Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Εαρινές Ημέρες 2022 της Εστίας Πιερίδων Μουσών - Εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

 ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ                                                                                  

     Την Παρασκευή 27 Μαΐου στις Εαρινές Ημέρες 2022 της Εστίας Πιερίδων Μουσών, η Εφορεία Λόγου και Τέχνης τίμησε την επέτειο των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. 

Φιλοξενούμενός της ήταν ο διδάκτορας Σύγχρονης Ιστορίας, μαθηματικός και συγγραφέας, κ. Βλάσης Αγτζίδης. Στην ομιλία του ο κ. Αγτζίδης παρουσίασε με σαφήνεια όλες τις παραμέτρους και τις συνέπειες των επιλογών του ελληνικού πολιτικού συστήματος που οδήγησαν σε συνδυασμό με τις εξωτερικές συνθήκες και τα συμφέροντα των συμμάχων στην Καταστροφή.

     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Τσιαλός Γιώργος, πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ, (οργανισμός ο οποίος είναι συνδιοργανωτής και συνοικοδεσπότης των Εαρινών Ημερών) και η βουλεύτρια κ. Σκούφα Μπέττυ. Ακόμη την εκδήλωση τίμησαν εκπρόσωποι προσφυγικών συλλόγων και συγκεκριμένα: ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, κ. Μπογιατζής Αναστάσιος, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του συλλόγου "Εύξεινος Πόντος"  από τον Κορινό κ. Αγαθαγγελίδης Αθανάσιος και κ. Πολυμένης Κωνσταντίνος, το μέλος του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Σ. Σταθμού, κ. Γκάσα Σόνια, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του συλλόγου "Υψηλάντης" από τη Ν. Τραπεζούντα, κ. Αδαμίδου Ελένη. Ακόμη παρόντες ήταν το πολύπειρο μέλος διοικήσεων της Εστίας Πιερίδων Μουσών κ. Ζαπουνίδης Χαράλαμπος, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, κ. Κορομπίλης Κωνσταντίνος, ο αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ, κ. Ζησιμόπουλος Δημήτρης, ο πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου κ. Κουκουλιάτας, από την ομάδα "Φίλοι του Μουσείου Πόλης της Κατερίνης" ο κ. Ποικιλίδης Γιάννης και η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών κ. Ζουρνατζίδου Θεοφανώ.

Για την Εφορεία Λόγου και Τέχνης, 

Ζαρώτης Διονύσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου