Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Β΄ΕΠΣ Πιερίας: Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και η βαθμολογία - Ποιοί πέφτουν και ποιοί ανεβαίνουν

Β΄ΕΠΣ Πιερίας

Αποτελέσματα 22ης αγωνιστικής

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ  –  ΕΛΠΙΣ Ανδρομάχης 3 - 1

ΔΟΞΑ 10 Μοσχωρίου  –  ΝΕΟΣ ΠΑΜΒΡΥΑΚΟΣ 0 - 1

ΚΑΛΛΙΘΕΑΚΟΣ  –  ΠΙΝΔΟΣ Α. Αγιάννη 0 - 0

Γ. ΟΛΥΜΠΙΟΣ Λόφου  –  ΑΠΟΛΛΩΝ Λιτοχώρου 2 - 1

ΕΘΝΙΚΟΣ Κατερίνης  –  ΟΛΥΜΠΟΣ Αγ. Σπυρίδων 0 - 2


Βαθμολογία

1. ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 47

2. ΚΑΛΛΙΘΕΑΚΟΣ 45

.........................................

3. ΠΙΝΔΟΣ Α. Αγιάννη 36

4.  ΕΛΠΙΣ Ανδρομάχης 35

5. ΑΠΟΛΛΩΝ Λιτοχώρου 34

6. Γ. ΟΛΥΜΠΙΟΣ Λόφου 33

7. ΟΛΥΜΠΟΣ Αγ. Σπυρίδων 23

8. ΔΟΞΑ 10 Μοσχωρίου 22

..............................................

9. ΕΘΝΙΚΟΣ Κατερίνης 16

10. ΝΕΟΣ ΠΑΜΒΡΥΑΚΟΣ 16

11. ΟΡΦΕΑΣ Φωτεινών 3


ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Στην Α’ ερασιτεχνική κατηγορία θα προβιβασθούν συνολικά δύο (2) ομάδες, ως εξής:

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από1η έως 6η, θα αγωνισθούν για την άνοδο στην Α’ κατηγορία σε αγώνες μίνι πρωταθλήματος (Β’ φάση) πέντε (5) αγωνιστικών, όπου οι ομάδες οι οποίες έχουν τερματίσει στις τρείς (3) πρώτες θέσεις της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα αγωνισθούν μετά από κλήρωση τρείς (3) αγώνες εντός έδρας (δύο αγώνες εκτός) ενώ οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 4η έως 6η, θα αγωνισθούν σε δύο (2) αγώνες εντός έδρας (τρείς αγώνες εκτός). 

Στο πρωτάθλημα αυτό θα τους ακολουθήσει η βαθμολογία που θα έχουν στο τέλος της κανονικής διάρκειας (Α’ φάση) του πρωταθλήματος.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

1.- Υποβιβασμός μίας (1) ομάδας: 

Υποβιβάζεται στην Γ΄ τοπική κατηγορία η τελευταία στη βαθμολογία ομάδα, εάν υποβιβασθεί μία (1) ομάδα από την Α΄ τοπική κατηγορία.

 2.- Υποβιβασμός δύο (2) ομάδων: 

Υποβιβάζονται στην Γ΄ τοπική κατηγορία οι δύο (2) τελευταίες στη βαθμολογία ομάδες, εάν υποβιβασθούν δύο (2) ομάδες από την Α΄ τοπική κατηγορία.

3.-Περίπτωση υποβιβασμού τριών (3) σωματείων:

Υποβιβάζονται στην Γ΄ τοπική κατηγορία οι τρείς (3) τελευταίες στη βαθμολογία ομάδες, εάν υποβιβασθούν τρείς (3) ομάδες από την Α΄ τοπική κατηγορία. 

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 7η έως 11η θ’ αγωνισθούν για την αποφυγή του υποβιβασμού στην Γ΄ κατηγορία σε αγώνες μίνι πρωταθλήματος 5 αγωνιστικών (δύο (2) αγώνες εντός, δύο (2) αγώνες εκτός) με ένα (1) ρεπό κάθε ομάδα. Στο πρωτάθλημα αυτό θα τους ακολουθήσει η βαθμολογία που θα έχουν στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος

Η μία (1) ή δύο (2) ή τρείς (3) τελευταίες στην βαθμολογία ομάδες των αγώνων του μίνι πρωταθλήματος (Play-Out) της Β’ τοπικής κατηγορίας υποβιβάζονται και από την περίοδο 2022-2023, θα αγωνίζονται στην Γ΄ τοπική κατηγορία.

Από την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 στη Β΄ τοπική κατηγορία θα αγωνίζονται 12 ομάδες

Σε περίπτωση κατά την οποία -για οποιοδήποτε λόγο- αυξομειωθεί ο αριθμός των σωματείων της ΕΠΣ Πιερίας που συμμετέχουν την περίοδο 2021-2022 στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, τότε θα υπάρξει τροποποίηση της προκήρυξης μετά από σχετική απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. καθώς και για την περίπτωση κατά την οποία, το πρωτάθλημα της Α’ και Β’ τοπικής κατηγορίας της περιόδου 2021-2022, διεξαχθεί με λιγότερες από τις προβλεπόμενες ομάδες, ανά κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου