Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Παρουσίαση Α Βοηθειών στους αθλητές του Κ19 του Πιερικού

Το Σάββατο 19 Μαρτίου η Διασωστική Ομάδα Πιερίας  πραγματοποίησε  παρουσίαση πάνω στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής  και τις Βασικές Πρώτες Βοήθειες στους νεαρούς ποδοσφαιριστές  του Κ19 του Πιερικού, συνεχίζοντας το εθελοντικό της έργο πάνω στην ενημέρωση και την εκπαίδευση των πολιτών, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας έναντι της εξάπλωσης του SARS-Cov2.

Οι αθλητές ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν από την πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια από το ERC κ. Αθηνά Γεραρίδου τόσο σε  θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο κάνοντας εξάσκηση πάνω σε πρόπλασμα.

Είναι πλέον γνωστό ότι η γνώση Α Βοηθειών αποτελεί επιλογή ζωτικής σημασίας και ύψιστη ανθρωπιστική συμπεριφορά. Η εκπαίδευση στις Α Βοήθειες αναπτύσσει την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση και την ικανότητα του παιδιού ή του νέου ατόμου να αντιμετωπίζει καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και την κατανόηση των κινδύνων. Μα προπάντων βοηθάει στη γνώση, γιατί η άγνοια γεννάει φόβο και ενδοιασμούς κάτι που την κρίσιμη στιγμή της καρδιακής ανακοπής αποτελεί τροχοπέδη αλλά και μπορεί να επιφέρει μοιραία αποτελέσματα.

Ευχαριστούμε πολύ τον Πιερικό, τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Κ19 καθώς και τον προπονητή τους Θάνο Κούρτογλου για την φιλοξενία τους στον αθλητικό τους χώρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου