Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Στην Κατερίνη χτυπά η καρδιά του Ελληνικού Καράτε


 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, νέων Ανδρών-Γυναικών και κύπελο U21 

Το Σάββατο στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού η επίσημη έναρξη των αγώνων

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε Εφήβων-Νεανίδων, νέων Ανδρών-Γυναικών και Κύπελλο U21 συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης και η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε, στο κλειστό γυμναστήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου 2022.

Περισσότεροι από 450 καρατέκα από όλη την Ελλάδα, θα αγωνιστούν για τη διάκριση και την είσοδό τους στην Εθνική Ομάδα η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τσεχίας και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Τουρκία.

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν καρατέκα συλλόγων από όλη την Ελλάδα, ενώ ο αριθμός διαιτητών, προπονητών και συνοδών, αναμένεται να ξεπεράσει τους 800. Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί του Σαββάτου (με kata) και θα συνεχιστεί στις 11 με kumite (αγωνιστικό καράτε). Στις 11:30 το πρωί της ίδιας ημέρας την επίσημη έναρξη των αγώνων θα κηρύξει ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και ο πρόεδρος της ΕΛΟΚ Θεόδωρος Σιετής.

Οι τελικοί όλων των κατηγιών της πρώτης ημέρας, θα διεξαχθούν το απόγευμα του Σαββάτου (6 μμ), ενώ θα ακολουθήσει η απονομή μεταλλίων στους διακριθέντες καρατέκα.

Την Κυριακή το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει επίσης στις 9 το πρωί, με kumite και kata νέων Ανδρών-Γυναικών και θα ολοκληρωθεί με τους αγώνες κυπέλλου για νέων ανδρών και γυναικών κάτω των 21 ετών.

«Η Κατερίνη είναι έτοιμη να υποδεχτεί μια ακόμη σημαντική διοργάνωση. Η συνδιοργάνωση με την ΕΛΟΚ ενός τόσο σημαντικού πρωταθλήματος, είναι τιμή για την πόλη μας και αναδεικνύει τις δυνατότητες του Δήμου στη φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων υψηλού επιπέδου. Παράλληλα αποτελεί ευκαιρία να γνωρίσουν την Κατερίνη, επισκέπτες από όλες τις περιοχές της χώρας μας», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος.

«Δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε με την ολοκλήρωση των αγώνων, αθλητές, προπονητές, διαιτητές και συνοδοί, να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Γιώργος Τσιαλός. 

Ο κ. Τσιαλός, υπογράμμισε τη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του, για την καθοριστική συμβολή τους, στους αντιδημάρχους Πρασίνου Γιάννη Μπεϊνά, Κοινοτήτων και Αυτεπιστασίας Γιώργο Κυριακίδη, Καθαριότητας Κώστα Γραμματικόπουλο, Δημοτικής Αστυνομίας Κώστα Τσιουκάνη, Τουρισμού Μαρία Τερζίδου καθώς και στους προέδρους των Επιχειρήσεων Δημοτικά Πάρκινγκ Ασημίνα Πούλιου και ΔΕΥΑΚ Ιωάννη Συμεωνίδη.

Το μετάλλιο των αγώνων

Το εμβληματικό κτίριο της Κατερίνης «Κέντρο Τεχνών 9 Μούσες» (πρ. Οικία Τσαλόπουλου) κοσμεί την μια όψη των μεταλλίων που θα λάβουν οι καρατέκα που θα ανέβουν στο βάθρο των νικητών. 

Η πρώην οικία Τσαλόπουλου, αποτελεί το έμβλημα του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης και ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό κόσμημα, στο οποίο φιλοξενούνται εκθέσεις εικαστικών και πολιτιστικές εκδηλώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου