Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Δήμος Κατερίνης: Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος – Καθαριότητας & της Πολιτικής Προστασίας για τον καθαρισμό οικοπέδων

Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ, έως τις 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ,να προβούν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος – Καθαριότητας & του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ισχύουν και εφαρμόζονται οι κυρώσεις(περ. 26 της υποπαρ.β’ της παρ.1 του άρθρ. 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006, Α΄114). Ειδικότερα, ο Δήμος προβαίνειστον αυτεπάγγελτο καθαρισμό των χώρων και στην επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων.

Υπενθυμίζεται ότι, για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους έχει εγκριθεί η νέα υπ’ αριθμ. 17647 οικ. Φ.700.20/18-3-2022 (Β’1301/2022) απόφαση περί έγκρισης της 20/2022 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Παρακαλούμε τους δημότες να ακολουθούν τις υποδείξεις των σχετικών διατάξεων, προκειμένου να διασφαλίσουμε την περιοχή μας από την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιών. 

Ας εργαστούμε όλοι υπεύθυνα και συντονισμένα ευχόμενοι να έχουμε ένα ήσυχο και χωρίς πυρκαγιές καλοκαίρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου