Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Εσπερίδα για τη σχολική βία και την αντιμετώπισή της στο 17ο Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Κατερίνης

Εσπερίδα με θέμα «Τα φαινόμενα βίας και παραβατικών συμπεριφορών των παιδιών: τρόποι αντιμετώπισης και συνεργασίας σχολείου και οικογένειας» διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 17ου Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κατερίνης σε συνεργασία με τον Διευθυντή του σχολείου Δημήτρη Μπόζογλου, τον υποδιευθυντή Χρήστο Παπαδημητρίου, την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Κόνη Ευταξία και τον Σύλλογο διδασκόντων, το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μαρτίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. 


Με αμείωτο ενδιαφέρον γονείς και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν για δύο και πλέον ώρες τον εισηγητή του θέματος Νικόλαο Γραίκο, Οργανωτικό Συντονιστή Εκπαιδευτικού έργου 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, να αναλύει σε βάθος το πολυδιάστατο φαινόμενο και να απαντά σε καίριες ερωτήσεις.«Το σχολείο δεν παράγει βία, την αναπαράγει», σημείωσε ο κ. Γραίκος και ανέφερε τα αίτια της παραβατικής συμπεριφοράς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Επίσης, ανέλυσε τους τύπους γονέων και τον αντίκτυπο που έχουν στη διαμόρφωση του αντίστοιχου τύπου παιδιών. Τόνισε ότι «το σχολείο είναι συμπληρωματικός παράγοντας αγωγής των παιδιών», με την οικογένεια να έχει τον πρώτο και καθοριστικό ρόλο. Ενώ, προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης του φαινομένου στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας, ο Σχολικός Σύμβουλος προέτρεψε, μεταξύ άλλων να υπάρχει «στενή σχέση μαθητικής επίδοσης και συνεργασίας γονέων – σχολείου, εκδηλώσεις για την καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας, κοινές δράσεις πρόληψης σχολικής βίας καθώς και δραστηριότητες εκτός διδακτικού ωραρίου, δηλαδή συνεκπαιδευτικές δράσεις».Ολοκληρώνοντας ανέφερε ότι η χρυσή φράση στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών είναι η «ελευθερία με όρια» ενώ η σχέση σχολείου – οικογένειας πρέπει να διέπεται από«συνεργασία με εμπιστοσύνη».


Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 17ου Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κατερίνης, Δημήτρης Ζησιμόπουλος υπογράμμισε ότι«το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού λαμβάνει εκτατικές διαστάσεις κι εμείς ως γονείς δεν μπορούμε και δεν πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη μας σε τέτοιου είδους συμβάντα που δυστυχώς γίνονται με μεγάλη συχνότητα αλλά και με τραγικές συνέπειες. Αντιθέτως πρέπει να προστατέψουμε τα παιδιά μας από κάθε μορφή βίας». Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τον κ. Γραίκο για την άμεση ανταπόκρισή του στην πρόσκληση για την υλοποίηση της εσπερίδας καθώς και το σύλλογο διδασκόντων για τη άψογη συνεργασία και τόνισε ότι «όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί και γονείς, καλούμαστε να συνεργαστούμε για να εξασφαλίσουμε ένα υγιές σχολικό περιβάλλον με τελικό αποδέκτη τα παιδιά μας αλλά και την ίδια την κοινωνία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου