Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Σάκης Αρναούτογλου: Προσοχή την Τρίτη σε σφοδρό καιρικό φαινόμενο!

Την προσοχή των πολιτών την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου στους κατά τόπους σφοδρούς ριπαίους Βόριάδες, στις περισσότερες περιοχές της χώρας που ίσως αγγίξουν τα 9 και τοπικά και τα 10 μποφόρ σε θάλασσα και ξηρά και θα δημιουργήσουν μια σειρά από προβλήματα συνιστά ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτηση του στο Facebook.

Ειδικότερα σημειώνει:

Προσοχή, την Τρίτη 8/2 στους κατά τόπους σφοδρούς ριπαίους Βόριάδες, στις περισσότερες περιοχές της χώρας – που ίσως αγγίξουν τα 9 και τοπικά και τα 10 μποφόρ σε θάλασσα και ξηρά, όπως σας ανέφερα μέσα από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 και απο την προηγούμενη εβδομάδα!

– Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα (αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες) γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται από κάτω μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος/μηχανής.

– Στην περίπτωση που είναι να περάσουμε από γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκίνητα που τραβάνε κάτι ογκώδες, πχ τροχόσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!

– Όταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε οτι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γιαυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!

– Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσυκλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκκλίνουν της πορείας τους! .

– Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ

– Αποφεύγουμε οποιοδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνόητους λόγους!

Λεπτομέρεις και στα αναλυτικά δελτία καιρού της ΕΡΤ3 στις 16:45 και στις 22:45!

Με εκτίμηση και καλη εβδομάδα

Σάκης Αρναούτογλου

www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου