Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

«Μαχαιριά» στο 90+2’ για τον Δία στη ματσάρα του Β ‘ΔΑΚ, 2-1 ο Άρης Κοκκινοπλιτών

Έπειτα από μία αναμέτρηση διαφήμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου η οποία είχε τρελό ρυθμό, αμέτρητες ευκαιρίες εκατέρωθεν και αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Άρης Κοκκινοπλιτών με γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 επί του Δία Δίου στο Β’ ΔΑΚ Κατερίνης σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό καθ’ολη τη διάρκειά του με τις δύο ομάδες να δίνουν από το ξεκίνημα ένα πολύ υψηλό τέμπο ρυθμού στο ματς, να παρουσιάζουν πάρα πολλές και σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρουν και να αποζημιώνουν και με το παραπάνω το φίλαθλο κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. 

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι από το Δία, έβγαζαν περισσότερη ενέργεια και τρεξίματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και παρουσίασαν έξι σημαντικές ευκαιρίες για γκολ με σπουδαιότερη όλων το οριζόντιο δοκάρι του Μάρκου στο 23’. Η ομάδα μας από την άλλη στο πρώτο μέρος έφτασε και εκείνη δυο φορές μια ανάσα από το γκολ με τον Αλέξανδρο Κυπαρίσση στο 13' και με τον Ηλία Μανίκα στο 18’ έχοντας παράλληλα και άλλες τελικές προσπάθειες που απείλησαν την εστία των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Άρης ευτύχησε να προηγηθεί με την κεφαλιά του Μπαλαούρα στο 52’ με την ομάδα μας στη συνέχεια να παίρνει τα ηνία του παιχνιδιού, να ισοφαρίζει με τον ίδιο τρόπο με τον Γιάννη Λαζαρίδη στο 64’ και στη συνέχεια με όπλο το υπέρ της μομέντουμ να πολιορκεί τα καρέ των γηπεδούχων ψάχνοντας την ανατροπή. Ωστόσο στο φινάλε οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν, αφού κατάφεραν και πήραν το τρίποντο χάρη στο τέρμα του Σαββίδη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η ομάδα μας η οποία υπέστη μία ακόμη ήττα μέσα στο Φεβρουάριο, πραγματοποίησε μία πολύ γεμάτη εμφάνιση ύστερα από πολλές εβδομάδες, ωστόσο με βάση τη συνολική εικόνα του ματς ο Άρης ενδεχομένως και να άξιζε τους τρεις βαθμούς της νίκης αφού η ομάδα του Γιώργου Σκέντου έκανε ένα πραγματικά σπουδαίο παιχνίδι.

Με αυτή την ήττα ο Δίας παρέμεινε για 5ο διαδοχικό ματς χωρίς τρίποντο, μετρώντας μέσα στο Φεβρουάριο τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία, παρέμεινε στους 35 βαθμούςκαι πλέον ο στόχος για την κατάκτηση της 4ης θέσης έχει δυσκολέψει ακόμη περισσότερο, με το επόμενο παιχνίδι κόντρα στην συνδιεκδικήτρια 25η Μαρτίου την Κυριακή (27/2 – 15:30) να έχει το χαρακτήρα του τελικού.

Στο 5ο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο ματς με τον Μπαλαούρα να πιάνει δεξί σουτ στην κίνηση ύστερα από την κεφαλιά απομάκρυνση του Λαζαρίδη, με τη μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σαββίδης σούταρε υπό καλές προϋποθέσεις με το δεξί με τη μπάλα να περνά πάνω από τα γκολπόστ.

Στο 13’ ο Δίας έφτασε πολύ κοντά στο να προηγηθεί με τον Κυπαρίσση να δέχεται τη μπάλα εντός περιοχής και πιάνει συρτό σουτ με τον Μιχαηλίδη να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση με το ένα χέρι πέφτοντας στη γωνία του και παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 18’ ο Μανίκας με προσωπική ενέργεια από την αριστερή πλευρά, έμεινε όρθιος παρά την πίεση του προσωπικού του αντιπάλου τον οποίο στη συνέχεια προσποιήθηκε και πέφτοντας τελείωσε τη φάση με το δεξί, με τη μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 23’ ο Άρης άγγιξε το 1-0 όταν έπειτα από σέντρα του Χρυσόπουλου στο δεύτερο δοκάρι, ο Μάρκου με δεξί σουτ εν κινήσει τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παπανικολάου.

Στο 29’ ύστερα από φάουλ σε πολύ ευνοϊκή θέση για το Δία, ο Παγωνίδης έστρωσε τη μπάλα στο Λαζαρίδη αλλά το δυνατό σουτ του τελευταίου πέρασε εκτός εστίας.

Στο 32’ ο Παπαγιαννόπουλος έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Δία, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ με τον Παπανικολάου να δείχνει καλά αντανακλαστικά και να αποκρούει ενστικτωδώς.

Στο 37’ ο Μουρατίδης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το αριστερό του πλασέ από κοντά εξουδετέρωσε ο Παπανικολάου με τα πόδια.

Στο 40’ ο Μανίκας με έξοχη μεταβίβαση βρήκε τον Κυπαρίσση στο δεύτερο δοκάρι αλλά το τελείωμα του επιθετικού του Δία δεν ήταν το ιδανικό με τη μπάλα να περνά αρκετά ψηλά.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτο ημιχρόνου και ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του Δία, ο Σαββίδης απείλησε με πλασέ από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Στο 52’ και στην πρώτη ουσιαστική φάση του δευτέρου μέρους, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Σαββίδη να βρίσκει με ιδανική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι τον επερχόμενο Μπαλαούρα ο οποίος με κεφαλιά στην κίνηση νίκησε τον Παπανικολαόυ πετυχαίνοντας το 1-0.

Στο 64ο λεπτό ήρθε η απάντηση του Δία ακριβώς με το ίδιο νόμισμα, με τον Χρήστο Καραθάνο να εκτελεί το φάουλ με σέντρα στην καρδία της άμυνας των γηπεδούχων και τον Λαζαρίδη να νικάει με καρφωτή κεφαλιά τον Μιχαηλίδη ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Τέσσερα λεπτά μετά η ομάδα του Παναγιώτη Σαρπότα έχασε ευκαιρία για το 1-2, με τον Νίκο Καραμήτρο να τροφοδοτεί από τη δεξιά πλευρά τον Μανίκα και τον έμπειρο επιθετικό να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει από δύσκολη διαγώνια θέση, με τον Μιχαηλίδη να προλαβαίνει να κλείνει τη γωνία του παραχωρώντας το κόρνερ.


Στο 77’ ο Μανίκας με ατομικό σλάλομ από τη δεξιά πτέρυγα, απέφυγε τους αντιπάλους του και έβγαλε φαρμακερή σέντρα προς το σημείο του πέναλτι, με τον Κυπαρίσση να μπαίνει στην πορεία της μπάλας αλλά για λίγα χιλιοστά να μην προλαβαίνει να πιάσει την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει παράλληλα.

Στο 78’ ο Παπανικολάου λίγο έλειψε να πληρώσει το λάθος του χάνοντας τη μπάλα από τα χέρια και δίνοντας την ευκαιρία στο Σαββίδη να απειλήσει, με το ψηλοκρεμαστό σουτ του επιθετικού του Άρη από πλάγια θέση να περνά λίγο άουτ.

Στο 90+2’ οι γηπεδούχοι πέτυχαν το νικητήριο τέρμα με το Σαββίδη να αποφεύγει το μαρκάρισμα δύο παικτών του Δία εντός μεγάλης περιοχής καθώς και του Παπανικολάου και να πλασάρει με το δεξί στα δίχτυα για το τελικό 2-1 το οποίο έδωσε τη σπουδαία νίκη στον Άρη Κοκκινοπλιτών.

Η διοίκηση του Δία Δίου ευχαριστεί θερμά τους ανθρώπους του Άρη Κοκκινοπλιτών για την άψογη φιλοξενία που παρείχαν στην αποστολή της ομάδας μας και τους εύχεται καλή συνέχεια στη σεζόν και να καταφέρουν να πετύχουν το μεγάλο στόχο που έχουν θέσει με την παραμονή τους στην Α’ κατηγορία. Επιπλέον, σύσσωμο το Δ.Σ. του Δία Δίου εκφράζει τα συγχαρητήριά της προς τη διαιτητική τριάδα της σημερινής αναμέτρησης, στον κ. Πολυχρόνη, στην κα. Δήμητρα Τσικλητάρη και στον κ. Σκούμπα διευθύνοντας άριστα τον αγώνα και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με το ίδιο ήθος, τον ίδιο ζήλο, και την ίδια προσήλωση στη συνέχεια της καριέρας τους.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρης Κοκκινοπλιτών (Γιώργος Σκέντος): Μιχαηλίδης, Μπαλαούρας, Μπιτσάνης, Γεμενετζίδης, Σκαμπαρδώνης, Παπαγιαννόπουλος, Μουρατίδης, Μάρκου, Σαββίδης, Ανδρέου (46’ Παπαγιαννόπουλος), Χρυσόπουλος (84’ Εντιαγέ).

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Παπανικολάου, Λαζαρίδης, Πείδης (70’ Τσαούσης), Αλεξανδρίδης, Καλουσίδης, Παμλίδης (55’ Ζαβαντίας), Ν.Καραμήτρος, Χ.Καραθάνος, Κυπαρίσσης, Παγωνίδης, Μανίκας.

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου Δία Δίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου