμος Κατερίνης υποδέχεται την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία

 Τα 70 χρόνια ιστορία της γιορτάζει η Ε.Φ.Ε.

Τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της, γιορτάζει στην Κατερίνη η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, διοργανώνοντας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τουρισμού και τη φωτογραφική ομάδα Pixelscape, ανοιχτή εκδήλωση, το Σάββατο 7 Μαϊου (ώρα 19:00) στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης (1ος όροφος)

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβληθεί αρχειακό υλικό από την ιστορία της Ε.Φ.Ε., η οποία αποτελεί το παλαιότερο φωτογραφικό σωματείο στην Ελλάδα, με έτος ίδρυσης το 1952.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, μέλη και φίλοι της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας, θα πραγματοποιήσουν φωτογραφική εξόρμηση σε περιοχές της Πιερίας με επίκεντρο την Κατερίνη, το Δέλτα Αξιού, το Δίον, την παραλία του Νέου Παντελεήμονα και του Πλαταμώνα. Οι 5 θεματικές φωτογραφίσεις είναι προγραμματισμένες για 7 και 8 Μαϊου.

«Ο εορτασμός των 70 χρόνων της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας στην Κατερίνη, αποτελεί τιμή για την πόλη μας, καθώς και για όσους ασχολούνται με την τέχνη της φωτογραφίας στην περιοχή μας. Υποδεχόμαστε μια ακόμη σημαντική εκδήλωση, η οποία αναδεικνύει τις δυνατότητες του Δήμου μας και συμβάλει στην προβολή της περιοχής μας», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

«Υποδεχόμαστεστην Κατερίνη την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, μοναδικό εκπρόσωπο της χώρας μας στην, αναγνωρισμένη από την UNESCO, Διεθνή Ομοσπονδία Φωτογραφικής Τέχνηςγια να γιορτάσουμε μαζί με τα μέλη της,τα70 χρόνιαιστορία της», δήλωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού Κατερίνης Μαρία Τερζίδου.



Όπως σημειώνει η κ. Τερζίδου, «Οι καλλιτέχνεςτης φωτογραφίας αναζητούν γωνιές σε τόπους με εξαιρετικό ενδιαφέρον, μοναδικές εστίες έμπνευσης για να δημιουργήσουν.

Ο τόπος μας, αδιαμφισβήτητα, μπορεί να απογειώσει τους δημιουργικούς στόχους καλλιτεχνών φωτογράφων, που θα επισκεφθούν την πόλη μας, γιορτάζοντας την ίδρυση της ΕΦΕ το 1952.

Παράλληλα, τιμούμε καλλιτέχνες πανελλαδικής και διεθνούς φήμης, καθώς και έναν Οργανισμό με τεράστια ιστορία και διακρίσεις στον χώρο της Τέχνης της Φωτογραφίας. Υποδεχόμαστε την Ε.Φ.Ε. στην πολύχρωμη πόλη της Κατερίνης μαζί με τους συντοπίτες μας αξιόλογους φωτογράφους της Pixelscape

Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία: Περισσότερη Φωτογραφία, Λιγότερος θόρυβος

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (http://www.efe.com.gr/ ) είναι ενεργό μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωτογραφικής Τέχνης (FIAP, Fédération Internationale de l’Art Photographique) από το 1954 και μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας στον αναγνωρισμένο από την UNESCO διεθνή αυτό Οργανισμό, καθώς και ιδρυτικό μέλος του Photo Festival Union (Ένωση Φωτογραφικών Φεστιβάλ) από το 2005, ενώ διατηρεί στενές σχέσεις με πολλές εθνικές φωτογραφικές Ομοσπονδίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο ενεργητικό της Ε.Φ.Ε. καταγράφεται και η από το 1954 επιτυχημένη παρουσία στον Ελληνικό φωτογραφικό τύπο του τριμηνιαίου περιοδικού της "Ελληνική Φωτογραφία", το οποίο διανέμεται πλέον ηλεκτρονικά.

Ηομάδα Pixelscape, νέα φωτογραφική ομάδα της Πιερίας, δημιουργήθηκε από τέσσερις φωτογράφους. Τα μέλη τηςαναζητούν μέσα από τη φωτογραφική τέχνη την καλλιέργεια του πνεύματος και την εκτόνωση της ανάγκης για δημιουργικότητα. Στόχος τους «Περισσότερη Φωτογραφία * Λιγότερος θόρυβος»

https://www.pixelscape.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου