Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Από σήμερα πληρότητα 100% στις εξέδρες των γηπέδων

 Δημοσιεύτηκε το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης με την οποία επιστρέφει από σήμερα η πληρότητα στο 100% στις εξέδρες των γηπέδων, ανοικτών και κλειστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αφορά αποκλειστικά εμβολιασμένος ή νοσήσαντες, με τη χρήση μάσκας να παραμένει υποχρεωτική.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο Β 1454 ΦΕΚ:

Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε προπονήσεις ατομικών και ομαδικών ερασιτεχνικών αθλημάτων στις εξέδρες σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις σε ποσοστό πληρότητας 100% με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

– Αποκλειστικά και πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο θεατές, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9.

Δυνατότητα παρουσίας και ανηλίκων 4 έως και 17 ετών κατόπιν πραγματοποίησης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self test σύμφωνα με τις παρ 3 και 4 του άρθρου 9 ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου pcr ή rapid test σύμφωνα με την παρ 3. του άρθρου 9.

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στις εξέδρες.

– Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, με πληρότητα 100% της χωρητικότητας.

– Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο θεατές, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9 και έως 5% του επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους και μη νοσήσαντες ανηλίκους.

Οι ανήλικοι εισέρχονται με βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου pcr ή rapid test σύμφωνα με τις παρ 2 και 3 του άρθρου 9 ή με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

– Ο έλεγχος γίνεται στις εισόδους των αθλητικών εγκαταστάσεων με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας αναγνώρισης για πιστοποιητικά εμβολιασμού, PCR και rapid test και, όπου υπάρχει δυνατότητα, διενεργείται αντίστοιχος έλεγχος και κατά την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

– Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο γήπεδο.

thessports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου