Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Τέλος μάσκες και πιστοποιητικό εμβολιασμού σε κλειστούς χώρους

Το τέλος για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά και τις μάσκες στους κλειστούς χώρους προανήγγειλε για ακόμη μια φορά ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Οι σκληροί δείκτες βελτιώνονται συνεχώς και ο αριθμός των κρουσμάτων έχει σταθεροποιηθεί» τόνισε αρχικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης προσθέτοντας ότι αν και η «Ομικρον 2» μεταδίδεται πιο γρήγορα από την Ομικρον το σύστημα της δημόσιας Υγείας θα περάσει σε φάση καλύτερης διαχείρισης.

Για τον ίδιο είναι θέμα χρόνο η έλευση της κανονικότητας και διευκρίνισε πως «αν και ακόμη δεν έχει συζητηθεί στην Επιτροπή (των Ειδικών) τόσο το πιστοποητικό εμβολιασμού όσο και οι μάσκες θα σταματήσουν να ισχύουν».

Φυσικά και ειδικά για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ξεκαθάρισε ότι θα είναι το πρώτο μέτρο που θα επανέλθει αν η πανδημία επιστρέψει με μεγαλύτερη δυναμική, ενώ για την μάσκα είπε ότι «είναι λογικό να καταργηθεί στους κλειστούς χώρους εκτός από νοσοκομεία και γηροκομεία».

«Πολλές χώρες όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Βρετανία έχουν αποσύρει την χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού» συμπλήρωσε με νόημα και αυτό θα γίνει στην Ελλάδα όταν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Τέλος για την εμφάνιση της γρίπης ανέφερε πως η μεταδοτικότητά της είναι 4 φορές πιο κάτω από τον κορωνοϊό και επανεμφανίστηκε λόγω της μείωσης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου