Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Γιώργος Πάχος: Είμαστε σε συζητήσεις για το καλοκαίρι και τον χειμώνα

 Μας συστήθηκε και τον γνωρίσαμε «δισκογραφικά» με τη «Μάσκα». Ένα τραγούδι που ακούστηκε αρκετά στο ραδιόφωνο, κίνησε το ενδιαφέρον πολλών αλλά και παραξένεψε αρκετούς ακροατές καθώς έμοιαζε επίκαιρο την περίοδο που κυκλοφόρησε λόγω του Covid19.

https://youtu.be/HgCsiaz9CUs

Ο Γιώργος Πάχος, συνθέτει μουσική και γράφει στίχους. Έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες και έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές κυρίως της Αθήνας.

Γιώργο, ποιο από τα τραγούδια που έχεις γράψει σου αρέσει περισσότερο;

Με το κάθε τραγούδι έχω ένα ιδιαίτερο δέσιμο για κάποιον λόγο. Το «Ατέλειωτο Ταξίδι», για παράδειγμα, το αγαπώ γιατί το δημιουργήσαμε από το μηδέν με τον Δημήτρη Λιόλιο. Έγραψα τους στίχους και έβαλε τη μουσική.

https://youtu.be/h38BSSjUoRk

Η «Μάσκα», είναι το πρώτο μου οπότε έχει άλλη γλύκα. 

Μπορούμε βέβαια να πούμε ότι μια μεγαλύτερη αδυναμία έχω στο «Να φωτιστεί η ψυχή σου»… 

https://youtu.be/BAA0zIrxqVE

Το «Για να σε βρω» με τον  κύριο Μπάση και τον κύριο Χατζή; 

Το λατρεύω. Εκεί οι στίχοι είναι δικοί μου και ποτέ δε μου έβγαινε να βάλω μουσική, οπότε πήρε έναν άλλον «δρόμο» που λάτρεψα. 

https://youtu.be/mgbNgdTHKJI

Θα ξανά έδινες στίχους;

Ναι, είναι κάτι που συχνά συζητώ. Μου αρέσει να μοιράζομαι την τέχνη με ανθρώπους που αγαπώ και εκτιμώ. Πιστεύω ότι θα δούμε πάλι κάτι αντίστοιχο.

Έχεις να πραγματοποιήσεις ζωντανή εμφάνιση. Γιατί; Έχεις κάποια σχέδια αυτό το διάστημα;

Οι συνθήκες που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ευνοϊκές για να πραγματοποιηθούν ζωντανές εμφανίσεις. Για παράδειγμα το περασμένο καλοκαίρι λίγο η πανδημία και κυρίως οι πυρκαγιές δεν μου έβγαινε… καταλαβαίνεις.  Στη συνέχεια, ορισμένες υποχρεώσεις εκτός Αθήνας  που έπρεπε να τελειώσουν δε μου επέτρεψαν να παίξω ή να κυκλοφορήσω κάποιο νέο τραγούδι.  

Τώρα, είμαστε σε συζητήσεις και σχέδια τόσο για το καλοκαίρι όσο και για τον χειμώνα.

Κάποιο νέο τραγούδι ετοιμάζεις;

Ναι σιγά σιγά. Ήδη ξεκίνησα στο στούντιο με τον Δημήτρη (Λιόλιο). Μέσα στο καλοκαίρι, το πολύ μέχρι τον Σεπτέμβρη θα κυκλοφορήσει.

Κάτι που θα ήθελες να πεις γενικότερα;

Να είμαστε καλά! Αυτό αρκεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου