Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Δήμος Κατερίνης – Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης: «Ρεκόρ» συμμετοχών στη μαθητική γιορτή του σκακιού

Διοργάνωση Πρωταθλήματος Σκάκι Πιερίας όλων των σχολικών βαθμίδων, στο 1ο Φεστιβάλ Πάρκου Κατερίνης

Με μαζική συμμετοχή μαθητών στο Πρωτάθλημα Σκάκι Σχολείων της Πιερίας, που διοργάνωσαν ο Δήμος Κατερίνης και ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης, την Κυριακή 15 Μαΐου, γράφτηκε ο επίλογος των δραστηριοτήτων του 1ου Φεστιβάλ Πάρκου Κατερίνης. 

Όλες οι σχολικές βαθμίδες συμμετείχαν σ’ ένα πρωτάθλημα – γιορτή, στο πάρκο της Κατερίνης. Πάνω από 150 μαθητές και μαθήτριες  σχολείων της Πιερίας, συνοδευόμενοι από γονείς και κηδεμόνες συμμετείχαν στην αγωνιστική διαδικασία, που ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 7 το απόγευμα με τις απονομές κυπέλλων και μεταλλίων στους νικητές. 

Διοργανωτές, κριτές και διαιτητές εργάστηκαν ακούραστα για την διεξαγωγή των αγώνων, ενώ δεκάδες εθελοντές από τον Δήμο Κατερίνης, το Δημοτικό Ραδιόφωνο, τον Σκακιστικό Όμιλο Κατερίνης και τη νεολαία της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την προετοιμασία του χώρου και τη διεκπεραίωση κάθε λεπτομέρειας.

Οι αγώνες υλοποιήθηκαν με την ευγενική υποστήριξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας (μέγας χορηγός) και της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Καθοριστική ήταν η συμβολή της αντιδημαρχίας Καθαριότητας και του αντιδημάρχου Κώστα Γραμματικόπουλου στην προετοιμασία του χώρου για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Σημειώνεται, επίσης, ότι ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος «Παναγία Σουμελά» διέθεσε τα τραπέζια και τις καρέκλες ενώ το «Εκάβη LoungeBar» πρόσφερε σνακ σε όλα τα παιδιά.  

Τον χαιρετισμό εκ μέρους του δημάρχου έφερε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπεϊνάς τονίζοντας: «Συγχαίρουμε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα σκάκι όλων των σχολικών βαθμίδων της Πιερίας. Σημασία έχει η συμμετοχή σ’ ένα άθλημα με μεγάλη διαπαιδαγωγική αξία που συμβάλει θετικά στην προσωπική ανάπτυξη των παιδιών. Μεταφέρω τους ένθερμους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου, ο οποίος έχει θέσει σε προτεραιότητα τη στήριξη κορυφαίων πνευματικών αθλημάτων, όπως το σκάκι, και στοχεύει στην προσέλκυση περισσότερων τέτοιων διοργανώσεων». 

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης,Στέφανος Βαρδάκας υπογράμμισε τη σημασία τέτοιων δράσεων με τη συμβολή τοπικών φορέων: «Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Κατερίνης για τη διορατικότητά του να στηρίξει την ανάπτυξη του σκακιού στον Δήμο μας. Ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης επί δεκαετίες προάγει το άθλημα στον τόπο μας, δημιουργώντας το υπόβαθρο ενασχόλησης παιδιών και νέων με ένα άθλημα που αναπτύσσει τη σκέψη, το ήθος και την πειθαρχία. Συγχαίρω παιδιά, δασκάλους, γονείς και κηδεμόνες για τη συμμετοχή τους».

Στην τελετή απονομής που έγινε στη λήξη του πρωταθλήματος, δόθηκαν κύπελλα σε όσους τερμάτισαν στην πρώτη θέση κάθε σχολικής βαθμίδας και αντίστοιχα χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια στους τρεις πρώτους κάθε τάξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κατερίνης τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον Πρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης Στέφανο Βαρδάκα για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του σκακιού στην Πιερία. Τις απονομές έκαναν οι αιρετοί του Δήμου Κατερίνης: Δημήτρης Μορφακίδης, Γιάννης Μπεϊνάς (αντιδήμαρχος), Γιάννης Νταντάμης (αντιδήμαρχος), Γιάννης Συμεωνίδης (Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ),Στέλλα Χαρισσοπούλου (Πρόεδρος ΔΕΕΕΚ), καθώς και οι Γιώργος Τσαχουρίδης (Αντιπρόεδρος ΔΕΕΕΚ), Κων/νος Κουτρούπας (Πρόεδρος Σκακιστικού Πνευματικού Ομίλου Κατερίνης), Δημήτρης Γκούτζιος (Γραμματέας Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης). 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος σκάκι υπήρξαν παράλληλες δραστηριότητες για παιδιά με την δημιουργική υποστήριξη του Κέντρου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης «ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΛΛΙΩΣ» Χριστίνα – Ελένη Μπικιαροπούλου. Οι μικροί επισκέπτες διασκέδασαν και διαπαιδαγωγήθηκαν παίζοντας κινητικά παιχνίδια, καθώς και αθλοπαιδίες τύπου survivor & twister.

Αποτελέσματα και ονόματα νικητών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου