Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Δήμος Κατερίνης: Επισκευή & συντήρηση σχολικών κτιρίων σε εξέλιξη

Μέρος του συνολικού έργου, που αφορά την συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων των σχολικών συγκροτημάτων στον Δήμο Κατερίνης, αποτελούν οι παρεμβάσεις, που υλοποιούνται σε όλη τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής περιόδου, στις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δ.Κατερίνης. 

Την ευθύνη συντονισμού των παρεμβάσεων έχουν: ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ευστάθιος Κεραμιδιώτης, σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους συλλόγους  Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολικών Μονάδων. 


Οι εργασίες που εκτελέστηκαν μεταξύ άλλων την τρέχουσα περίοδο είναι:

- 4ο Γυμνάσιο/Λύκειο: Βάψιμο στην πρόσοψη. Παράλληλα,  αντικατάσταση τριών αυτόνομων στεγών, καθώς και εργασίες αντικατάστασης κεραμιδιών και λουκιών στα λοιπά κτίρια

- Υγρομόνωση, αποξηλώσεις και καθαρισμοί στο 1ο ΕΠΑΛ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ κ.α.), επισκευή και συντήρηση λέβητα

- Αντικατάσταση κυκλοφορητή στο 2ο ΕΠΑΛ

- Αντικατάσταση οροφής και επισκευή στο Γυμνάσιο Περίστασης

- Κατασκευή μεγάλου εμφανούς στεγάστρου στο 3ο Γυμνάσιο/Λύκειο Κατερίνης

- Αποξηλώσεις και καθαρισμοί στο 5ο Γυμνάσιο, προετοιμασία επιφανειών για επισκευή και μόνωση της στέγης.

«Η μέριμνά μας για την αναβάθμιση των παρεχομένων δυνατοτήτων στα σχολεία είναι διαρκής. Δημιουργούμε σταδιακά σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές για τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα» τονίζει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.


ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

«Συντονίζουμε τις ενέργειές μας, σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία, προκειμένου η εκπαιδευτική κοινότητα, οι μαθητές και οι μαθήτριες, να έχουν στη διάθεσή τους αξιοπρεπείς υποδομές, που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα και την ποιότητα  των παρεχόμενων υπηρεσιών στα σχολεία μας» σημειώνει ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος. 

«Η εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων για την στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας βρίσκεται στο επίκεντρο των καθημερινών παρεμβάσεών μας. Το εξαιρετικό επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ της εκπαιδευτικής κοινότητας, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων με  την Τεχνική Υπηρεσία του  Δήμου Κατερίνης και την Σχολική επιτροπή αποδίδει καρπούς προς όφελος όλων και κυρίως των μαθητών», σημειώνει από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ευστάθιος Κεραμιδιώτης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι παρεμβάσεις ανακατασκευών και συντήρησης σε σχολικά κτίρια που υλοποιούν οι τεχνικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με την σχολική επιτροπή συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου