Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Πρωτιά ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Ασημένιο η Αθανασία Παγωνίδου, Χάλκινο η Ελίζα Μιλιόγλου, 5η η Διώνη Φυντριλάκη!

 Μεγάλη αθλητική επιτυχία για την Πιερία από τον Πιερικό Σύλλογο Μαχητικών Αθλημάτων, με τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο να κατακτά, την Κυριακή 17 Απριλίου, τον τίτλο του Πανελλήνιου Πρωταθλητή στην κατηγορία Νέων Ανδρών -76 κιλών.

Η νίκη αυτή έδωσε το εισιτήριο στον Κατερινιώτη αθλητή, να μπει στη λίστα της εθνικής ομάδας καράτε και να εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε 2022.


Ο Κωνσταντίνος, μαζί την προπονήτρια του Έλενα Χατζηλιάδου, θα ταξιδέψει στις 28 Απριλίου στην Κύπρο, ώστε να συμμετέχει στην παγκόσμια διοργάνωση της Παγκόσμιας ομοσπονδίας καράτε "YouthLeague", ως προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Ιούνιο στην Τσεχία.

Παράλληλα, μία ακόμη μεγάλη επιτυχία κατόρθωσε και η Ελισάβετ Μιλιόγλου με το χάλκινο μετάλλιο, στην κατηγορία Γυναικών κάτω των 21 στα -61 κιλά.

Αυτές δεν ήταν οι μοναδικές επιτυχίες του Πιερικού Συλλόγου, αφού την προηγούμενη Κυριακή στις 10 Απριλίου διεξήχθη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων, κατά το οποίο το ασημένιο μετάλλιο έφερε η Αθανασία Παγωνίδου στην κατηγορία -49κιλών, ενώ την πέμπτη θέση η Διώνη Φυντριλάκη στην κατηγορία -54 κιλών.

Οι προπονητές του συλλόγου Μάξιμος Χατζηλιάδης και Έλενα Χατζηλιάδου δήλωσαν, «αυτή είναι μόνο η αρχή μίας μεγάλης αθλητικής πορείας με υπέρτατο στόχο οι αθλητές μας να εκπροσωπήσουν την χώρα μας σε Παγκόσμιο επίπεδο και την μοριοδότηση τους στην εισαγωγή ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, πάντα με γνώμονα τα θετικά οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός, με την ελπίδα ότι κάποια από αυτά τα παιδιά θα φέρουν μεγάλες επιτυχίες για τον τόπο μας και την χώρα μας, αλλά και να συμμετέχουν στην Ολυμπιάδων Νέων το 2026».

Ο επόμενος αγώνας της Αθανασίας και της Διώνης είναι η παγκόσμια διοργάνωση YouthLeague τον Ιούνιο στην Κροατία.

Υποστηρικτές αυτής της αθλητικής προσπάθειας είναι ο Αμβροσιάδης ΑΒΕΕ, το εστιατόριο Περιγιάλι , το ORCA BeachBar και η Ένωση Ενοικιαζόμενων Δωματίων Ολυμπιακής Ακτής.

«Τους ευχαριστούμε πολύ, κυρίως γιατί δώσανε μεγάλο κίνητρο στους αθλητές μας να κυνηγήσουν τα όνειρα τους μέσα από την συμμετοχή τους σε παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις. Η ιδιωτική στήριξη είναι πολύ καθοριστική για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ήμαστε σίγουροι ότι αυτή η θετική εξέλιξη θα συνεχιστεί και θα δώσει καρπούς».

Πιερικός Σύλλογος Μαχητικών Αθλημάτων (AckPierikosCombatSports)

https://www.instagram.com/pierikos_combat_sports/

https://www.facebook.com/pierikoskarateteam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου