Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Τέλος το όνειρο της πρόκρισης για το Δία, 1-1 με την ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης σε μία εντυπωσιακή ρεβάνς

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν τη φετινή σεζόν στα γήπεδα της Πιερίας, Δίας Δίου και ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης αποθέωσαν το ποδόσφαιρο, με το τελικό 1-1 να επισφραγίζει τις προσπάθειές τους στο γήπεδο του Δίου στον αγώνα ρεβάνς για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας και να δίνει στους φιλοξενούμενους το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού.

Έγινε ένα καταπληκτικό ματς σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, με εκατέρωθεν μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, απαράμιλλο πάθος, ένταση και σασπένς μέχρι το τελικό σφύριγμα, όλα δηλαδή τα στοιχεία εκείνα που θα πρέπει να διαθέτει μία αναμέτρηση τόσο υψηλής σημασίας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για το Δία καθώς από ένα γρήγορο και κρύο γκολ ύστερααπό στατική φάση στο 7ο λεπτό, ο Παπανικολάου έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης και ο Κατσιούλης σκόραρε βάζοντας την ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης σε θέση οδηγού από πολύ νωρίς. 

Αυτό το τέρμα αφενός «έκοψε» αρχικά τα πόδια των ποδοσφαιριστών μας και αφετέρου ανάγκασε την ομάδα μας να επαναπροσδιορίσει τον προσανατολισμό της στο παιχνίδι,αναγκάστηκε να γίνει πολύ επιθετική στη συνέχεια σε όλο το ματς με αποτέλεσμα να αφήνει πολλούς κενούς χώρους για αντεπίθεση στους φιλοξενούμενους. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Δίας μετά το 0-1 έχτιζε άναρχα τις επιθέσεις τουκαι οι παίκτες της ΠΑΕ Ποντίων εκμεταλλεύονταν τους ανοιχτούς χώρους που δημιουργούνταν, φτάνοντας τέσσερις φορές σε θέση τετ-α-τετ αλλά τόσολόγω κακής εκτέλεσης όσο και λόγω σημαντικών επεμβάσεων του Στέφανου Παπανικολάου το 0-1 παρέμεινε μέχρι οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δίας μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ξεκίνησε το 45λεπτο με τον ιδανικότερο τρόπο αφούπέτυχε το γρήγορο γκολ που έψαχνε το οποίο προήλθε ύστερα από εξαιρετική ενέργεια του Ηλία Μανίκαμε πάσα " πάρε- βάλε" στον Αλέξανδρο Κυπαρίσση ο οποίος εκτέλεσε τον Μελικιάν για το 1-1 στο 53’.

Το τέρμα αυτό έδωσε μεγάλη ψυχολογική τόνωση στους ποδοσφαιριστές του Παναγιώτη Σαρπότα οι οποίοι στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τέλος του ματς, έχασαν πληθώρα ευκαιριών για να γυρίσουν «τούμπα» το παιχνίδι, αλλά το πολυπόθητο δεύτερο γκολ που θα έστελνε την παρτίδα στην παράταση δεν ήρθε ποτέ. Ιδιαίτερα, στο τελευταίο εικοσάλεπτοη αναμέτρηση είχε μία άγρια ομορφιά, κρεμόταν από μια κλωστή, αλλά παρ’ όλη την υψηλή πίεση που άσκησεη ομάδα μας στον αντίπαλο, δεν κατόρθωσε να σκοράρει για δεύτερη φορά και μοιραία ήρθε ο πικρός αποκλεισμός στο φινάλε με τελικό σκορ 1-1.

Ήταν μία εμφάνιση εξαιρετική για την ομάδα μας και μάλιστα υπό πολύ αντίξοες συνθήκες, απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο, γεγονός που μαρτυρά πως ο Δίας έπειτα από το κακό αγωνιστικό φεγγάρι που διήνυσε το Φεβρουάριο, αρχίζει πλέον να ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό.

Επόμενη αναμέτρηση για το Δία, την επόμενη Κυριακή (13/2 -15:30) απέναντι στον Αετό Καταλωνίων για την 22η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Πολυχρόνης με α’ βοηθό τον κ. Κουτσικανίδη και β’ βοηθό την κα. Δ. Τσικλητάρη.

Σύσσωμη η διοίκηση του Δία Δίου εκφράζει τα συγχαρητήριά της στην ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης για την εξαιρετική επίσης εμφάνιση και για την δίκαιη πρόκρισή της στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου και της εύχεται καλή συνέχεια στο θεσμό και να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει. 

Συγχαρητήρια επιπλέον στην διαιτητική τριάδα της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στον Κ. Πολυχρόνη, τον κ. Κουτσικανίδη και την κα. Δήμητρα Τσικλητάρη για την άριστη διαιτησία τους στο χθεσινό παιχνίδι που ήταν κομβικής σημασίας και για τους δύο αντιπάλους.

Επίσης το Δ.Σ. του Δία Δίου εύχεται σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές με υγεία, ευτυχία και αισιοδοξία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Παπανικολάου, Λαζαρίδης, Ευαγγελόπουλος, Πείδης (88’ Ζαβαντίας), Καλουσίδης, Αράπης (80’ Αλεξανδρίδης), Μότσιας, Χ.Καραθάνος, Κυπαρίσσης, Παγωνίδης, Μανίκας.

ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης (Σωτήρης Ζιώγας): Μελικιάν, Μάλα, Κυλώνης, Σκαμπαρδώνης (55’ Ίτσιος) (70’ Τσινίκος), Σιδηρόπουλος, Μυρωτής, Κατσιούλης, Πανζτιάλας, Γιώτσας, Κουσουρής (77’ Τουλίκας), Μιχαηλίδης.

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου Δία Δίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου