Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και χιόνια - Απο αύριο Τετάρτη βελτίωση

Με άστατο καιρό μας κάνει ποδαρικό ο Μάρτιος με τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και χαμηλά και το κρύο να είναι αρκετά έντονο.

Με άστατο καιρό θα κυλήσει η Τρίτη (1/3) στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ειδικότερα, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένουμε άστατο καιρό όπως επίσης και προς τα νότια τμήματα που σημαίνει ότι θα σημειωθούν βροχοπτώσεις, καταιγίδες σε παραθαλάσσιες περιοχές ενώ πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Καλύτερος θα είναι ο καιρός στο ανατολικό Αιγαίο και τη βορειοανατολική ηπειρωτική χώρα όπου θα έχουμε και διαστήματα με ηλιοφάνεια.

 Στην Αττική, ο καιρός αναμένεται να είναι νεφελώδης με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βορειοδυτικά τμήματα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, η μέρα ξεκινάει με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα ιδιαίτερα γύρω από την πόλη. Αργότερα όμως, τα φαινόμενα αυτά φαίνεται ότι θα περιοριστούν στα πιο δυτικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη το κύμα της κακοκαιρίας θα αρχίζει να μετατοπίζεται προς τα ανατολικά και νότια ενώ την Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση με έντονη ωστόσο την αίσθηση του κρύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου