Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Ανάδειξη του προβλήματος του Σακχαρώδους Διαβήτη, με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπισή του

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «OLYMPUS MEDIA PRODUCTION». 

Ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα παραμένει ο Σακχαρώδης Διαβήτης, σε παγκόσμιο επίπεδο αφού εκτιμάται ότι το 10% τού πληθυσμού αντιμετωπίζει αυτή την ανίατη νόσο. 

Είναι μια ύπουλη νόσος που «χτυπά» σε ευαίσθητα όργανα του ανθρώπου και μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε μια σοβαρή αναπηρία (π.χ. κόψιμο ποδιού) ή ακόμη στον θάνατο (π.χ. μέσα από ένα καρδιακό επεισόδιο). 

Γι’ αυτό και ο Σύλλογος Διαβητικών Πιερίας, εδώ και αρκετά χρόνια, κάνει προσπάθειες όχι μόνο να εξυπηρετήσει πολίτες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αλλά και να ενημερώσει την τοπική κοινωνία, και όχι μόνο, για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, με στόχο την πρόληψη της ασθένειας. 

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσφατα δημιουργήθηκε και ένα βίντεο, με καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα, όπου η Πρόεδρος των Διαβητικών Πιερίας, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, σε συνέντευξη που έδωσε στον Γιώργο Γκιζέλη, αναφέρεται αναλυτικά στο πρόβλημα αυτό.

α)https://www.youtube.com/watch?v=8dsx9cAm4Cs

β) https://www.olympusmedia.productions/post/diabetes-pieria?fbclid=IwAR3FfvFaXJcULC2TYWgLTdxNxSkfOuGsHaZHC9paf6C3tadX1wtQtXheiZM

Αυτότοβίντεοδημιουργήθηκε από την «OLYMPUSMEDIAPRODUCTION», η οποία είναι και η χορηγός εταιρία.Και αξίζει να το δουν όλοι, είτε εκείνοι που γνωρίζουν ότι έχουν Σακχαρώδη Διαβήτη, είτε εκείνοι που δεν έχουν (διότι μπορεί να προσβληθούν από αυτή την ασθένεια), είτε εκείνοι που …αγνοούν ότι έχουν Σακχαρώδη Διαβήτη, επειδή δεν έχουν κάνει κάποια σχετική εξέταση. 

Και η αλήθεια είναι ότι κάμποσοι συνάνθρωποί μας δεν γνωρίζουν καν ότι έχουν Σακχαρώδη Διαβήτη, γεγονός επικίνδυνο γι’ αυτούς. Γι’ αυτό και θα ήταν καλό, όχι μόνο να δουν αυτό το βίντεο αλλά και να κάνουν τον διαγνωστικό έλεγχο (που είναι απλός ως προς τη χρήση) ή να προβούν σε αιματολογικές εξετάσεις. 

Τέλος, όσοι ήδη γνωρίζουν ότι έχουν Σακχαρώδη Διαβήτη, βλέποντας αυτό το βίντεο, είναι ανάγκη να ακολουθούν τις συμβουλές των ιατρών τους και να τηρούν, κατά γράμμα, τις οδηγίες τους προκειμένου να έχουν θετική αντιμετώπιση ως προς αυτή την ασθένεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου