Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Αν υπάρχει αξιόπιστο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, ο Πιερικός θα μείνει στην κατηγορία

Το δίκαιο και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, χρειάζονται ιστορικές ομάδες που εκπροσωπούν ολόκληρες πόλεις και νομούς, όχι παρεάκια και φαμίλιες.

Σε αθλητική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης μίλησε ο γενικός αρχηγός της ΠΑΕ Πιερικός, Μπάμπης Πεΐδης.  Έκανε αναφορά στις κινήσεις της Κατερινιώτικης ΠΑΕ για τη δικαίωση στον δικαστικό αγώνα της, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως ήδη Διοίκηση και Δήμαρχος εργάζονται για την επόμενη ημέρα, έχοντας προετοιμαστεί για κάθε πιθανό σενάριο.

Για την καταγγελία στον Απόλλωνα Πόντου και τη δικαίωση

«Η καταγγελία μας σε βάρος του Απόλλωνα Πόντου, έχει αρχικά κερδηθεί. Παράνομα όπως αποδείχθηκε, η ομάδα αυτή πήρε μέρος στο φετινό πρωτάθλημα, και παρά τη «Βαρεία παράβαση» την οποία διαπίστωσε η Ε.Ε.Α. (και διώκεται μάλιστα και ποινικά), παράνομα το τελείωσε εις βάρος ομάδων σα τη δική μας, την ΠΑΕ Πιερικός, της οποίας η διοίκηση  έκανε τεράστιο αγώνα, δαπάνησε χιλιάδες ευρώ και τήρησε σωστά το νομικό αθλητικό πλαίσιο για να σταθεί με αξιοπιστία και αξιοπρέπεια απέναντι σε όλους.

Στην ιστορία αυτή που κάποιοι επιμελώς προσπάθησαν να κρύψουν «κάτω από χαλάκι», δεν υπάρχουν πισωγυρίσματα, ούτε τρόποι να διορθωθεί ή και να «θεραπευτεί» η συγκεκριμένη αρρωστημένη κατάσταση-παράβαση του Απόλλωνα Πόντου. Είναι «καραμπινάτη» και επισύρει τις ανάλογες ποινές. Ο Πιερικός όμως δε θα μείνει εκεί αλλά θα προχωρήσει και σε παραδειγματική τιμωρία κάθε εμπλεκόμενου σε αυτό το ποδοσφαιρικό σκάνδαλο. Μάλιστα υπάρχουν 1-2 ακόμη ποδοσφαιρικές εταιρίες, που έχουν σοβαρά νομικά θέματα να λύσουν, πρίν καταφέρουν να οριστικοποιήσουν την παραμονή τους στην κατηγορία. Για το λόγο αυτό κινήθηκε νομικά και η ΠΑΕ Καβάλα, για να κριθεί παράνομη η  επικύρωση της βαθμολογίας. 

Η …πονηρή, άμεση και στοχευμένη (για συγκεκριμένους λόγους) επικύρωση της βαθμολογίας,  θα πέσει στο κενό. Υπάρχουν και εκκρεμούν σοβαρές καταγγελίες που αν δε συζητηθούν και δε τελεσιδικήσουν, η συγκεκριμένη κίνηση θα εκθέσει για ακόμα μια φορά ανεπανόρθωτα το άθλημα στη χώρα μας.

Η επόμενη ημέρα στην ομάδα

Ήδη έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε για την επόμενη χρονιά. Ετοιμάζουμε το πλάνο το οποίο θα ακολουθήσουμε για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο. Ουσιαστικά «χτίζουμε» τώρα έναν σκελετό, ο οποίος θα ολοκληρωθεί και θα αποτελέσει το ολοκληρωμένο οικοδόμημα της επόμενης χρονιάς, όταν πλέον γνωρίζουμε σε ποια κατηγορία θα παίζουμε. Το σίγουρο είναι ότι δε το βάζουμε κάτω και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε το καλύτερο για την ομάδα. 

Για τις διαφωνίες του …πληκτρολογίου

Όσο συντομότερο καταλάβουν «κάποιοι» ότι ο Πιερικός προχώρησε και δε γυρνάει πίσω, τότε καλύτερα γι αυτούς γιατί εμείς έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας. Αυτή η διοίκηση έχοντας την ισχυρή αθλητική και κοινωνική προσωπικότητα του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου στο πλευρό της, θα συνεχίσει να κρατάει τις τύχες του Πιερικού στα χέρια της και να τον πάει όσο ψηλότερα γίνεται. Κάποιοι θα συνεχίσουν κάποιοι όχι. Το σίγουρο είναι ότι δε θα επαναληφτούν τα ίδια λάθη, οι επιλογές θα γίνονται με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και επαγγελματισμό και τα αποτελέσματα θα είναι πιο ασφαλή και καλύτερα τεκμηριωμένα σε κάθε επίπεδο. 

Η ομάδα «χτίσθηκε» το προηγούμενο καλοκαίρι με απαγόρευση μεταγραφών παικτών άνω των 23ών ετών λόγω χρεών προηγούμενων διοικήσεων και είχε να αντιμετωπίσει και την τεράστια καχυποψία που δημιούργησε στον κόσμο, η κατάσταση των προηγούμενων ετών. Ακόμη και σε παίκτες της περιοχής μας που έπαιζαν σε επαγγελματικό επίπεδο σε άλλες ομάδες. Ελάχιστες οι επιλογές και δύσκολες οι συμφωνίες. 

Οι 10 βαθμοί του πρώτου γύρου αποδείχθηκαν λίγοι για τον στόχο της άνετης, χωρίς κίνδυνο, πορείας. Στο 2ο γύρο οι μεταγραφές ενίσχυσαν το ρόστερ και το αποτέλεσμα ήταν 22 τίμιοι και πεντακάθαροι βαθμοί, γατί η διοίκηση πλήρωσε χιλιάδες ευρώ και κατάφερε να κάνει τον Πιερικό, μια από τις λίγες αδειοδοτούμενες ομάδες της κατηγορίας. Την ώρα που άλλες ΠΑΕ δεν πληρούσαν ούτε τις βασικές προϋποθέσεις κι αυτό αποδείχθηκε.

Οι εποχές λοιπόν που τρέχαμε στην «ΕΚΑΒΗ» ψάχνοντας δεκάρικα και υποψήφιους παράγοντες με 5 και 10 χιλιάρικα διαθέσιμα στην τσέπη για να διοικήσουν τον σύλλογο, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Να τα ξεχάσουν αυτά, αυτοί που τα ονειρεύονται. Όσο ο Κώστας Κουκοδήμος βάζει πλάτη και στηρίζει με προσωπικό, τίμιο και συναισθηματικά ισχυρό κίνητρο τον Πιερικό, οι σωστοί, αγνοί φίλοι της ομάδας μας, να είναι σίγουροι πως ο σύλλογος είναι σε καλά χέρια και κοιτάει μόνο ψηλά, ανεξάρτητα με τις αναποδιές που κάθε εγχείρημα μπορεί να φέρει. Εκεί πεισμώνεις περισσότερο και δε τα παρατάς!  Να είναι σίγουροι λοιπόν, πως δε θα δούν τον Πιερικό να τρώει 4 γκολ από την Σεβαστή και 3 από την Καρίτσα. Τα ζήσαμε και αυτά…. Αυτός ο Πιερικός ήταν μια κακή παρένθεση και οφείλουμε όλοι να τον ξεχάσουμε και να χτίσουμε κάτι ισχυρό και δυνατό στο πέρασμα του χρόνου. Τόσο ισχυρό,  που θα μπορεί ακόμη και μόνο του να απορροφάει τους όποιους κραδασμούς προκύψουν. 

Πληρωμές και «καθαρή» χωρίς χρέη ΠΑΕ

Η χρονιά, η αγωνιστική περίοδος, κλείνει στις 30 Ιουνίου. Μέχρι τότε είμαστε σε «εμπόλεμη» κατάσταση για τη δικαίωση στον δικαστικό μας αγώνα. Το νομικό επιτελείο εργάζεται καθημερινά σε αυτό το κομμάτι.  Από εκεί και πέρα, τις επόμενες ημέρες θα μοιραστούν γύρω στα 235.000 ευρώ (έσοδα που αναμένει στα ταμεία της η εταιρεία από στοίχημα, τηλεοπτικά κλπ), για να κλείσει και η ΠΑΕ Πιερικός επίσημα την χρονιά λειτουργίας της. Παίκτες, προπονητές, προσωπικό και συνεργάτες της ομάδας, θα πάρουν αυτά που τους αναλογούν (αν και όσοι έχουν να παίρνουν), ώστε η ομάδα να ξεκινήσει «καθαρή» και αξιόπιστη τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο. Έτσι όπως αρμόζει το όνομα και την ιστορία του συλλόγου. 

Αν υπάρχει Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Και θα κλείσω την κουβέντα μας με αυτό: Αν υπάρχει ποδοσφαιρικό δίκαιο στη χώρα μας, ο Πιερικός θα αγωνίζεται και την επόμενη περίοδο στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία. Αν θέλουν ιστορικούς συλλόγους, εκπρόσωπους νομών-πόλεων στο προσκήνιο και όχι παρεάκια και φαμίλιες με δημόσιες σχέσεις στο παρασκήνιο, τότε είναι δίκαιο ο Πιερικός να συνεχίσει να αγωνίζεται στην SL2  

Έτσι δυναμώνει η αξιοπιστία του αθλήματος και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις διεξαγωγής ισχυρών και ελκυστικών πρωταθλημάτων.

Με βραβεύσεις εντυπωσιασμού και ...αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης που εύλογα προκαλούν ερωτήματα, είναι σίγουρο ότι ισχυρά πρωταθλήματα, ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου