Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Όλο το Αγρίνιο στο πλευρό του Παναιτωλικού - Στην Κατερίνη για τον Πιερικό;

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, έδειξε και δείχνει με κάθε τρόπο τη στήριξη του στον Πιερικό. Όπως δείχνει και την τεράστια θέληση του να αποκατασταθεί το όνομα του συλλόγου στο πανελλήνιο.

Είναι ίσως ο μόνος στο πολιτικό στερέωμα της περιοχής μας, που καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την δικαίωση της ιστορικής ομάδας της Πιερίας αλλά και του Ελληνικού ποδοσφαίρου, να δικαιωθεί στον δικαστικό της αγώνα, ενάντια σε ομάδες οι οποίες με παράνομο τρόπο κατάφεραν να αγωνιστούν στο φετινό πρωτάθλημα. 

Όλα αυτά την ώρα που το Αγρίνιο έχει πάρει κυριολεκτικά ...φωτιά, στηρίζοντας με κάθε τρόπο την ομάδα του, τον Παναιτωλικό, που κινδυνεύει να πέσει κατηγορία. Μια διαφορετική συμπεριφορά ανθρώπων δυο πόλεων που προκαλεί ερωτηματικά. Μια συμπεριφορά που δίνει όμως και απαντήσεις στους ανθρώπους που κρατάνε τις τύχες του Πιερικού στα χέρια τους, ότι ο δρόμος που βαδίζουν μπορεί να είναι μοναχικός και δύσκολος, η τελική νίκη όμως θα έρθει και όταν θα έρθει, θα έχει μεγαλύτερη αξία. 

Ίσως και να αργήσει. Θα έρθει όμως και θα είναι γλυκειά και τίμια.

Δείτε λοιπόν τι έγινε στο Αγρίνιο:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου κατά την συνεδρίασή του την Τετάρτης εξέδωσε παμψηφεί ψήφισμα στήριξης της ΠΑΕ Παναιτωλικός. Το ψήφισμα απεστάλη στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τους Βουλευτές Νομού Αιτωλοακαρνανίας καθώς και τον Παναγιώτη Δημητρίου, Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

 Αναλυτικά στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου αναφέρεται:

«Ο Παναιτωλικός όλων των Αιτωλοακαρνάνων δέχεται οργανωμένη επίθεση σε μια πρωτοφανή προσπάθεια αμφισβήτησης του ήθους του. Η ομάδα μας, ως ο αδιαφιλονίκητος πρεσβευτής του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας, ως ο μεγαλύτερος σύλλογος του αθλητισμού για το Αγρίνιο, φαίνεται ότι ενοχλεί γιατί κάνει υπερήφανη την παραμελημένη περιοχή μας, τόσο με τις αγωνιστικές του επιδόσεις όσο και με τις αξίες που πρεσβεύει.

Ο σύλλογος με το τεράστιο κοινωνικό έργο σε δύσκολα χρόνια, με την ανεξαρτησία και τις αρχές που υπηρετεί διαχρονικά, δεν μπορεί να διαβάλλεται με μεθοδευμένες ενέργειες και αθέμιτα μέσα. Η κοινωνία μας δοκιμάζεται καθημερινά και τέτοιου είδους στοχοποιήσεις καταργούν την κοινή λογική και προκαλούν το φίλαθλο πνεύμα. Οφείλουμε όλοι να διασφαλίσουμε ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει.

Πιστεύουμε ότι οι αγώνες κερδίζονται καθαρά στα γήπεδα, ακολουθώντας φυσικά τους κανόνες, με τις αρχές της ισονομίας και της αναλογικότητας.

Εκείνοι που επιδιώκουν να μεταφέρουν τους αγώνες εκτός γηπέδων παραποιώντας την πραγματικότητα και την κοινή λογική θέλοντας και να προκαλέσουν τους φίλους του Παναιτωλικού θα μας βρουν απέναντί τους. Σε αυτή την παράλογη προσπάθεια σπίλωσης της ιστορίας, της τιμής, της υπόληψης και των επιτυχιών του δικού μας Παναιτωλικού, που για μας είναι ο πιο μεγάλος σύλλογος της Ελλάδας, δηλώνουμε “παρών” και στεκόμαστε στο πλευρό της διοίκησης και των φιλάθλων.

Μία απλή ανάγνωση των κείμενων διατάξεων του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ αρκεί για να αντιληφθεί ο καθένας ότι ο Παναιτωλικός δεν υπάγεται σε αυτές και δεν έπρεπε να διασύρεται το όνομά του και η ιστορία του με αυθαίρετες αιτιάσεις.

Γι’ αυτό ζητούμε το ελάχιστο που είναι η άμεση απόδοση δικαιοσύνης και η πλήρης απαλλαγή του Συλλόγου από κάθε αναληθή κατηγορία.

Εκφράζοντας τα συναισθήματα των κατοίκων της πόλης και της περιοχής, με μία φωνή ζητά την ταχεία (χωρίς αναβολές και μεθοδεύσεις) και καθαρή ετυμηγορία των αρμοδίων οργάνων της ελληνικής Πολιτείας για την παραπομπή του Παναιτωλικού από την αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ, που δεν μπορεί να είναι άλλη από την πανηγυρική αθώωση και απαλλαγή του Συλλόγου του Παναιτωλικού από κάθε κατηγορία και κάθε σκιά εναντίον ενός σωματείου που κοσμεί το Ελληνικό πρωτάθλημα.

Η εισήγηση περί υποβιβασμού του Παναιτωλικού χωρίς κανένα στοιχείο που να συνδέει τον σύλλογο με οποιαδήποτε ευθύνη αλλοίωσης αποτελέσματος, καταδεικνύει ότι σε κάποιους κύκλους που εξακολουθούν να καταδυναστεύουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο και δουλεύουν στο παρασκήνιο και στο σκοτάδι, ο Παναιτωλικός ήταν, είναι και θα παραμείνει, με τις μικρές του δυνάμεις, βασικό εμπόδιο στα σχέδιά τους για άλωση του ποδοσφαίρου μας.

Η Δικαιοσύνη πρέπει να πράξει το καθήκον της στη συγκεκριμένη υπόθεση και ο Παναιτωλικός δεν έχει να φοβάται το παραμικρό.

Μετά τα άδικα κτυπήματα στην περιοχή μας (Πανεπιστήμιο, έλλειψη σύνδεσης Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, οδικός άξονας Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία, εξαφάνιση καλλιεργειών και πρωτογενή τομέα, υποβάθμιση υποδομών κ.λπ.) έρχεται ως επιστέγασμα και η πρόταση για υποβιβασμό της καθαρής ομάδας μας, χωρίς κανένα λόγο και έρεισμα στο Νόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου