Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Πανηγυρική έναρξη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκαφών OPTIMISTU13


 ΜΕ 220 ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ 35 ΟΜΙΛΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΚΥΠΡΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο Ν.Ο. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, Η ΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης, το απόγευμα του Σαββάτου 16 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, άνοιξε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα   Σκαφών  OPTIMISTU13, παρουσία της πολιτικής και τοπικής ηγεσίας,  παραγόντων του αθλητισμού και πλήθος κόσμου. Το Πρωτάθλημα, που θα διαρκέσει έως και τις 20 Απριλίου, συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ), ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης (Ν.Ο.ΚΑΤ.) και ο Δήμος Κατερίνης, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Η ΕΙΟ δίνει τεράστια σημασία στον αγώνα, διότι συμμετέχουν παιδιά ανάμεσα στα οποία υπάρχουν αυθεντικά ταλέντα της ιστιοπλοΐας και το μέλλον τους ανήκει. 

Σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα, η τελετή ξεκίνησε με την παρέλαση των 35 Ομίλων,από την Ελλάδα και την Κύπρο,που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα. Οαριθμός των συμμετεχόντων είναι εντυπωσιακός αφού αγωνίζονται 239 ιστιοπλόοι, 165 αγόρια και 74 κορίτσια, ηλικίας 7-12 ετών. 

Ο Πρόεδρος του ΝΟΚΑΤ Κώστας Καρυώτης άνοιξε την εκδήλωση απευθύνοντας εγκάρδια ευχαριστώ σε όσους «πίστεψαν από την πρώτη στιγμή στην προσπάθειά μας και βοήθησαν τα μέγιστα στην υλοποίηση της διοργάνωσης. Στοχεύουμε η Παραλία Κατερίνης να γίνει κέντρο ναυταθλητισμού προσελκύοντας μεγάλα πρωταθλήματα». Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμο Κατερίνης και την ΕΙΟ για την τεράστια συμβολή τους στην υλοποίηση του Πρωταθλήματος καθώς και την Μητρόπολη Κίτρους και την Αντιπεριφέρεια Πιερίας για τη στήριξή τους. 

Στον χαιρετισμό της, η  Πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Ανδρονίκη Αναστασίου,συνεχάρη τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης που «για δεύτερη συνεχόμενη  χρονιά φιλοξενεί μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist U13, την μεγάλη γιορτή της Ιστιοπλοΐας, την γιορτή της χαράς, της ανεμελιάς και του παιχνιδιού. Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι δουλεύουν εθελοντικά για την επιτυχία των αγώνων, αλλά και τους δημόσιους φορείς και τους χορηγούς οι οποίοι στηρίζουν με κάθε τρόπο την διοργάνωση».

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος τόνισε: «στην Κατερίνη διεκδικούμε και κερδίζουμε. Επενδύουμε στον αθλητισμό, επενδύουμε στις δυνατές και δημιουργικές συνεργασίες. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και εποικοδομητική συνεργασία την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης (Ν.Ο.ΚΑΤ.) και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ανεβάζουμε τον Αθλητισμό μας ακόμη πιο ψηλά. Είμαστε έτοιμοι να συδιοργανώνουμε κάθε χρόνο αντίστοιχης εμβέλειας αθλητικές διοργανώσεις».

Τα θερμά της συγχαρητήρια στην ΕΙΟ και τον ΝΟΚΑΤ έδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρης Απ. Τζιτζικώστας και η ίδια της βρίσκονται στο πλευρό τους: «Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, όπως πάντα είναι παρούσα και στηρίζει έμπρακτα τέτοιου είδους διοργανώσεις, οι οποίες αναδεικνύουν τον τόπο μας και ταυτόχρονα προάγουν το αθλητικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα. Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και ελπίζω οι επισκέπτες μας να απολαύσουν την παραμονή τους στην όμορφη Πιερία μας». 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, επίσης, οι Βουλευτές ΝΔ Φώντας Μπαραλιάκος και Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου καθώς και η εκπρόσωπος της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μπέτυς Σκούφα. Μεταξύ άλλων, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι της Μητρόπολης, της 24Ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομικής Δ/νσης Πιερίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων, Οργανισμών, πολιτευτές. 

Η τελετή συνεχίστηκε με τον Όρκο του Αθλητή που απήγγειλε ο Πρωταθλητής του ΝΟΚΑΤ Κωνσταντίνος Νιτσιόπουλος και τον Εθνικό Ύμνο που έψαλε ο  βαρύτονος Κοσμάς Τσομπανόπουλος. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική συναυλία από τη διακεκριμένη Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, υπό την Διεύθυνση του Νίκου Πατρή, που ερμήνευσαν τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων μουσικοσυνθετών κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου μέχρι αργά το βράδυ. Τέλος, ειδική μνεία έγινε στις εταιρείες – υποστηρικτές του πρωταθλήματος και τους χορηγούς επικοινωνίας. 

Το Πρωτάθλημα

Η Παραλία Κατερίνης φιλοξενεί πάνω από 1000 αθλήτριες και αθλητές, κριτές, προπονητές, συνοδούς και γονείς από όλη την Ελλάδα καθώς και πληθώρα επισκεπτών. Οι διοργανωτές εργάζονται μεθοδικά και ακούραστα για να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία διοργάνωσης και φιλοξενίας στα τουριστικά παράλια του Δήμου Κατερίνης. Από αυτόν τον  αγώνα θα προκύψει η εθνική ομάδα U13, που θα αποτελείται από 5 αγόρια και 5 κορίτσια, και είναι τεράστιο το ενδιαφέρον για την έκβαση των αγώνων. Γι’ αυτό και οι ιστιοδρομίες τους μεταδίδονται σε Live Streaming από το κανάλι της ΕΙΟ στο You Tube, έτσι ώστε να έχουν επιπρόσθετα κίνητρα διάκρισης και να μπορούν να τους απολαύσουν οι δικοί τους άνθρωποι και γενικά οι φίλοι της ιστιοπλοΐας καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα αθλήματα που στερούνται εξέδρας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν αγώνες εξοικείωσης «practiceraces»,ενώ το πρωί της Κυριακής ξεκίνησαν οι επίσημοι αγώνες. 

Πρεμιέρα για το SeaWayFestival

Παράλληλα με την Τελετή Έναρξης πρεμιέρα έκανε και τοSeawayFestival που πλαισιώνει τη διοργάνωση του πρωταθλήματος με ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων, StreetFestival και εκθέματα χορηγών / bazaar. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η μασκότ – αστακός που είναι και το λογότυπο του φεστιβάλ. Οι ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ είναι από τις 10:00 – 20:00, παράλληλα με τις ημέρες διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Το φεστιβάλ διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης με την υποστήριξη της OpenWaysEvents&Travel. 

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του πρωταθλήματος και του φεστιβάλ τηρούνται πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει προγραμματίσει στους αθλητές και τις αθλήτριες δυο  Rapid test  την Κυριακή και την Μ. Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου