Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Στέφανος Σκέντος: «Ο Πιερικός έπρεπε να είναι ψηλότερα»


 Super League 2: Στον ραδιοφωνικό “CITY OF PRIMO 106.1” μίλησε ο τεχνικός διευθυντής του Πιερικού, Στέφανος Σκέντος, για πολλά ζητήματα των “μελανόλευκων”.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του παλαιμάχου ποδοσφαιριστή του Πιερικού, αλλά και των Λάρισας, Καστοριάς, Πυρσού Γρεβενών, Θερμαϊκού Θέρμης, Αλμωπού Αριδαίας, Τρικάλων, Ορφέα Ελευθερούπολης κ.α.

Για τη νίκη στην Καβάλα με ανατροπή, που συνδυαστικά με τα άλλα αποτελέσματα έφεραν κερδισμένους τους Κατερινιώτες στη “μάχη” της σωτηρίας: “Ήταν πολύ σημαντική νίκη ψυχολογίας, ο Πιερικός τη χρειαζόταν. Είχαμε παιχνίδια που παίξαμε πολύ καλά, αλλά δε παίρναμε τα αποτελέσματα που έπρεπε. Δυστυχώς είχαμε φτάσει σε μια κατάσταση βαθμολογική που δεν αρμόζει στην ομάδα. Δόξα τω Θεώ, τα παιδιά έβγαλαν αυτό που έπρεπε στην Καβάλα και με το παραπάνω και πήραμε τους τρεις πόντους. Η αλήθεια είναι οτι έχει ακόμα πολύ δρόμο, μένουν πολλά παιχνίδια και πρέπει να κοιτάμε το κάθε ματς χωριστά. Να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια, για να ξεφύγουμε από τις χαμηλές θέσεις”.

Για τις προεκτάσεις αυτής της επιτυχίας: “Η Καβάλα ήταν από κάτω μας, αν χάναμε θα μας περνούσε στη βαθμολογία. Στην ουσία ήταν εξάποντο σε εισαγωγικά, όχι τρίποντο, έχουμε αβαντάζ και σε ισοβαθμία. Θα δώσει πνοή για τη συνέχεια, είναι πολύ σημαντική νίκη. Φάγαμε νωρίτερα μια σφαλιάρα από το Θεσπρωτό που δε την περιμέναμε. Δείξαμε οτι παρά την ψυχρολουσία είμαστε μια ομάδα που αντέδρασε κατευθείαν και ανταποκρίθηκε στο παιχνίδι στην Καβάλα. Κάναμε μεγάλη νίκη, που για να έχει αξία πρέπει να έχει συνέχεια και με άλλες επιτυχίες, για να βγάλουμε τον Πιερικό από τις χαμηλές θέσεις”.

Για τους λόγους αισιοδοξίας για τη συνέχεια: “Αυτά τα παιδιά δεν έχουν δείξει αυτά που αξίζουν, έπρεπε να είναι ψηλότερα στη βαθμολογία. Διαθέτουμε πολύ καλή ομάδα, έχουμε μια διοίκηση που σε συνεργασία με το Δήμαρχο κάνουν το καλύτερο δυνατό και δε λείπει τίποτα από την ομάδα. Το καλοκαίρι είχαμε ένα θέμα με την αδειοδότηση αρχικά, την πήραμε αφότου κάναμε τις περισσότερες μεταγραφές και έτσι αρχικά πήγαμε κυρίως με νεαρούς. Ενισχυθήκαμε το Γενάρη, γιατί είμαστε από τις λίγες ομάδες με αδειοδότηση. Έχουμε σωματείο που προσπαθεί να τα έχει όλα σε σειρά και νοικοκυρεμένα. Πήραμε έναν έμπειρο προπονητή, τον Γιώργο Βαζάκα, άριστο γνώστη της κατηγορίας. Θέλαμε παιχνίδια και χρόνο για να δέσουμε, κάτι δύσκολο με συνεχόμενα ματς. Τα παιδιά αξίζαν περισσότερα, που δεν έπαιρναν και αδικούσαν τον εαυτό τους”.

Για τις προσθήκες του χειμώνα, που τόνωσαν το ρόστερ από πλευράς εμπειρίας, αλλά και αριθμητικών λύσεων, συνδυαστικά οτι ουσιαστικά δεν έφυγε κανείς βασικός: “Η διοίκηση έκανε το καθήκον της, πήραμε παίκτες εγνωσμένης αξίας. Κάποιοι παίκτες ήταν τραυματίες αρχικά και επιστρέφουν σταδιακά, όπως ο τερματοφύλακας Τζήμας που βοήθησε πολύ και οι Χρήστος Παπαδόπουλος και Κωστής Δεμηρτζόγλου. Παίκτες που είναι στο βασικό κορμό και τους είχαμε στερηθεί. Περιμένουμε να βάλουμε και το κερασάκι στην τούρτα, ίσως ανακοινώσουμε ακόμα μια μεταγραφή αύριο, ενός Καμερουνέζου παίκτη που έχει παίξει στην Α΄ Φινλανδίας, αν είναι εντάξει με τα ιατρικά”.

Για το ματς που έπεται με τον Αλμωπό Αριδαίας εντός: “Θεωρούμε ματς κλειδί για να κάνουμε δυο σερί νίκες, αλλά να έχουμε υπέρ μας για τη συνέχεια και το ψυχολογικό κομμάτι. Θεωρώ οτι έπαιξαν ρόλο πολλοί παράγοντες, ιδιαίτερες συνθήκες, όπως τραυματισμοί, μη αδειοδότηση αρχικά, οτι είχαμε πολλά νεαρά παιδιά, που έδειξαν καλά δείγματα οι περισσότεροι, παράγοντες που δε μας χάριζαν τις σερί νίκες, για να είμαστε ψηλότερα στην κατάταξη. Δε θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια, αλλά νομίζω οτι τώρα είναι η ώρα μας. Με μια νίκη δε σώζεται κανείς, ούτε πέφτει με μια ήττα. Πιστεύουμε όλοι στους παίκτες και περιμένουμε να δείξουν αυτά που αξίζουν”.

Για την παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου κοντά στη διοίκηση, με ενεργό ρόλο: “Και ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος Σταύρος Νατσιάβας, είναι δίπλα μας, αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια σε ότι χρειαζόμαστε. Βοηθάνε και στηρίζουν, λύνουν όλα τα προβλήματα πριν δημιουργηθούν. Είναι δυο ηγέτες της προσπάθειας. Μας δίνουν μεγάλο κουράγιο και δύναμη, για να συνεχίσουμε και να δείξουμε ποιοι είμαστε. Έχει κάνει πρωταθλητισμό ο Δήμαρχος ως αθλητής, ξέρει πολλά πράγματα του χώρου”.

Για μήνυμα στον κόσμο του Πιερικού και τις γενικές δυσκολίες της κατηγορίας: “Δυσκολίες της κατηγορίας είναι τα σερί ματς, κάθε Τετάρτη και Κυριακή, είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν οι ομάδες σε αυτό το μαραθώνιο. Επίσης, θα έπρεπε τα ματς να γίνονται επί ίσοις όροις στα εξ αναβολής, να μη χρωστά καμία ομάδα πολλά παιχνίδια και να γίνονται όσο το δυνατόν πιο σύντομα, να το τονίσουμε αυτό για το πρωτάθλημα. Όσο για τον κόσμο, είναι μια καινούρια και δύσκολη προσπάθεια. Μετά από χρόνια η ομάδα γυρνά στα σαλόνια της Β΄ Εθνικής και θέλουμε να μας στηρίξουν οι φίλαθλοι, με υπομονή και επιμονή. Προσπαθούμε να χτίσουμε τον Πιερικό που θα έχει σταθερές βάσεις και δε θα είναι πυροτέχνημα, αυτόν που έλειπε τα τελευταία χρόνια”.

Για την παρουσία αρκετών παικτών από την Πιερία στο ρόστερ: “Έχουμε αρκετούς παίκτες ντόπιους. Είναι θέμα που έθεσε η διοίκηση, για όσους αξίζουν και πρέπει να είναι στον Πιερικό από τα παιδιά της Πιερίας, προσπαθούμε να το κάνουμε σε μεγάλο βαθμό. Μακάρι να πάρουμε ο,τι καλύτερο από το νομό, όπως γινόταν και τα παλιότερα χρόνια, είναι ένας από τους στόχους μας”.

Για το δέσιμό του με τον Πιερικό, ως Κατερινιώτης και παλαίμαχος της ομάδας, στην οποία προσφέρει πλέον από άλλο πόστο: “Ο Πιερικός είναι η μεγάλη ομάδα του νομού, όλοι οι Κατερινιώτες θέλουν να βρίσκονται εδώ. Είναι πιο δύσκολο το πόστο του τεχνικού διευθυντή από του ποδοσφαιριστή. Τώρα καταλαβαίνω πολλά πράγματα. Είναι ρόλος κλειδί, με πολλά καθήκοντα και προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ και να συνεισφέρω στο έργο που έχει ξεκινήσει η διοίκηση, ο Δήμαρχος και γενικά όλη η ομάδα, για να καταφέρουμε να έχουμε τον Πιερικό εκεί που του αρμόζει”.

www.mikriliga.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου